Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΕ3 Homo sapiens Σοφία Λογκάκη-Καμπανάκη Αναστασία-Νεφέλη Μακρή

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΕ3 Homo sapiens Σοφία Λογκάκη-Καμπανάκη Αναστασία-Νεφέλη Μακρή"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΕ3 Homo sapiens Σοφία Λογκάκη-Καμπανάκη Αναστασία-Νεφέλη Μακρή
Κωνσταντίνος Μαρινόπουλος Χριστίνα-Άννα Μαυροπούλου Γεώργιος Μπογάς Κωνσταντίνος Παπαδάς Καθηγητής: κ. Νάστος

2

3 Το hip hop ξεκίνησε… Το hip hop αναπτύχθηκε σε υποβαθμισμένες περιοχές των ΗΠΑ, όπως το Μπρονξ στη Νέα Υόρκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις όπου υπήρχε μεγάλη ανεργία και φτώχεια. Τα 4 στοιχεία δεν αναπτύχθηκαν την ίδια χρονική στιγμή αλλά σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Οι ρίζες του ανάγονται στην δεκαετία του '70, όταν άρχισαν τα πρώτα δειλά δειλά βήματα.

4 Το Hip-Hop δεν είναι ένας είδος μουσικής ή ένα είδος χορού, αλλά μία κουλτούρα που αποτελείται από 4 στοιχεία: Rap (στίχοι) Break Dance χορός) Djing(Η μουσική) Graffiti (Η εικόνα)

5 Graffiti Γκράφιτι είναι η αναγραφή κειμένου όπως συνθημάτων ή η ζωγραφική σε επιφάνειες που συνήθως βρίσκονται σε δημόσιους χώρους. Πρωτοεμφανίστηκε την ίδια περίοδο και στα ίδια μέρη που αναπτύχθηκε το κίνημα του Χιπ χοπ, από τον ίδιο καταπιεσμένο κόσμο. Γι' αυτό πολλοί θεωρούν ότι αποτελεί μέρος της κουλτούρας Χιπ χοπ.

6

7 Ιστορία-Παραδείγματα
Κύριο λήμμα: Graffito (αρχαιολογία) Σημαντικά παραδείγματα από την ιστορία είναι: Επιγραφή στην αρχαία πόλη της Εφέσου στη Μικρά Ασία Επιγραφές που βρέθηκαν σε σπίτια στην Πομπηία Η αναγραφή συνθημάτων σε τοίχους της Αρχαίας Ρώμης Επιγραφές στο Σινικό τείχος Ζωγραφική έκφραση ομάδων – συμμοριών στις σύγχρονες ΗΠΑ

8

9

10

11 Μερικά από τα είδη γκράφιτι που παρουσιάζονται σήμερα είναι:
Σε εξωτερικούς τοίχους Συνθήματα Ζωγραφική Διαμαρτυρία (για παράδειγμα στην Βόρεια Ιρλανδία, με τα murals που απαθανατίζουν νεκρούς και θέματα από τις συγκρούσεις με τους Βρετανούς) Σε εσωτερικούς τοίχους και επιφάνειες (π.χ. τουαλέτες, σκοπιές, θρανία) Αυτοσχέδια ποιήματα

12

13

14

15 Tag και Tagging Το "tag" (στα ελληνικά "ταγκιά") είναι η υπογραφή που γίνεται με σπρέι σε έναν τοίχο, από τον καλλιτέχνη ενός γκραφίτι ή και μόνη της. Σε ένα γκραφίτι η υπογραφή είναι μικρή και βρίσκεται ή μέσα στην ζωγραφιά ή κάτω σε μια άκρη. Tagging είναι όταν είναι η μία υπογραφή πάνω στην άλλη. Συνήθως οι τοίχοι αυτοί έχουν tags και graffiti που έχουν αλλοιωθεί με το πέρασμα του χρόνου.

16

17

18 Break Dance To Break dance ή αλλιώς B-boying είναι ένα είδος χορού που περιέχεται στο Street Dance και δημιουργήθηκε στην Νέα Υόρκη από Αφροαμερικανούς και Λατίνους την δεκαετία του 1970.Για να κερδίσει την δημοτικότητα στα μέσα ενημέρωσης, ο χορός αυτός εξαπλώθηκε παγκοσμίως στην Νότια Κορέα, στην Αγγλία, στην  Γερμανία, στην Γαλλία, στην Ρωσία και την Ιαπωνία. Το Break dance αποτελείται από τέσσερα βασικά στοιχεία: το toprock, downrock,power moves και freezes.O χορός αυτός περιέχει Χιπ χοπ και breakbeats.Ένας επαγγελματίας χορευτής ονομάζεται b-boy ή b-girl ή breaker.

19

20

21 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΣΑΣ:’)
ΜΕ ΑΓΑΠΗ,HOMO SAPIENS.


Κατέβασμα ppt "ΕΕ3 Homo sapiens Σοφία Λογκάκη-Καμπανάκη Αναστασία-Νεφέλη Μακρή"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google