Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΤΕΧΝΗ Στις αισθηματικές ταινίες: Οι ήρωες πρέπει να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες (δυσάρεστες καταστάσεις, επιρροές από το οικογενειακό.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΤΕΧΝΗ Στις αισθηματικές ταινίες: Οι ήρωες πρέπει να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες (δυσάρεστες καταστάσεις, επιρροές από το οικογενειακό."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΤΕΧΝΗ Στις αισθηματικές ταινίες: Οι ήρωες πρέπει να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες (δυσάρεστες καταστάσεις, επιρροές από το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον κ.α.) για να καταφέρουν να ζήσουν τον ερωτά τους και να ευτυχήσουν. Όμως, δεν έχουν όλες οι αισθηματικές ταινίες αίσιο τέλος. Στις αισθηματικές ταινίες: Οι ήρωες πρέπει να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες (δυσάρεστες καταστάσεις, επιρροές από το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον κ.α.) για να καταφέρουν να ζήσουν τον ερωτά τους και να ευτυχήσουν. Όμως, δεν έχουν όλες οι αισθηματικές ταινίες αίσιο τέλος.

3 Pretty woman Η Βίβιαν, μια πόρνη πολυτελείας, προσλαμβάνεται από τον Έντουαρντ, έναν πλούσιο επιχειρηματία, ως συνοδός του. Ένα ρομαντικό ειδύλλιο εξελίσσεται ανάμεσά τους. Ρομαντικές κομεντί

4 Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας (You’ve got mail) Η Κάθλιν διατηρεί ηλεκτρονική επικοινωνία με τον Τζον χωρίς να γνωρίζει ότι πρόκειται για τον ανταγωνιστή της. Παρά τις δυσκολίες οι δυο τους θα ζήσουν ένα μεγάλο έρωτα. Ρομαντικές κομεντί

5 Τιτανικός (Titanic) 10 Απριλίου 1912: Η Ρόουζ επιβιβάζεται στον Τιτανικό όπου συναντά τον Τζακ, ένα νεαρό τυχοδιώκτη. Ένας παθιασμένος έρωτας, με δραματική κατάληξη, γεννιέται πάνω στο πλοίο. Η Ρόουζ, 84 χρόνια μετά μας αφηγείται την ιστορία. 10 Απριλίου 1912: Η Ρόουζ επιβιβάζεται στον Τιτανικό όπου συναντά τον Τζακ, ένα νεαρό τυχοδιώκτη. Ένας παθιασμένος έρωτας, με δραματική κατάληξη, γεννιέται πάνω στο πλοίο. Η Ρόουζ, 84 χρόνια μετά μας αφηγείται την ιστορία. Έρωτες με δραματικό τέλος

6 Το Ημερολόγιο (The Notebook) Αρχές της δεκαετίας 1940: Η Άλι και ο Νώε ερωτεύονται. Οι δυσκολίες τους χωρίζουν, όμως ποτέ δεν ξεχνούν τον έρωτά τους. Χρόνια αργότερα η ιστορία αναβιώνει μέσα από ένα φθαρμένο ημερολόγιο. Αρχές της δεκαετίας 1940: Η Άλι και ο Νώε ερωτεύονται. Οι δυσκολίες τους χωρίζουν, όμως ποτέ δεν ξεχνούν τον έρωτά τους. Χρόνια αργότερα η ιστορία αναβιώνει μέσα από ένα φθαρμένο ημερολόγιο. Έρωτες με δραματικό τέλος

7 Casablanca Κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην κατεχόμενη Καζαμπλάνκα, ο έρωτας του Ρικ και της Ίλσα αναβιώνει και οι δυο τους προσπαθούν να το σκάσουν, έχουν όμως να αντιμετωπίσουν σοβαρά εμπόδια. Έρωτες σε δύσκολες εποχές

8 Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι (Captain Corelli’s Mandolin) Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Οι Ιταλοί στρατιώτες καταφθάνουν στην Κεφαλλονιά. Ο Λοχαγός Αντόνιο Κορέλι ερωτεύεται παράφορα την Ελληνίδα Πελαγία. Ο έρωτας τους όμως πρέπει να αντέξει στα δεινά του πολέμου. Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Οι Ιταλοί στρατιώτες καταφθάνουν στην Κεφαλλονιά. Ο Λοχαγός Αντόνιο Κορέλι ερωτεύεται παράφορα την Ελληνίδα Πελαγία. Ο έρωτας τους όμως πρέπει να αντέξει στα δεινά του πολέμου. Έρωτες σε δύσκολες εποχές

9 Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ: Ζήτημα Μυστήριο Και Πολύπλευρο Ο ΈΡΩΤΑΣ ΕΊΝΑΙ ΆΠΙΑΣΤΟΣ, ΣΑΝ ΑΦΡΌΣ. Η ΕΠΙΣΤΉΜΗ ΠΡΟΣΠΆΘΗΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΆΛΕΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΉΡΙΑ ΠΡΟΣ ΕΞΈΤΑΣΗ. ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΈΛΗΞΕ: Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΛΈΕΙ ΠΩΣ 90 ΔΕΥΤΕΡΌΛΕΠΤΑ ΈΩΣ 4 ΛΕΠΤΆ ΔΙΑΡΚΕΊ Η ΑΠΌΦΑΣΗ ΕΝΌΣ ΑΤΌΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΈΡΕΤΑΙ ΕΡΩΤΙΚΆ ΓΙΑ ΤΟΝ ΆΛΛΟ. Ο ΚΕΡΑΥΝΟΒΌΛΟΣ ΈΡΩΤΑΣ ΔΙΑΡΚΕΊ ΈΝΑ ΠΈΜΠΤΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΛΈΠΤΟΥ. ΕΡΩΤΙΚΉ ΤΡΈΛΑ ΚΑΙ «ΑΦΟΣΊΩΣΗ» ΕΊΝΑΙ ΔΎΟ ΜΟΡΦΈΣ ΈΛΞΗΣ ΣΤΟΝ ΈΡΩΤΑ. ΤΑ ΣΤΆΔΙΆ ΤΟΥ ΕΊΝΑΙ ΤΡΊΑ: ΠΌΘΟΣ- ΈΛΞΗ-ΔΕΣΜΌΣ.

10 ΦΡΟΫΝΤ Οι άνδρες ερωτεύονται γυναίκες που «ανήκουν» σε άλλους άνδρες.

11 ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι ερωτεύονται άτομα που τους μοιάζουν ή που τους συμπληρώνουν, καθώς τα αντίθετα έλκονται. Η κουλτούρα κάθε λαού επηρεάζει σημαντικά το πώς οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τον έρωτα. Οι Ιταλοί για παράδειγμα θεωρούν τον έρωτα ευτυχία, ενώ οι Κινέζοι έχουν πιο αρνητική αντίληψη για το πάθος.

12 ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ «Δε συνάντησα ποτέ μου άνθρωπο να αγαπάει την αρετή όσο τις όμορφες γυναίκες».

13 ΒΙΟΛΟΓΙΑ Για τη ΒΙΟΛΟΓΙΑ η επιλογή συντρόφου εξαρτάται από την έκκριση φερορμονών στον εγκέφαλο. Στο πρώτο στάδιο του πόθου γίνεται έκκριση τεστοστερόνης στον άνδρα και οιστρογόνων στη γυναίκα. Στο δεύτερο στάδιο τα δύο φύλα έλκονται, ενώ στο τρίτο στάδιο πραγματοποιείται ο δεσμός, η προσκόλληση, με σκοπό τη διατήρηση της σχέσης του ζευγαριού για μεγάλο χρονικό διάστημα.

14 ΧΗΜΕΙΑ Συχνά ακούμε να λένε ότι ο έρωτας είναι ΧΗΜΕΙΑ. Οι άνθρωποι έλκονται ερωτικά από εμφανίσιμους ανθρώπους για τέσσερις λόγους: 1)Η καλή εμφάνιση είναι αισθητικά ευχάριστη. 2)Τα άτομα που διαλέγουν εμφανίσιμους συντρόφους αυξάνουν το κύρος τους. 3)Οι εμφανίσιμοι άνθρωποι έχουν πιο επιτυχημένη κοινωνική ζωή. 4)Η ελκυστικότητα θεωρείται δείκτης καλής υγείας.

15 ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ Σύμφωνα με την επιστήμη της ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ, ο έρωτας μοιάζει με την ψυχοπαθολογία, γιατί χαρακτηρίζεται από απώλεια του ελέγχου, το ερωτικό αντικείμενο γίνεται εμμονή και εμφανίζονται ψυχοσωματικές αντιδράσεις: ταχυκαρδία, ανέβασμα της θερμοκρασίας, διαστολή της ίριδας, αλλαγή της οσμής του σώματος. Δεν είναι λίγες μάλιστα οι φορές που μια ερωτική απογοήτευση γίνεται αφορμή για έναρξη ψυχολογικών προβλημάτων. Κανείς όμως δεν μπορεί ν’ αποφύγει τον έρωτα, γιατί τότε αποφεύγει τη ζωή.

16 ΕΠΙΛΟΓΟΣ Μερίδα επιστημόνων υποστηρίζει ότι ο έρωτας κρατά από λίγα λεπτά ως τρία χρόνια. Υπάρχουν όμως και οι αισιόδοξοι, που θέλουν τον έρωτα ν ΄ αυξομειώνεται σαν κύμα μέσα στη διάρκεια μιας σχέσης. Ας μένουμε οπαδοί αυτής της άποψης.


Κατέβασμα ppt "Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΤΕΧΝΗ Στις αισθηματικές ταινίες: Οι ήρωες πρέπει να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες (δυσάρεστες καταστάσεις, επιρροές από το οικογενειακό."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google