Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ “ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ’’ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ : ΡΗΓΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ : ΣΑΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ – ΡΗΓΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΤΑΞΗ ΤΑΞΗ : ΑΥ1456 ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ “ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ’’ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ : ΡΗΓΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ : ΣΑΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ – ΡΗΓΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΤΑΞΗ ΤΑΞΗ : ΑΥ1456 ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ “ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ’’ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ : ΡΗΓΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ : ΣΑΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ – ΡΗΓΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΤΑΞΗ ΤΑΞΗ : ΑΥ1456 ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑ : A ΤΜΗΜΑ : A4 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2010 - 2011 ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ : ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ : Ο “HIP-HOP” ΧΟΡΟΣ

2 Ο χορός Ο χορός είναι μια μορφή τέχνης που σχετίζεται με τη μουσική και τη ρυθμική κίνηση του σώματος Είναι μια μορφή έκφρασης και κοινωνικοποίησης του ανθρώπου Ο χορός “Hip-hop” Ο χορός “Hip-hop”  Αναφέρεται σε κοινωνικά ή χορογραφημένα στυλ χορού, που κυρίως χορεύονται με την hip-hop μουσική και αποτελεί μέρος της hip-hop κουλτούρας

3 στυλ  Υπάρχουν διάφορα στυλ, από τα οποία τα πιο γνωστά είναι τα εξής : - Breaking - Locking ( αναπτύχθηκαν τη δεκαετία του 70’ από - Popping Αφροαμερικάνους και Λατινοαμερικάνους ) Η αρχική εμφάνιση του hip hop, είχε ραγδαία επιρροή στη Γαλλία και τη Ν. Κορέα … Σήμερα, είναι ευρέως διαδεδομένο, σχεδόν σε ολόκληρη τη γη αυτοσχεδιάζουν ( freestyle ) Αυτό που ξεχωρίζει το hip hop από τα άλλα είδη χορών, είναι ότι οι χορευτές κατά τη διάρκεια του χορού αυτού, αυτοσχεδιάζουν ( freestyle ) ( freestyle battles ) Οι ανεπίσημοι διαγωνισμοί αυτοσχεδιασμού ( freestyle battles ), ( cipher ) γίνονται σε ένα κυκλικά σχεδιασμένο χώρο ( cipher )

4

5 Breaking/B-boying (σπάσιμο) Δημιουργήθηκε στη γειτονιά Bronx της Νέας Υόρκης και λέγεται πως, αυτοί που επινόησαν πρώτα αυτό το στυλ, είναι οι Αφροαμερικάνοι. Θεωρείται η πιο ανεπηρέαστη μορφή του χορού hip hop. Περιλαμβάνει 4 θεμελιώδη χορευτικά : - toprock - downrock - freezes - power moves

6 Toprock Downrock Freezes Power moves

7 Locking (κλείδωμα) Στην αρχή ονομαζόταν Campbellocking, διότι δημιουργήθηκε από τον Don Campbell στο Los Angeles. Παρουσιάστηκε στην Αμερική από την ομάδα του, τους Lockers. Το στυλ locking μοιάζει με το popping και ο θεατής μπορεί να μπερδέψει κάποιες φορές το ένα με το άλλο. Στο Locking ο χορευτής κρατάει τη θέση για περισσότερο χρονικό διάστημα. Η βασική κίνηση που χρησιμοποιείται είναι το lock (κλείδωμα), το οποίο μοιάζει σαν ένα πάγωμα ή ένα ξαφνικό σταμάτημα. Ύστερα ακολουθεί και πάλι η κίνηση. Αρχικά η σύνθεση των Lockers προέκυψε από ένα μικρότερο group χορευτών, από χορευτές που μιμούνταν τις κινήσεις ενός robot.

8 Popping (σκάσιμο) Δημιουργήθηκε από τον Sam Solomon στο Frenco, California. Παρουσιάστηκε από την ομάδα του, τους Electric Boogaloos. Βασική τεχνική είναι : σφίξιμο και χαλάρωμα των μυών του σώματος, ώστε να προκαλείται έτσι ένα τράνταγμα στο σώμα του χορευτή το οποίο ορίζεται ως pop ή hit. Κάθε hit θα πρέπει να συγχρονίζεται στο ρυθμό και στα χτυπήματα της μουσικής.

9

10 Dance Crews (πληρώματα χορού) Μια χορευτική ομάδα hip hop αποτελείται από χορευτές του δρόμου που δουλεύουν μαζί και δημιουργούν επαναλαμβανόμενες χορευτικές κινήσεις. Στο χορό hip hop οι ομάδες χορού είναι οι πιο διαδεδομένες, και υπάρχουν όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και αλλού, όπως στη Σουηδία, την Ολλανδία και την Αγγλία (Μ. Βρετανία) Σήμερα ομάδες, προερχόμενες από ολόκληρη τη χώρα ή ακόμη και από ολόκληρο τον κόσμο ανταγωνίζονται με άλλες ομάδες σε οργανωμένους διαγωνισμούς χορού hip hop. Καθώς η hip hop κουλτούρα εξαπλωνόταν στη Νέα Υόρκη οι περισσότερες ομάδες Breaking συγκεντρώνονταν όλες μαζί για να εξασκηθούν και να ανταγωνιστούν η μία εναντίον της άλλης.

11

12 Dance industry (βιομηχανία χορού) Η βιομηχανία χορού ανταποκρίθηκε και εκμεταλλεύτηκε το hip hop χορό δημιουργώντας μια πιο εμπορική μορφή όπως:  ‘’studio hip hop’’ (new style) Για κάθε άνθρωπο, που γνωρίζει βαθιά τη hip hop κουλτούρα, κάθε τι που μοιάζει με hip hop χορό αλλά δεν προέρχεται από τους δρόμους, δε θεωρείται αληθινός χορός hip hop. Αυτή την περίπτωση την συναντάμε στα περισσότερα rap και RnB video clip και συναυλίες. Επίσης η βιομηχανία χορού δημιούργησε και κάποιο άλλο είδος χορού το:  jazz funk ή αλλιώς jazz του δρόμου, το οποίο είναι μια πρώιμη φάση χορού hip hop και jazz μαζί. (αυτό το στυλ χρησιμοποιείται από καλλιτέχνες όπως η Beyonce.) Από τεχνικής πλευράς, το new style hip hop χορός χαρακτηρίζεται ως σκληρό χτύπημα που περιλαμβάνει ευελιξία και απομόνωση – κινήσεις ενός μόνο συγκεκριμένου σημείου του σώματος ανεξάρτητα από άλλα. Τα πόδια είναι κολλημένα στο έδαφος, το στήθος είναι προς τα κάτω και το σώμα κρατιέται χαλαρό έτσι ώστε ο χορευτής να μπορεί εύκολα να εναλλάσσεται.

13

14 Entertainment (Διασκέδαση) Το breaking άρχισε να γίνεται είδος διασκέδασης αμέσως μετά τη γέννηση του στη δεκαετία του 1970. Οι πρώτες ταινίες hip hop Wild style και Beat street δημιουργήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Αργότερα ο hip hop χορός μεταφέρθηκε από το σινεμά στην τηλεόραση.

15 Fitness (Γυμναστική-διατήρηση καλής φυσικής κατάστασης) Στις μέρες μας ο hip hop χορός αναγνωρίζεται από τους χορευτές αλλά και από τους εκπαιδευτές(γυμναστές) ως μια εναλλακτική μορφή άσκησης. Ο οργανισμός που λειτουργεί στην Αμερική ονομάζεται ‘’hip hop International’’ και περιλαμβάνει και τους πρωταθλητές ‘’hip hop χορού’’. Στη γυμναστική λοιπόν που αποσκοπεί στη διατήρηση καλής φυσικής κατάστασης πολλές από τις hip hop κινήσεις περιορίζονται στους κοιλιακούς, έτσι ώστε αυτή η περιοχή, πραγματικά να δουλεύεται με καλά αποτελέσματα στο θέμα ‘’χτίζω’’ μύες...!!!!

16 Βιβλιογραφία http://en.wikipedia.org/wiki/Hip-hop_dancehttp://

17


Κατέβασμα ppt "ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ “ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ’’ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ : ΡΗΓΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ : ΣΑΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ – ΡΗΓΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΤΑΞΗ ΤΑΞΗ : ΑΥ1456 ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google