Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ… Είμαστε οι Nos AIDS fovemus, που σημαίνει «περιβάλλουμε με αγάπη το AIDS» και σκοπός της έρευνάς μας είναι να ενημερώσουμε για.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ… Είμαστε οι Nos AIDS fovemus, που σημαίνει «περιβάλλουμε με αγάπη το AIDS» και σκοπός της έρευνάς μας είναι να ενημερώσουμε για."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ… Είμαστε οι Nos AIDS fovemus, που σημαίνει «περιβάλλουμε με αγάπη το AIDS» και σκοπός της έρευνάς μας είναι να ενημερώσουμε για την άγνοια που γεννά το φόβο και την προκατάληψη για το AIDS.

2 ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΌ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΙ ΝΕΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ…
Το AIDS … είναι μια νόσος του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος που προκαλείται από τον ιό της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV). Η νόσος παρεμβαίνει στο ανοσοποιητικό σύστημα και παρεμποδίζει τη λειτουργία του, κάνοντας τα άτομα με AIDS περισσότερο πιθανά να αποκτήσουν λοιμώξεις, όπως ευκαιριακές λοιμώξεις και όγκους. Ο HIV μεταδίδεται πρωταρχικά με τη σεξουαλική επαφή(σπέρμα, κολπικά υγρά, προσπερματικά υγρά ), τις μολυσμένες υποδερμικές βελόνες, και από τη μητέρα στο παιδί κατά την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τον θηλασμό.Ορισμένα σωματικά υγρά όπως το σάλιο, τα δάκρυα, τα ούρα και ο ιδρώτας δεν μεταδίδουν τον HIV εκτός εάν περιέχουν μικροποσότητες αίματος.

3  Η νόσος είναι τεράστιο πρόβλημα υγείας σε πολλά μέρη του κόσμου, και θεωρείται πανδημία. Το 2010 περίπου 34 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν HIV λοίμωξη παγκοσμίως.  Από αυτούς περίπου 16,8 εκατομμύρια είναι γυναίκες και 3,4 εκατομμύρια είναι κάτω από 15 ετών. Το αποτέλεσμα είναι περίπου 1,8 εκατομμύρια θάνατοι από AIDS το 2010, χαμηλότερα σε σχέση με τα 3,1 εκατομμύρια θανάτους του Από το 1981, που το AIDS αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά, έως το 2009 προκάλεσε σχεδόν 30 εκατομμύρια θανάτους

4 ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…
Στην Ελλάδα η πρώτη περίπτωση AIDS εμφανίστηκε το 1981, ο πρώτος θάνατος από AIDS καταγράφηκε το 1983 και τα πρώτα δηλωθέντα περιστατικά μόλυνσης HIV το Η επιδημία ακολούθησε αυξητική τάση μέχρι και το , οπότε ακολούθησε πτώση των νέων μολύνσεων HIV ανά χρόνο. Αυτή η εξέλιξη σήμανε και μια σημαντική αλλαγή σχετικά με τον τρόπο μετάδοσης του ιού, καθώς το σύνολο σχεδόν των επιπλέον νέων κρουσμάτων αφορά χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών, οι περιπτώσεις των οποίων το ήταν στο 3.500% σε σχέση με αυτές του Πλέον τα νέα κρούσματα σε χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών αποτελούν την πλειοψηφία των νεοδηλωθέντων κρουσμάτων (ενώ μέχρι και το 2011 τα νέα κρούσματα εμφανίζονταν κατά κύριο λόγο σε ομοφυλόφιλους). Μέχρι και το τέλος του 2011, οι συνολικοί θάνατοι λόγω AIDS ήταν

5 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ:

6 Η πλειοψηφία των νέων ανήκαν σε μικρές ηλικίες γεγονός που μας γεννά την περιέργεια για το πόσο ενημερωμένοι είναι οι μαθητές τόσο από την οικογένεια όσο και από το σχολικό περιβάλλον από τα νεαρά τους χρόνια , κάτι που θα οδηγούσε στην καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του AIDS, την πρόληψη ….

7 1η Ερώτηση: Γνωρίζεις κάποιον που είναι φορέας του AIDS;

8 2η Ερώτηση: Ποιoς πιστεύεις ότι είναι ο κύριος σκοπός του προφυλακτικού ;

9 3η Ερώτηση: Πώς θα αντιμετώπιζες κάποιο κοντινό σου πρόσωπο αν σου ανακοίνωνε ότι έχει ΑΙDS ;

10 4η Ερώτηση: Πιστεύεις ότι η κοινωνία έχει αποδεχθεί τους φορείς του ΑΙDS ;

11 Αν όχι , τι συμβάλλει σε αυτό;

12 5η Ερώτηση: έχεις σκεφτεί τη ζωή σου με αυτόν τον ιό;
5η Ερώτηση: έχεις σκεφτεί τη ζωή σου με αυτόν τον ιό;

13 6η Ερώτηση: AIDS… Ποια είναι η πρώτη σκέψη που σου έρχεται στο μυαλό;

14 ΓΙΑΤΙ ΌΤΑΝ Η ΓΝΩΣΗ ΕΊΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΌΛΑ ΑΦΟΜΟΙΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ….
ΈΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ… « ΠΟΣΟ ΦΙΛΟΣ Ή ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ AIDS;» ΓΙΑΤΙ ΌΤΑΝ Η ΓΝΩΣΗ ΕΊΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΌΛΑ ΑΦΟΜΟΙΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ…. Η ομάδα μας προτίμησε να ενημερώσει και να κερδίσει το ενδιαφέρoν των συμμαθητών μας μέσα από μία σειρά ερωτήσεων παρμένων από την καθημερινότητα που αφορούν τους κινδύνους που συντρέχουν το AIDS… Αναμενόμενο ήταν η ανταπόκριση των νέων να είναι θετική!

15 ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΔΕΙΞΑΝ ΌΤΙ…
ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΔΕΙΞΑΝ ΌΤΙ… Τα ποσοστά των νέων που μπορούν να κολλήσουν ή όχι AIDS στο σχολείο μας, ισομοιράστηκαν (50% - 50% ). Αυτό γεννά αμέσως την απορία αν η άγνοια και η έλλειψη παιδείας είναι η μοναδική αιτία που αυξάνει τις πιθανότητες κάποιος να αποτελέσει φορέας ή εχθρός του AIDS…

16 ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΜΙΛΑΝΕ…
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΜΙΛΑΝΕ… Στην ερώτηση: θα έδινες τσιγάρο σε έναν οροθετικό που στο ζητούσε απεγνωσμένα; Η πλειοψηφία απάντησε ναι…κάτι που δείχνει την έλλειψη παιδείας για την προστασία των οροθετικών. Στην ερώτηση: αν θα έκανες τατουάζ στην παραλία; Η πλειοψηφία δήλωσε ότι το σκέφτεται ή έχει ήδη δοκιμάσει, κάτι που αναπαριστά την ελλιπή ενημέρωση για τις σήριγγες ή τις βελόνες ως μέσο μόλυνσης. Στην ερώτηση που αφορούσε τα προφυλακτικά και το σάλιο, η πλειοψηφία αγνοεί ότι το σάλιο ΔΕΝ αποτελεί μέσο διάδοσης του AIDS και έδειξε ανευθυνότητα για τη σημασία της χρήσης των «σωστών» προφυλακτικών.

17 ΤΟ AIDS ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ…

18 ΘΥΜΑΤΑ AIDS Ή ΡΑΤΣΙΣΜΟΎ ;;
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι όλοι οι μαθητές ενώ έως ένα βαθμό είναι ενημερωμένοι, ο φόβος και η προκατάληψη τους κάνουν θύτες κοινωνικού ρατσισμού. Στην ερώτηση αν θα δεχόντουσαν να γίνουν άνθρωποι- πειράματα για την ανακάλυψη του φαρμάκου για το AIDS , η ευαισθησία στάθηκε άσκοπη γιατί στην πραγματικότητα αγνοούν ότι ενώ υπάρχει ήδη το αντίδοτο, οι πολιτικές σκοπιμότητες και η έλλειψη χρημάτων ( που προορίζονται για πολεμικό εξοπλισμό ) εμποδίζουν τη διάδοσή του!!!

19 Αν κάτι είναι που κάνει το AIDS ιό του ανθρώπου αλλά και της κοινωνίας , αυτό δεν είναι μόνο η άγνοια , είναι η κοινή πορεία της προκατάληψης και του φόβου στη σκιά των δύο φύλων… ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ! ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΟΓΛΟΥ ΠΆΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΔΖΗ ΒΑΣΩ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ ΑΝΝΑ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΚΑΝΤΕΡΕ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ PROJECT 3


Κατέβασμα ppt "Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ… Είμαστε οι Nos AIDS fovemus, που σημαίνει «περιβάλλουμε με αγάπη το AIDS» και σκοπός της έρευνάς μας είναι να ενημερώσουμε για."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google