Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

10ο δημοτικό σχολείο Κατερίνης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "10ο δημοτικό σχολείο Κατερίνης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 10ο δημοτικό σχολείο Κατερίνης
Τάξη Δ2

2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ Σελήνη Ατματζίδου Μιλτιάδης Τζάγκας Αναστασία Κυραϊλήδου
Θοδωρής Σαραντίδης

3 Θα σας μιλήσουμε για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης
Μ.Μ.Ε Θα σας μιλήσουμε για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης

4 ΘΑ ΣΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ Μ. Μ. Ε
ΘΑ ΣΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ Μ.Μ.Ε. Ως Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ή Επικοινωνίας (ΜΜΕ) εννοούνται όλα τα διαθέσιμα μέσα με τα οποία μπορεί να ενημερωθεί για προηγούμενα και τρέχοντα συμβάντα ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων. Τα ΜΜΕ χωρίζονται σε: Ασύγχρονα μέσα, όπως είναι ο τύπος και το Διαδίκτυο, καθώς η πληροφορία τους μεταδίδεται σε διαφορετικές χρονικές στιγμές για κάθε διακριτό χρήστη. Σύγχρονα μέσα, όπως είναι το ραδιόφωνο και η τηλεόραση, καθώς όλοι οι χρήστες λαμβάνουν την πληροφορία συγχρόνως. Ενίοτε ανακύπτουν υποψίες για μερικά ΜΜΕ, ότι επιδίδονται σε Παραπληροφόρηση.

5 ΘΑ ΣΑΣ ΜΙΛΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ Τ.V.
                                                                                                                     ΘΑ ΣΑΣ ΜΙΛΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ Τ.V.

6 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗΣ
Η Τηλεόραση στην Ελλάδα γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη κυρίως μετά την δημιουργία των ιδιωτικών σταθμών το 1989.Η τηλεόραση πέρα από την ψυχαγωγία και την ενημέρωση των τηλεθεατών της περνάει και λάθος μηνύματα και παρουσιάζει λάθος πρότυπα.

7 ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ-ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ Η τηλεόραση ένα από τα βασικά μέσα μαζικής επικοινωνίας (Μ.Μ.Ε) βρίσκεται σήμερα στα σπίτια των περισσοτέρων Ελλήνων, ενώ οι οικογένειες που δεν έχουν αυτή την συσκευή αποτελούν μία μικρή μειοψηφία στην σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Δεν αποτελεί αξιοπερίεργο το γεγονός πολλά ελληνικά σπίτια να έχουν περισσότερες των μία συσκευές τηλεόρασης. Η τηλεόραση έχει κάποια θετικά και κάποια αρνητικά στοιχεία. Τα θετικά της είναι ότι ψυχαγωγεί και ενημερώνει τον άνθρωπο για ό,τι συμβαίνει στον κόσμο. Την ενημέρωση την επιτυγχάνει μέσω των δελτίων ειδήσεων και διαφόρων ενημερωτικών εκπομπών και την ψυχαγωγία του μέσω κάποιων μεταδόσεων μεγάλων γεγονότων(Ολυμπιακοί αγώνες), σειρών και ψυχαγωγικών εκπομπών. H τηλεόραση μπορεί να βοηθήσει τον ενήλικα και το παιδί να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιο τους και να αποκτήσουν γνώσεις, άγνωστες μέχρι τότε για αυτούς, ενώ αποτελεί το βαρόμετρο στην αυξομείωση του πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου του λαού. Ακόμα ευαισθητοποιεί και κινητοποιεί χιλιάδες ανθρώπους για καλό σκοπό(π. χ. τηλεμαραθώνιος αγάπης κλπ)

8 Γενικά για την τηλεόραση
Η τηλεόραση είναι μία πρακτική μηχανή που πολλές φορές μπορείς να ενημερωθείς. Μπορείς να ενημερωθείς για τις εκπομπές Για τα νέα του κόσμου κ.τ.λ.

9 Γενικά για την τηλεόραση.
Στην τηλεόραση πολλές φορές παρουσιάζονται θέατρα, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικές ταινίες.

10 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "10ο δημοτικό σχολείο Κατερίνης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google