Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΦΩΚΙΑ ΜΟΝΑΧΟΥΣ-ΜΟΝΑΧΟΥΣ!!!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΦΩΚΙΑ ΜΟΝΑΧΟΥΣ-ΜΟΝΑΧΟΥΣ!!!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΦΩΚΙΑ ΜΟΝΑΧΟΥΣ-ΜΟΝΑΧΟΥΣ!!!

2 ΛΙΓΑ ΛΟΓΑΚΙΑ… Η φώκια μονάχους μονάχους, ή αλλιώς
Μεσογειακή φώκια ζει στα νησιά Μαδέρα, Στην ακτή Κάβο Μπλάνκο, στην Κιλικία, στην Τουρκία, στις Β. Σποράδες, στην Κίμωλο και στην Κάρπαθο. Έχει  κοντό, στιλπνό τρίχωμα, το χρώμα του οποίου ποικίλλει στις διάφορες περιοχές του σώματος από το ανοιχτό καφέ μέχρι το μαύρο με τα αρσενικά άτομα να είναι συνήθως πιο σκούρα από τα θηλυκά. Αυτό ακριβώς το σκούρο χρώμα της, που θυμίζει ράσο, και ο παχύς λαιμός της, που μοιάζει με κουκούλα μοναχού, έδωσαν στη μεσογειακή φώκια το λατινικό της όνομα που σημαίνει "φώκια μοναχός".

3 Το διαιτολόγιό της Τρώει σχεδόν όλα τα είδη ψαριών όμως έχει αδυναμία στα κεφαλόποδα, δηλαδή στα χταπόδια, τα καλαμάρια και τις σουπιές που είναι μαλακά και νόστιμα. Γεύεται πότε πότε ορισμένα φύκια που τη βοηθούν στη σωστή λειτουργία του πεπτικού της συστήματος.

4 ΚΙΝΔΥΝΟΙ-ΑΠΕΙΛΕΣ… Η Μεσογειακή φώκια μονάχους-μονάχους απειλείται από τον ’Β Παγκόσμιο πόλεμο μέχρι και σήμερα!!! Ο άνθρωπος αλίευε την φώκια μονάχους-μονάχους για το ζεστό και παχύ δέρμα της. Οι ανθρώπινες δραστηριότητες στις ακτές που κατοικούν επηρέασαν πολύ τη ζωή τους, αφού όλο και λιγοστεύουν!!!

5 PLEASE!!! ΤΡΟΠΟΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ… Μερικοί από τους τρόπους σωτηρίας είναι:
1. Η περίθαλψη τραυματισμένων ορφανών ζώων 2. Ο περιορισμός της ρύπανσης και της υπεραλίευσης. 3. Τα εθνικά θαλάσσια πάρκα στα Ελληνικά νησιά. 4. Η υιοθέτηση της φώκιας από διάφορες οργανώσεις. PLEASE!!!

6 ΣΩΣΤΕ ΜΕ!!! SAVE ME!!!

7 Και… κάποιες εικόνες της!!!

8 ΑΥΤΗ Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ…
ΜΑΡΙΛΗ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΜΑΡΙΟ

9 ΠΗΓΕΣ el.wikipedia.org virtualschool.webauth.gr

10 THE END!!!


Κατέβασμα ppt "Η ΦΩΚΙΑ ΜΟΝΑΧΟΥΣ-ΜΟΝΑΧΟΥΣ!!!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google