Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο Μυστικός Κήπος F. H. Burnett Μάριος Σταύρου Α2.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο Μυστικός Κήπος F. H. Burnett Μάριος Σταύρου Α2."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο Μυστικός Κήπος F. H. Burnett Μάριος Σταύρου Α2

2 Frances Eliza Hodgson Burnett
Γεννήθηκε το 1849, στο Manchester της Αγγλίας και είχε άλλα 4 αδέρφια. Μετά το θάνατο του πατέρα της (1852) μετακόμισαν το 1865 στην Αμερική. Στα 19 της χρόνια, η Frances άρχισε να γράφει για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένεια της , δημοσιεύοντας ιστορίες σε περιοδικά.

3 Η μητέρα της πεθαίνει το 1870.
Το 1872 παντρεύεται τον Swan Burnett , με τον οποίο έζησε στο Παρίσι για 2 χρόνια, όπου και γέννησε τα 2 της παιδιά. Το 1892 πεθαίνει ο μεγάλος της γιός από φυματίωση και η Frances πέφτει σε κατάθλιψη.

4 Το 1911 εκδίδεται ο Μυστικός κήπος
Το η Frances πεθαίνει, στα 74 της πλέον χρόνια.

5 Ο Μυστικός Κήπος: Χρόνος: 19ος αιώνας Χώρος: Ινδία, Αγγλία – Βαλτοτόπι
Χρόνος: 19ος αιώνας Χώρος: Ινδία, Αγγλία – Βαλτοτόπι Τρόπος Γραφής: Ύφος καθαρό και σαφές . Γλώσσα απλή και κατανοητή .  Παρουσία διαλόγου – ζωντάνια . 

6 Περίληψη: Η ιστορία μας ξεκινά στην Ινδία με ένα στριμμένο και αντιπαθητικό κορίτσι την Μαίρη Λένοξ που γεννιέται από Άγγλους γονείς .To κορίτσι αυτό μένει ορφανό και αναγκάζετε να πάει να ζήσει στο αρχοντικό του θειου της στην Αγγλία . Εκεί μαθαίνει δυο μυστικά «το μυστικό κήπο» και τον Κόλιν . Τον γιο του θειου της . Ένα άρρωστο παιδί που έμενε πάντα κλειστό στο δωμάτιο του .Η Μαίρη γνωρίζει τον κοκκινολαίμη ,ένα γερό-κηπουρό, και τον Ντίκον .Ο οποίος ξέρει πολύ καλά την φύση .Έμαθε πώς να συνεννοείται με τα πούλια και τα ζώα .Τα τρία παιδιά αποφασίζουν να ξεκλειδώσουν το μυστικό κήπο και να δουν τι έχει μέσα

7 Χαρακτήρες

8 Μαίρη: Η Μαίρη Λένοξ, αρχικά παρουσιάζεται ως ένα γκρινιάρικο και κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο, που δεν είχε αγαπήσει, αλλά ούτε είχε αγαπηθεί από κανένα. Δεν είχε ποτέ φίλους, μέχρι που μετακόμισε στο σπίτι του θείου της. Από τότε η Μαίρη αλλάζει όταν δημιουργεί σχέσεις με κάποιους ανθρώπους αλλά και με τη φύση. Γίνεται ένα χαριτωμένο κορίτσι γεμάτο όρεξη.

9 Μάρθα: Υπηρέτρια στο σπίτι του Κ.Κρέιβεν. Ένα κορίτσι γεμάτο καλοσύνη, που προέρχεται από μία μεγάλη (12 αδέρφια) αλλά φτωχή οικογένεια. Η Μάρθα βοηθά την Μαίρη να προσαρμοστεί στο σπίτι του θείου της και είναι ένα από τα πρώτα άτομα με το οποίο η Μαίρη γίνεται φίλη και έτσι την φέρνει πιο κοντά με τον Ντίκον, με τον οποίο έγιναν αχώριστοι φίλοι.

10 Ντίκον: Αδελφός της Μάρθας Ένα φτωχό παιδί που έχει μάθει να ζει ευτυχισμένο με την ομορφιά της φύσης, εφόσον περνά τις περισσότερες του ώρες έξω. Κάνει παρέα με τα ζώα τα οποία αγαπά, φροντίζει, και μπορεί και επικοινωνεί μαζί τους. Είναι καλότροπος, ενδιαφέρεται για τους άλλους και είναι φιλικός με όλους. Ο Ντίκον, γίνεται φίλος με τη Μαίρη και τον Κόλιν και τους γνωρίζει τη φύση.

11 Κόλιν: Γιος του κ. Κρέιβεν. Ένα δεκάχρονο αγόρι που μένει κλεισμένο στο δωμάτιό του από τον καιρό που γεννήθηκε, χωρίς την αληθινή αγάπη κανενός. Πιστεύει ότι όλοι πρέπει να τον υπακούουν γιατί είναι το αφεντικό. Είναι ένα παιδί υγιέστατο αλλά οι άλλοι το έχουν κάνει να νομίζει ότι είναι ανάπηρο και ότι σύντομα θα πεθάνει. Αλλάζει η ζωή του όταν γνωρίζεται με την Μαίρη η οποία τον βγάζει από την μιζέρια.

12 Σύγκριση με την εποχή μας:
Υπάρχουν και σήμερα παιδιά χωρίς φίλους. Κάποια παιδιά και σήμερα δεν νιώθουν την αγάπη και την φροντίδα από τους γονείς τους, όπως η Μαίρη και ο Κόλιν. Κάποιοι γονείς δίνουν στα παιδιά τους υλικά αγαθά (χρήματα και παιχνίδια...) για να καλύψουν την ανάγκη τους για αγάπη, όπως στον Κόλιν και στην Μαίρη.

13 Εντυπώσεις: Για εμένα το βιβλίο αυτό ήταν πάρα πολύ ωραίο γιατί:
Είχα συνεχώς περιέργεια να μάθω τι κρυβόταν στον Μυστικό κήπο. Βλεπείς μια ωραία σχέση (φιλια) ανάμεσα στον Ντίκον και στη Μαίρη και στην συνέχεια με τον Κόλιν. Βλέπεις ότι η φύση μπορεί να κάνει «θαύματα» . Ο Κόλιν άρχισε να ζει αληθινά όταν γνώρισε την φύση. Σίγουρα θα πρότεινα σε όλους τους συμμαθητές μου να διαβάσουν το βιβλίο αυτό!!

14 TRAILER από την ταινία

15 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Ο Μυστικός Κήπος F. H. Burnett Μάριος Σταύρου Α2."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google