Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Είμαστε οι Nos AIDS fovemus, που σημαίνει «περιβάλλουμε με αγάπη το AIDS» και σκοπός της έρευνάς μας είναι να ενημερώσουμε για την άγνοια που γεννά το.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Είμαστε οι Nos AIDS fovemus, που σημαίνει «περιβάλλουμε με αγάπη το AIDS» και σκοπός της έρευνάς μας είναι να ενημερώσουμε για την άγνοια που γεννά το."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Είμαστε οι Nos AIDS fovemus, που σημαίνει «περιβάλλουμε με αγάπη το AIDS» και σκοπός της έρευνάς μας είναι να ενημερώσουμε για την άγνοια που γεννά το φόβο και την προκατάληψη για το AIDS.

2 ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΌ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΙ ΝΕΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ…

3 Η νόσος είναι τεράστιο πρόβλημα υγείας σε πολλά μέρη του κόσμου, και θεωρείται πανδημία. Το 2010 περίπου 34 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν HIV λοίμωξη παγκοσμίως. Από αυτούς περίπου 16,8 εκατομμύρια είναι γυναίκες και 3,4 εκατομμύρια είναι κάτω από 15 ετών. Το αποτέλεσμα είναι περίπου 1,8 εκατομμύρια θάνατοι από AIDS το 2010, χαμηλότερα σε σχέση με τα 3,1 εκατομμύρια θανάτους του 2001. Από το 1981, που το AIDS αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά, έως το 2009 προκάλεσε σχεδόν 30 εκατομμύρια θανάτους

4 Στην Ελλάδα η πρώτη περίπτωση AIDS εμφανίστηκε το 1981, ο πρώτος θάνατος από AIDS καταγράφηκε το 1983 και τα πρώτα δηλωθέντα περιστατικά μόλυνσης HIV το 1984.Η επιδημία ακολούθησε αυξητική τάση μέχρι και το 1997-8, οπότε ακολούθησε πτώση των νέων μολύνσεων HIV ανά χρόνο. Αυτή η εξέλιξη σήμανε και μια σημαντική αλλαγή σχετικά με τον τρόπο μετάδοσης του ιού, καθώς το σύνολο σχεδόν των επιπλέον νέων κρουσμάτων αφορά χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών, οι περιπτώσεις των οποίων το 2012 ήταν στο 3.500% σε σχέση με αυτές του 2010.Πλέον τα νέα κρούσματα σε χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών αποτελούν την πλειοψηφία των νεοδηλωθέντων κρουσμάτων (ενώ μέχρι και το 2011 τα νέα κρούσματα εμφανίζονταν κατά κύριο λόγο σε ομοφυλόφιλους). Μέχρι και το τέλος του 2011, οι συνολικοί θάνατοι λόγω AIDS ήταν 1.714. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

5

6 Η πλειοψηφία των νέων ανήκαν σε μικρές ηλικίες γεγονός που μας γεννά την περιέργεια για το πόσο ενημερωμένοι είναι οι μαθητές τόσο από την οικογένεια όσο και από το σχολικό περιβάλλον από τα νεαρά τους χρόνια, κάτι που θα οδηγούσε στην καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του AIDS, την πρόληψη ….

7

8

9

10

11

12

13

14 ΓΙΑΤΙ ΌΤΑΝ Η ΓΝΩΣΗ ΕΊΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΌΛΑ ΑΦΟΜΟΙΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ…. Η ομάδα μας προτίμησε να ενημερώσει και να κερδίσει το ενδιαφέρoν των συμμαθητών μας μέσα από μία σειρά ερωτήσεων παρμένων από την καθημερινότητα που αφορούν τους κινδύνους που συντρέχουν το AIDS… Αναμενόμενο ήταν η ανταπόκριση των νέων να είναι θετική!

15 Τα ποσοστά των νέων που μπορούν να κολλήσουν ή όχι AIDS στο σχολείο μας, ισομοιράστηκαν (50% - 50% ). Αυτό γεννά αμέσως την απορία αν η άγνοια και η έλλειψη παιδείας είναι η μοναδική αιτία που αυξάνει τις πιθανότητες κάποιος να αποτελέσει φορέας ή εχθρός του AIDS…

16 Στην ερώτηση: θα έδινες τσιγάρο σε έναν οροθετικό που στο ζητούσε απεγνωσμένα; Η πλειοψηφία απάντησε ναι…κάτι που δείχνει την έλλειψη παιδείας για την προστασία των οροθετικών. Στην ερώτηση: αν θα έκανες τατουάζ στην παραλία; Η πλειοψηφία δήλωσε ότι το σκέφτεται ή έχει ήδη δοκιμάσει, κάτι που αναπαριστά την ελλιπή ενημέρωση για τις σήριγγες ή τις βελόνες ως μέσο μόλυνσης. Στην ερώτηση που αφορούσε τα προφυλακτικά και το σάλιο, η πλειοψηφία αγνοεί ότι το σάλιο ΔΕΝ αποτελεί μέσο διάδοσης του AIDS και έδειξε ανευθυνότητα για τη σημασία της χρήσης των «σωστών» προφυλακτικών.

17 ΤΟ AIDS ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ… Οι περισσότεροι νέοι θεωρούν ότι τα περισσότερα θύματα στις τριτοκοσμικές χώρες αποτελούν είτε τα θύματα πολέμου είτε οι φτωχοί ( ενώ στην πραγματικότητα την τραγική πρωτιά κατέχουν οι οροθετικοί), πιστεύοντας ότι μεγαλύτερες πιθανότητες να πάσχουν από AIDS είναι οι ομοφυλόφιλοι παρόλο που η σωστή απάντηση είναι οι χρήστες ναρκωτικών…. Ως τηλεθεατές – πάλι πράττουν λανθασμένα- θα επέλεγαν να δουν ειδήσεις για την χώρα τους παρά για το AIDS ανά τον κόσμο.

18 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι όλοι οι μαθητές ενώ έως ένα βαθμό είναι ενημερωμένοι, ο φόβος και η προκατάληψη τους κάνουν θύτες κοινωνικού ρατσισμού. Στην ερώτηση αν θα δεχόντουσαν να γίνουν άνθρωποι- πειράματα για την ανακάλυψη του φαρμάκου για το AIDS, η ευαισθησία στάθηκε άσκοπη γιατί στην πραγματικότητα αγνοούν ότι ενώ υπάρχει ήδη το αντίδοτο, οι πολιτικές σκοπιμότητες και η έλλειψη χρημάτων ( που προορίζονται για πολεμικό εξοπλισμό ) εμποδίζουν τη διάδοσή του!!!

19 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ! ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΟΓΛΟΥ ΠΆΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΔΖΗ ΒΑΣΩ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ ΑΝΝΑ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΚΑΝΤΕΡΕ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ


Κατέβασμα ppt "Είμαστε οι Nos AIDS fovemus, που σημαίνει «περιβάλλουμε με αγάπη το AIDS» και σκοπός της έρευνάς μας είναι να ενημερώσουμε για την άγνοια που γεννά το."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google