Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

«Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ» ΤΟΥ ΑΝΤΟΥΑΝ ΝΤΕ ΣΑΙΝΤ-ΕΞΥΠΕΡΥ Όνομα μαθήτριας : Αντωνία Βασιλοπούλου Τάξη : Α’1 Υπεύθυνη καθηγήτρια :Θεοδωράκογλου Χαριτωμένη Υπεύθυνη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "«Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ» ΤΟΥ ΑΝΤΟΥΑΝ ΝΤΕ ΣΑΙΝΤ-ΕΞΥΠΕΡΥ Όνομα μαθήτριας : Αντωνία Βασιλοπούλου Τάξη : Α’1 Υπεύθυνη καθηγήτρια :Θεοδωράκογλου Χαριτωμένη Υπεύθυνη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ» ΤΟΥ ΑΝΤΟΥΑΝ ΝΤΕ ΣΑΙΝΤ-ΕΞΥΠΕΡΥ Όνομα μαθήτριας : Αντωνία Βασιλοπούλου Τάξη : Α’1 Υπεύθυνη καθηγήτρια :Θεοδωράκογλου Χαριτωμένη Υπεύθυνη καθηγήτρια :Θεοδωράκογλου Χαριτωμένη Σχολικό έτος : 2012-2013

3 Ο Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ ήταν Γάλλος συγγραφέας και γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου 1900 στη Λυών. Ο έρωτας, η λογοτεχνία και η αεροπλοΐα αποτέλεσαν τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία της όμορφης και γεμάτης περιπέτεια ζωής του. Πολέμησε στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, στην πτώση της Γαλλίας, όπου και παρασημοφορήθηκε για να σκοτωθεί τελικά το 1944. Η Γαλλία και οι γαλλόφωνες χώρες τιμούν με το όνομά του στους δρόμους και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα. Έγινε γνωστός στο κοινό από το βιβλίο του «Ο Μικρός Πρίγκιπας», το οποίο μεταφράστηκε σε περίπου 60 γλώσσες και έρχεται τρίτο σε πωλήσεις βιβλίο στην παγκόσμια ιστορία.

4 ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ  Ο αεροπόρος (1926)  Ο Ταχυδρόμος του Νότου (1928)  Νυχτερινή Πτήση (1931)  Γη των ανθρώπων (1938)  Πιλότος πολέμου (1942)  Γράμμα σε έναν όμηρο (1943)

5 ΠΕΡΙΛΗΨΗ Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στις περιπέτειες του μικρού Πρίγκιπα, τις οποίες αφηγείται ο ίδιος σ’ έναν πιλότο που προσγειώθηκε στην έρημο Σαχάρα. Ανάμεσα τους αναπτύχθηκε μια δυνατή φιλία. Ο μικρός Πρίγκιπας περιγράφει τη ζωή του στον αστεροειδή που ζει και τη φιλία του μ’ ένα τριαντάφυλλο. Στη συνέχεια, μιλάει για το ταξίδι του στους αστεροειδείς, όπου συνάντησε διάφορους ανθρώπους που τους κατείχε ματαιοδοξία, απληστία ή κάποιο άλλο αρνητικό, ανθρώπινο χαρακτηριστικό. Έπειτα έφτασε στη Γη, στην οποία, κατοικούσαν πολλοί άνθρωποι. Όταν, όμως προσγειώθηκε στη Γη, δε συνάντησε ανθρώπους, αλλά ένα φίδι και μια αλεπού, που του είπε πως όταν εξημερώσει κάτι, αυτό γίνεται μοναδικό για αυτόν, ακόμη και αν μοιάζει με πολλά άλλα. Στην πορεία, συνάντησε έναν πιλότο. Όμως μετά από κάποιες μέρες ο μικρός Πρίγκιπας έπρεπε να φύγει. Στεναχωρήθηκε πολύ, όπως κι ο πιλότος, αλλά και οι δυο γνώριζαν πως θα θυμούνται ο ένας τον άλλο.

6 Ήρωες του έργου  Ο μικρός πρίγκιπας Είναι ένα αγοράκι στην ηλικία των δώδεκα χρονών που κατοικεί σε έναν μικρό πλανήτη, είναι ήρεμος, υπομονετικός και πολύ καλομαθημένος.

7  Τα ρόδα Όποτε βλέπει κάποιον πάνω στο πλανήτη του πιστεύει πως είναι υπήκοός του χωρίς καν να τον γνωρίζει, όμως πάντα δίνει εντολές που μπορούν να πραγματοποιηθούν. Ήταν ίδια με το λουλούδι του, το οποίο νόμιζε πως ήταν μοναδικό στον κόσμο, όμως υπήρχαν χίλια όμοιά του μόνο σε μια αυλή.

8 Ο ματαιόδοξος Μπεκρής Πίστευε πως όλοι τον θαύμαζαν, για αυτό έβαλε τον μικρό πρίγκιπα να τον χειροκροτεί χωρίς να έχει κάνει τίποτα που να αξίζει το χειροκρότημα. Έπινε συνέχεια για να ξεχάσει πως ήταν πολύ δυστυχισμένος.

9 Ο Φανοκόρος Ο Επιχειρηματίας η περιουσία ήταν μονάχα τα άστρα, ήταν τόσο χαρούμενος που όλα αυτά τα λαμπερά πραγματάκια στον ουρανό ήταν δικά του, που τα μέτραγε και τα ξαναμέτραγε. Ένας ανθρωπάκος που κάθε λεπτό άναβε και έσβηνε αντίστοιχα ένα καντήλι και αυτό γιατί η διαταγή που του είχε δοθεί ήταν να ανάβει το καντήλι την ημέρα και να το σβήνει την νύχτα.

10 Το φίδι και η αλεπού Ο Ηλικιωμένος άνδρας Έψαχνε έναν εξερευνητή για να του πει τι έχει δει στα ταξίδια του. Του έδειξε προς τα που να κατευθυνθεί. Στην αρχή φαινόταν σαν όλες τις άλλες αλλά μετά αφού τη γνώρισε και την εξημέρωσε έγιναν καλοί φίλοι.

11 Γιατί το επέλεξα; Επέλεξα το βιβλίο αυτό γιατί είναι ένα από τα πιο γνωστά βιβλία στον κόσμο. Ακούγοντας την γνώμη μερικών φίλων μου που το διάβασαν αποφάσισα να το διαβάσω κι εγώ και όντως όταν ένα βιβλίο που με κράτησε σε αγωνία και σκέψη μέχρι το τέλος.

12 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "«Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ» ΤΟΥ ΑΝΤΟΥΑΝ ΝΤΕ ΣΑΙΝΤ-ΕΞΥΠΕΡΥ Όνομα μαθήτριας : Αντωνία Βασιλοπούλου Τάξη : Α’1 Υπεύθυνη καθηγήτρια :Θεοδωράκογλου Χαριτωμένη Υπεύθυνη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google