Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργασια στα κειμενα νεολληνικησ λογοτεχνιασ *βιβλιοπαρουσιαση*

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργασια στα κειμενα νεολληνικησ λογοτεχνιασ *βιβλιοπαρουσιαση*"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργασια στα κειμενα νεολληνικησ λογοτεχνιασ *βιβλιοπαρουσιαση*
Εργασια στα κειμενα νεολληνικησ λογοτεχνιασ *βιβλιοπαρουσιαση*

2 «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ» ΤΟΥ ΑΝΤΟΥΑΝ ΝΤΕ ΣΑΙΝΤ-ΕΞΥΠΕΡΥ
Όνομα μαθήτριας : Αντωνία Βασιλοπούλου Τάξη : Α’1 Υπεύθυνη καθηγήτρια :Θεοδωράκογλου Χαριτωμένη Σχολικό έτος :

3 ΑΝΤΟΥΑΝ ΝΤΕ ΣΑΙΝΤ-ΕΞΥΠΕΡΥ
Ο Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ ήταν Γάλλος συγγραφέας και γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου 1900 στη Λυών. Ο έρωτας, η λογοτεχνία και η αεροπλοΐα αποτέλεσαν τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία της όμορφης και γεμάτης περιπέτεια ζωής του. Πολέμησε στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, στην πτώση της Γαλλίας, όπου και παρασημοφορήθηκε για να σκοτωθεί τελικά το Η Γαλλία και οι γαλλόφωνες χώρες τιμούν με το όνομά του στους δρόμους και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα. Έγινε γνωστός στο κοινό από το βιβλίο του «Ο Μικρός Πρίγκιπας», το οποίο μεταφράστηκε σε περίπου 60 γλώσσες και έρχεται τρίτο σε πωλήσεις βιβλίο στην παγκόσμια ιστορία.

4 Ο Ταχυδρόμος του Νότου (1928) Νυχτερινή Πτήση (1931)
Τα εργα του Ο αεροπόρος (1926) Ο Ταχυδρόμος του Νότου (1928) Νυχτερινή Πτήση (1931) Γη των ανθρώπων (1938) Πιλότος πολέμου (1942) Γράμμα σε έναν όμηρο (1943)

5 ΠΕΡΙΛΗΨΗ Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στις περιπέτειες του μικρού Πρίγκιπα, τις οποίες αφηγείται ο ίδιος σ’ έναν πιλότο που προσγειώθηκε στην έρημο Σαχάρα. Ανάμεσα τους αναπτύχθηκε μια δυνατή φιλία. Ο μικρός Πρίγκιπας περιγράφει τη ζωή του στον αστεροειδή που ζει και τη φιλία του μ’ ένα τριαντάφυλλο. Στη συνέχεια, μιλάει για το ταξίδι του στους αστεροειδείς, όπου συνάντησε διάφορους ανθρώπους που τους κατείχε ματαιοδοξία, απληστία ή κάποιο άλλο αρνητικό, ανθρώπινο χαρακτηριστικό. Έπειτα έφτασε στη Γη, στην οποία, κατοικούσαν πολλοί άνθρωποι. Όταν, όμως προσγειώθηκε στη Γη, δε συνάντησε ανθρώπους, αλλά ένα φίδι και μια αλεπού, που του είπε πως όταν εξημερώσει κάτι, αυτό γίνεται μοναδικό για αυτόν, ακόμη και αν μοιάζει με πολλά άλλα. Στην πορεία, συνάντησε έναν πιλότο. Όμως μετά από κάποιες μέρες ο μικρός Πρίγκιπας έπρεπε να φύγει. Στεναχωρήθηκε πολύ, όπως κι ο πιλότος, αλλά και οι δυο γνώριζαν πως θα θυμούνται ο ένας τον άλλο.

6 Ήρωες του έργου Ο μικρός πρίγκιπας
Ο μικρός πρίγκιπας Είναι ένα αγοράκι στην ηλικία των δώδεκα χρονών που κατοικεί σε έναν μικρό πλανήτη, είναι ήρεμος, υπομονετικός και πολύ καλομαθημένος.

7 Ο Βασιλιάς Όποτε βλέπει κάποιον πάνω στο πλανήτη του πιστεύει πως είναι υπήκοός του χωρίς καν να τον γνωρίζει, όμως πάντα δίνει εντολές που μπορούν να πραγματοποιηθούν. Τα ρόδα Ήταν ίδια με το λουλούδι του, το οποίο νόμιζε πως ήταν μοναδικό στον κόσμο, όμως υπήρχαν χίλια όμοιά του μόνο σε μια αυλή.

8 Έπινε συνέχεια για να ξεχάσει πως ήταν πολύ δυστυχισμένος.
Ο ματαιόδοξος Πίστευε πως όλοι τον θαύμαζαν, για αυτό έβαλε τον μικρό πρίγκιπα να τον χειροκροτεί χωρίς να έχει κάνει τίποτα που να αξίζει το χειροκρότημα. Μπεκρής Έπινε συνέχεια για να ξεχάσει πως ήταν πολύ δυστυχισμένος.

9 Ο Επιχειρηματίας Ο Φανοκόρος
η περιουσία ήταν μονάχα τα άστρα, ήταν τόσο χαρούμενος που όλα αυτά τα λαμπερά πραγματάκια στον ουρανό ήταν δικά του, που τα μέτραγε και τα ξαναμέτραγε. Ο Φανοκόρος Ένας ανθρωπάκος που κάθε λεπτό άναβε και έσβηνε αντίστοιχα ένα καντήλι και αυτό γιατί η διαταγή που του είχε δοθεί ήταν να ανάβει το καντήλι την ημέρα και να το σβήνει την νύχτα.

10 Το φίδι και η αλεπού Ο Ηλικιωμένος άνδρας
Έψαχνε έναν εξερευνητή για να του πει τι έχει δει στα ταξίδια του. Του έδειξε προς τα που να κατευθυνθεί. Το φίδι και η αλεπού Στην αρχή φαινόταν σαν όλες τις άλλες αλλά μετά αφού τη γνώρισε και την εξημέρωσε έγιναν καλοί φίλοι.

11 Γιατί το επέλεξα; Επέλεξα το βιβλίο αυτό γιατί είναι ένα από τα πιο γνωστά βιβλία στον κόσμο. Ακούγοντας την γνώμη μερικών φίλων μου που το διάβασαν αποφάσισα να το διαβάσω κι εγώ και όντως όταν ένα βιβλίο που με κράτησε σε αγωνία και σκέψη μέχρι το τέλος.

12 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Εργασια στα κειμενα νεολληνικησ λογοτεχνιασ *βιβλιοπαρουσιαση*"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google