Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ηλεκτρονική παρουσίαση του λογοτεχνικού της Ζωρζ Σαρρη αποτελεί μια καινοτομία στο μάθημα του λογοτεχνικού. Η παρουσίαση αυτή παρουσιάστηκε την ημέρα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ηλεκτρονική παρουσίαση του λογοτεχνικού της Ζωρζ Σαρρη αποτελεί μια καινοτομία στο μάθημα του λογοτεχνικού. Η παρουσίαση αυτή παρουσιάστηκε την ημέρα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ηλεκτρονική παρουσίαση του λογοτεχνικού της Ζωρζ Σαρρη αποτελεί μια καινοτομία στο μάθημα του λογοτεχνικού. Η παρουσίαση αυτή παρουσιάστηκε την ημέρα καινοτομίας και δημιουργικότητας στο μάθημα των Νέων Ελληνικών. Τα ηλεκτρονικά μέσα που χρησιμοποιήσαμε ήταν ένας φορητός υπολογιστής, ηχεία και video projector. Η παρουσίαση περιλαμβάνει περίληψη των βασικών ιδεών του βιβλίου, βίντεο που περιγράφει την ατμόσφαιρα της εποχής που διαδραματίζεται η υπόθεση και ανάγνωσμα αποσπάσματος από το βιβλίο.

2 This electronic presentation of the literature of Zwrz Sari is a creative and unique way to present the book to our classmates. We presented this during creativity day in our school during our Greek lesson. The electronic devises we used were the laptop, speakers and the video projector. The presentation included a small description of the book, a small video as an introduction to the period when the story happens and a small reading part of the most interesting passages of the book.

3 Παρουσίαση Λογοτεχνικού
Δαμιανός Ζησίμου

4 Το λογοτεχνικό μου σε τόπο και χρόνο
Η υπόθεση διαδραματίζεται στην Ελλάδα, την περίοδο της Χούντας. Πιο συγκεκριμένα βρισκόμαστε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη το 1967 μέχρι το 1974 που τελειώνει το μυθιστόρημα. Μέσα από το βιβλίο βλέπουμε τα τραγικά γεγονότα της περιόδου της Χούντας από διάφορες οπτικές γωνίες: μάτια παιδιών, εφήβων, ενηλίκων.

5 Και για να μπείτε στο κλίμα που επικρατούσε εκείνο τον καιρό, που ζούσε η ηρωίδα μας η Άννα, παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο με προσοχή! Το βίντεο περιγράφει την εποχή της Χούντας στην Ελλάδα, με χαρακτηριστικές εικόνες και μουσική!

6

7 Τώρα που μπήκατε στο κλίμα θα σας διηγηθώ με λίγα λόγια το περιεχόμενο του βιβλίου:
Το βιβλίο αυτό έχει ως θέμα την ιστορία της μικρής Άννας που είχε τα ΓΕΝΕΘΛΙΑ της την ημέρα που ο στρατός κατέλαβε την Ελλάδα. Μας περιγράφει πώς περνούσε τη ζωή της, και μέσα από αυτό μας διηγείται τις αντιστασιακές πράξεις των μελών του οικογενειακού της κύκλου, όπως του νονού της, του αδερφού της και γενικά της οικογένειας και των φίλων της….

8 Και τώρα οι πρωταγωνιστές…..
Άννα: Είναι η μικρή μας ηρωίδα. Είναι ένα μικρό κοριτσάκι 8 χρόνων που η δικτατορία του στέρησε τα όνειρα. Είχε ως πρότυπο της το νονό της, το Δημήτρη, και ήταν πάρα πολύ ευαίσθητη. Όταν μεγάλωσε αρκετά, έλαβε μέρος σε οργανώσεις υπέρ της δημοκρατίας. Δημήτρης (νονός): Είναι καθηγητής της ελληνικής γλώσσας σε πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη και έχει ανήσυχο πνεύμα.

9 Ο Παύλος: Είναι ο μεγαλύτερος αδερφός της Άννας και η Άννα τον αγαπάει πάρα πολύ. Ήταν μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης μαζί με το φίλο του, το Μάνο, ο οποίος θυσιάστηκε στο Πολυτεχνείο. Η οικογένεια της: Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει στο μυθιστόρημα η οικογένεια της Άννας που μας δείχνει τα προβλήματα που δημιούργησε η Χούντα στις οικογένειες……..

10 Τα μηνύματα που αντλούμε…
Όλα τα βιβλία έχουν απώτερο στόχο να δώσουν στον αναγνώστη ένα μήνυμα….. Το κύριο μήνυμα που ήθελε να μας δώσει η συγγραφέας ήταν πως όλοι μας έχουμε το δικαίωμα για μια ελεύθερη ζωή στην Πατρίδα μας και πρέπει να μαχόμαστε για αυτό μέχρι να το εξασφαλίσουμε, όπως έκαναν και οι ήρωες του βιβλίου μας…

11 ……Και για να μη μας μείνει παραπονεμένη η Ζωρζ, ας αναφέρουμε λίγα λόγια…..
Η Ζωρζ Σαρή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1925 με μητέρα Γαλλίδα. Σπούδασε πρώτα δράμα και μετά υποκριτική στο Παρίσι και ως γνήσια Ελληνίδα έλαβε μέρος στην αντίσταση κατά των Γερμανών. Από τότε έπαιξε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Στην συγγραφική καριέρα εισήλθε το 1969 και από τότε έχει γράψει πάρα πολλά μυθιστορήματα, θεατρικά έργα και ιστορίες για μικρά παιδία…

12 Εδώ θα ακούσουμε κάποια αποσπάσματα που μου έκαναν εντύπωση…..
Σε αυτό το απόσπασμα που ακούσαμε είναι η σκηνή όπου ο Παύλος λέει την αλήθεια στην Άννα για τη δικτατορία και αναποδογυρίζεται όλος της ο κόσμος…

13 Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας! Ελπίζω να αποκομίσατε κάτι από την παρουσίαση!..


Κατέβασμα ppt "Η ηλεκτρονική παρουσίαση του λογοτεχνικού της Ζωρζ Σαρρη αποτελεί μια καινοτομία στο μάθημα του λογοτεχνικού. Η παρουσίαση αυτή παρουσιάστηκε την ημέρα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google