Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΜΑΔΑ 2 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ BEST SELLERS στον ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΜΑΔΑ 2 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ BEST SELLERS στον ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΜΑΔΑ 2 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ BEST SELLERS στον ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

2 NICHOLAS SPARKS

3 Ο Nicholas Sparks είναι ο συγγραφέας των "The notebook", "Μessage in a bottle" και "A walk to remember", που μπήκαν όλα στη λίστα των μπεστ σέλερ των New York Times, μεταφράστηκαν σε περισσότερες από 30 γλώσσες και έγιναν κινηματογραφικές ταινίες. Ζει στη Βόρεια Καρολίνα με τη γυναίκα του και τους τρεις γιους του. Θεωρείται αριστοτέχνης στις "ιστορίες στις οποίες η αγάπη παίζει πάντα καθοριστικό ρόλο".

4 Αγαπητέ John

5 Υπόθεση Ο Τζον, μισθοφόρος στο στρατό, επιστρέφει με άδεια δυο εβδομάδων στην πόλη του όπου συναντά τη Σαββάνα, μια όμορφη κοπέλα που είναι κι αυτή σε διακοπές από τις σπουδές της. Γρήγορα, οι δυο νέοι ερωτεύονται και ένας καλοκαιρινός έρωτας γεννιέται. Όμως, ο Τζον πρέπει να φύγει και έτσι αποφασίζουν να γράφουν ο ένας στον άλλον καθημερινά για να μιλάνε και να λένε τα νέα τους. Αν και ο Τζον θα τελείωνε τη θητεία του, το γεγονός της 11ης Σεπτεμβρίου ανατρέπει τα πάντα και η συνάντηση του Τζον με τη Σαββάνα καθυστερεί πολύ. Μπορεί ένας τόσο δυνατός έρωτας να χαθεί μέσα στις σκληρές πολιτικές συνθήκες της εποχής;

6 Σύγκριση  Στο βιβλίο ο John επισκέπτεται την Savannah στο κολέγιο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, γεγονός που δε συμβαίνει στην ταινία.  Στο βιβλίο υπάρχουν μόνο δύο γράμματα της Savannah. Η ταινία είναι γεμάτη από γράμματα που χρησιμοποιούνται ως μέσο αφήγησης της πλοκής.  Η Savannah δίνει στον John ένα βιβλίο για τον αυτισμό, για τον πατέρα του. Στην ταινία απλά το αναφέρει στον John.  Ο πατέρας του John παθαίνει εγκεφαλικό επεισόδιο. Στην ταινία ο John το μαθαίνει μετά την επιστροφή του στο σπίτι και προλαβαίνει να δει τον πατέρα του πριν πεθάνει.

7 Κριτική Το βιβλίο περιέχει όλα τα κλισέ του Σπαρκς: Ιδεαλιστές νέους, τραγικά γεγονότα, θάνατο, κι έναν ρομαντικό έρωτα. Ο σκηνοθέτης Lasse Halstrom (Casanova, Chocolat) μας μεταφέρει σε ένα ρομαντικό αλλά πολύ κοντά στην πραγματικότητα ζευγάρι που ερωτεύεται στη σκιά ενός πολέμου-φάντασμα. Δοσμένο με αρκετή δόση ρεαλισμού, ο Τζον και η Σαββάνα ζουν μια αγάπη με πολλά εξωτερικά εμπόδια. Ο Channing Tatum και η Amanda Seyfried, καταφέρνουν να αναδείξουν τον έρωτά τους σε κάτι που διαρκεί μια ζωή.

8 Nickolas Sparks A Walk to Remember [Ένας απρόσμενος έρωτας] A Walk to Remember Βιβλίο A Walk to Remember Ταινία

9 Και τα δύο έργα, βιβλίο και ταινία, διηγούνται την ίδια τρυφερή και συγκινητική ιστορία. Εστιάζουν στην ειλικρινή σχέση και στην αγάπη δύο εφήβων, υπογραμμίζοντας την μεταμόρφωση του πρωταγωνιστή Landon από επαναστάτη σε έναν άντρα υπεύθυνο που μέσα από τη σχέση του με τη Jamie αρχίζει να πιστεύει στον εαυτό του.

10 Το σενάριο της κινηματογραφικής ταινίας στηρίχθηκε στο αυτοβιογραφικό βιβλίο, εμπνευσμένο από τη ζωή της αδελφής του συγγραφέα. Η πλοκή παραμένει η ίδια, όμως όπως επισημαίνει, στην προσωπική του ιστοσελίδα, και ο ίδιος ο συγγραφέας, ο οποίος επιμελήθηκε και της διασκευής του κινηματογραφικού σεναρίου, υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο έργων.

11 Στο βιβλίο η ιστορία εξελίσσεται στη δεκαετία του 1950 ενώ στο κινηματογραφικό έργο στη δεκαετία του 1990. Η μεταφορά αυτή στη σύγχρονη εποχή έγινε για να έχει το έργο μεγαλύτερη απήχηση στους νέους και είχε σαν αποτέλεσμα την επανεξέταση του χαρακτήρα του κεντρικού ήρωα Landon, ο οποίος στην ταινία παρουσιάζεται πιο «άγριος» και «ατίθασος».

12 Στην ταινία, για λόγους οικονομίας χρόνου, έχει διαφοροποιηθεί το θεατρικό έργο στο οποίο συμμετέχουν οι δύο κεντρικοί ήρωες η Jamie και o Landon.

13 Η σημαντικότερη διαφορά είναι ότι στο τέλος του μυθιστορήματος, σε αντίθεση με την ταινία, είναι διφορούμενο κατά πόσον η Jamie πεθαίνει. Το βιβλίο τελειώνει δίνοντας στον αναγνώστη την ελπίδα ότι η Jamie θα ζήσει.

14 Η μεταφορά της πλοκής της ταινίας στη σύγχρονη εποχή είναι μία θετική αλλαγή αφού έτσι το έργο προσεγγίζει πιο εύκολα τους νέους θεατές. Ο θάνατος της Jamie όμως στερεί τη δυνατότητα που δίνει το βιβλίο στον αναγνώστη να φανταστεί, να επιλέξει και να αποφασίσει μέσα του, ποιο θα είναι το τέλος.

15 Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία ξεχωριστή ιστορία αγάπης, που αναδεικνύει τη δύναμη αλλά και την εύθραυστη φύση της ανθρώπινης ψυχής. Με χιούμορ, γλυκύτητα και συναίσθημα τα δύο έργα μας υπενθυμίζουν ότι στη ζωή μας ένας απρόσμενος έρωτας μπορεί να αλλάξει τα πάντα: τον τρόπο που σκεφτόμαστε, που ζούμε, που πράττουμε.

16 Λιβάνη Ηλέκτρα Λιβιεράτου Φιλιώ

17 DAN BROWN

18 Βιογραφικό Ο Νταν Μπράουν είναι Αμερικανός συγγραφέας μυθιστοριογραφίας θρίλερ, πιο γνωστός για το μυθιστόρημά του ο Κώδικας Ντα Βίντσι το οποίο εκδόθηκε το 2003. Γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου 1964. Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Philips Exeter, στην οποία δίδαξε και φιλολογία. Ζει στη Νέα Αγγλία με τη σύζυγό του.

19 Λόγοι Επιτυχίας Τα μυθιστορήματα του Μπράουν χαρακτηρίζονται από θέματα κρυπτογραφίας, κλειδιών, συμβόλων, κωδίκων και θεωριών συνωμοσίας. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πάνω από 40 γλώσσες, και ως το 2009 έχει πουλήσει πάνω από 80 εκατομμύρια αντίτυπα. Τα μυθιστορήματα του Μπράουν που έχουν ως κύριο πρωταγωνιστή τον πανεπιστημιακό καθηγητή Ρόμπερτ Λάνγκτον περιλαμβάνουν τα ιστορικά θέματα και το χριστιανισμό ως επαναλαμβανόμενα μοτίβα, και κατά συνέπεια έχει δημιουργηθεί μια διαμάχη.

20 Ο Μπράουν στον διαδικτυακό του τόπο υποστηρίζει ότι τα βιβλία του δεν είναι αντιχριστιανικά, αν και ο ίδιος είναι σε ένα πνευματικό ταξίδι, και λέει ότι το βιβλίο του ο Κώδικας Ντα Βίντσι, είναι απλά "μια ιστορία διασκέδασης που προωθεί την πνευματική συζήτηση και τον διάλογο γύρω από αυτή" και προτείνει ότι το βιβλίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί "ως θετικός καταλύτης για την ενδοσκόπηση και την εξερεύνηση της πίστης μας". Κριτική

21 Βιβλία Ψηφιακό Οχυρό (Digital Fortress), 1998 Πεφωτισμένοι (Angels & Demons), 2000

22 Κώδικας DΑ VINCI (The Da Vinci Code), 2003 Αρκτικός Κύκλος (Deception Point), 2001

23 Το Χαμένο Σύμβολο (The Lost Symbol), 2009 Inferno (2013)

24 Βιβλία που έγιναν ταινίες Κώδικας DΑ VINCI (The Da Vinci Code) 2006

25 ΚΩΔΙΚΑΣ DA VINCI Ο Ρόμπερτ Λάνγκτον, καθηγητής της συμβολικής, και η κρυπτογράφος Σοφί Νεβέ, προσπαθούν να εξιχνιάσουν το μυστήριο της δολοφονίας του διευθυντή του Λούβρου, ο οποίος πριν πεθάνει άφησε διάφορα κρυπτογραφημένα μηνύματα σχετιζόμενα με τον Ντα Βίντσι, αλλά και με ανατρεπτικές αποκαλύψεις γύρω από την καταγωγή του Χριστιανισμού. Από το μπεστ σέλερ του Νταν Μπράουν.

26 Πεφωτισμένοι (Angels & Demons) 2009

27 ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ Οι Ιλλουμινάτοι ήταν μέλη μυστικών εταιρειών, τα οποία ισχυρίζονταν ότι φωτίζονταν άμεσα από το Θεό, χωρίς τα μυστήρια. Τέτοιες αιρέσεις παρουσιάστηκαν στην Ισπανία, στη Βαυαρία και στην Πικαρδία. Κατά τα τέλη του 18ου αιώνα οι Ιλλουμινάτοι προσέγγισαν τον Ελευθεροτεκτονισμό. Το 1907 μετέφεραν την έδρα τους στο Βερολίνο, όπου διατηρήθηκε η μυστική αυτή εταιρεία, μέχρι και την εποχή που επικράτησε στη Γερμανία ο χιτλερισμός. angels and demons.wmv angels and demons.wmv


Κατέβασμα ppt "ΟΜΑΔΑ 2 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ BEST SELLERS στον ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google