Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

“Τι είναι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα” Ερευνητική Εργασία για τη Διαφορετικότητα και το Ρατσισμό Να συμβάλλουμε στην κοινωνική μάθηση και ευαισθητοποίηση.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "“Τι είναι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα” Ερευνητική Εργασία για τη Διαφορετικότητα και το Ρατσισμό Να συμβάλλουμε στην κοινωνική μάθηση και ευαισθητοποίηση."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3 “Τι είναι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα” Ερευνητική Εργασία για τη Διαφορετικότητα και το Ρατσισμό Να συμβάλλουμε στην κοινωνική μάθηση και ευαισθητοποίηση των νέων επάνω στη γνωριμία του «άλλου» και την κατανόηση των νέων επάνω στη γνωριμία του «άλλου» και την κατανόηση του πως νιώθει ο «άλλος» και πως σκεφτόμαστε-νιώθουμε κι αντιδρούμε εμείς εμπρός στον «άλλο», κι αντιδρούμε εμείς εμπρός στον «άλλο», που είναι διαφορετικός από εμάς.

4

5

6

7

8

9

10

11

12 Είναι διακρίσεις βασισμένες στη διαφορετικότητα του χρώματος εναντίον των φυλών του τρίτου κόσμου.

13 Διακρίσεις βασισμένες σε πολιτικές, ιδεολογικές, πνευματικές, οικονομικές διαφορές, διακρίσεις σε βάρος των γυναικών και των ατόμων Διακρίσεις βασισμένες σε πολιτικές, ιδεολογικές, πνευματικές, οικονομικές διαφορές, διακρίσεις σε βάρος των γυναικών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες. με ειδικές ανάγκες.

14 Περιθωριοποίηση είναι η εκτόπιση κάποιου στο κοινωνικό περιθώριο. Περιθωριοποίηση είναι η εκτόπιση κάποιου στο κοινωνικό περιθώριο. Με τον όρο φανατισμό εννοούμε τον υπέρμετρο ζήλο, την άκριτη πίστη και το τυφλό πάθος. Με τον όρο φανατισμό εννοούμε τον υπέρμετρο ζήλο, την άκριτη πίστη και το τυφλό πάθος. Συνήθως οδηγεί σε έχθρα, μίσος και στη βία. Συνήθως οδηγεί σε έχθρα, μίσος και στη βία.

15 Διάκριση με βάση το φύλλο. Ο όρος χρησιμοποιήθηκε κυρίως από το φεμινιστικό κίνημα για να δηλώσει την εξουσιαστική τάση των ανδρών πάνω στις γυναίκες. Διάκριση με βάση το φύλλο. Ο όρος χρησιμοποιήθηκε κυρίως από το φεμινιστικό κίνημα για να δηλώσει την εξουσιαστική τάση των ανδρών πάνω στις γυναίκες.

16 Φιλοσοφική θεωρία ή η αντίληψη που υποστηρίζει ότι η πραγματικότητα συγκροτείται από πολλαπλές αυτοτελείς και ανεξάρτητες μεταξύ τους αρχές χωρίς να υπάρχει στη βάση τους μια κοινή θεμελιώδης αρχή. Φιλοσοφική θεωρία ή η αντίληψη που υποστηρίζει ότι η πραγματικότητα συγκροτείται από πολλαπλές αυτοτελείς και ανεξάρτητες μεταξύ τους αρχές χωρίς να υπάρχει στη βάση τους μια κοινή θεμελιώδης αρχή.

17  Άτομα με ειδικές ανάγκες (π.χ. τυφλοί, ανάπηροι, κωφοί και άλλοι)  Πρόσφυγες - Μετανάστες - Αλλοδαποί  Ηλικιωμένοι  Παιδιά μικρής ηλικίας  Μαθητές  Εσωστρεφή άτομα

18 Ο ρατσισμός μπορεί να οφείλεται στα παρακάτω αιτία:  Ο θύτης μπορεί να έχει βρεθεί στη θέση του θύματος Προσωπικές ιδιομορφίες (π.χ. εγωκεντρισμός, τάση για ανάδειξη ισχύος απέναντι στους άλλους, ξενοφοβία, έλλειψη σεβασμού στη διαφορετικότητα) Προσωπικές ιδιομορφίες (π.χ. εγωκεντρισμός, τάση για ανάδειξη ισχύος απέναντι στους άλλους, ξενοφοβία, έλλειψη σεβασμού στη διαφορετικότητα) Πίεση από κοινωνικές ομάδες (π.χ. προβολή λάθος στερεοτύπων από την οικογένεια, πίεση συνομηλίκων). Πίεση από κοινωνικές ομάδες (π.χ. προβολή λάθος στερεοτύπων από την οικογένεια, πίεση συνομηλίκων). Έλλειψη εκπαίδευσης και εξοικείωσης απέναντι στη διαφορετικότητα. Έλλειψη εκπαίδευσης και εξοικείωσης απέναντι στη διαφορετικότητα.

19 Σεμινάρια για ενημέρωση Τοποθέτηση εποπτών στα προαύλια των σχολείων για αποφυγή συμβάντων Ευαισθητοποίηση των νέων Συζήτηση του όποιου προβλήματος με κάποιον μεγαλύτερο Τι πρέπει να γίνει ώστε να περιοριστούν τα φαινόμενα Ρατσισμού σε μια κοινωνία

20 “Tι είναι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα;”

21

22

23

24 ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΩΝ ΘΕΤΙΚΑΑΡΝΗΤΙΚΑ 80%20% 90%10%

25 Έχω ένα όνειρο…

26 21 η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

27

28


Κατέβασμα ppt "“Τι είναι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα” Ερευνητική Εργασία για τη Διαφορετικότητα και το Ρατσισμό Να συμβάλλουμε στην κοινωνική μάθηση και ευαισθητοποίηση."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google