Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΠΟΣΕ / POACHING

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΠΟΣΕ / POACHING"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΠΟΣΕ / POACHING
2010 ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΠΟΣΕ / POACHING

2 Στόχοι Ορίζει τη μέθοδο Βρασίματος.
Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο αυτή. Περιγράφει κάθε μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα σημεία που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή.

3 ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΥΓΡΟΥ (ΝΕΡΟΥ, ΖΩΜΟΥ, ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΚΡΑΣΙΟΥ) ΜΕ ΣΙΓΑΝΟ ΒΡΑΣΙΜΟ.

4 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ
ΑΥΤΗΣ: ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ Η ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΛΙΩΝΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ. ΤΟ ΘΡΕΠΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΨΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΣΑΛΤΣΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ.

5 ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ
ΑΥΤΗ: ΝΕΑΡΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ, ΜΥΑΛΑ, ΦΡΟΥΤΑ, ΨΑΡΙΑ,ΑΥΓΑ, ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ.

6 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΞΕΒΑΘΟ ΠΟΣΕ (SHALLOW POACHING):
ΤΟ ΥΓΡΟ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ 2/3 ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΒΡΑΖΕΙ. ΤΟ ΥΓΡΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΧΛΑΖΕΙ. ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ.

7 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΒΑΘΥ ΠΟΣΕ (DEEP POACHING):
ΑΥΓΑ ΣΕ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΣΙΓΟΒΡΑΖΕΙ. ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ. ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΤΟΥΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΣΙΓΟΒΡΑΣΜΑ. ΦΕΤΕΣ ΨΑΡΙΟΥ ΜΕ ΚΟΚΚΑΛΟ Π.Χ. ΣΟΛΟΜΟΣ. ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΑΝΟ. ΤΟ COURT BOUILLON ΕΙΝΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΖΩΜΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΨΑΡΙΑ. ΠΕΡΙΕΧΕΙ MIREPOIX, ΚΡΑΣΙ, ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΝΕΡΟ.

8 ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΟΣΕ
Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟΥΣ 100° C ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ °C. ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΡΥΨΗΝΕΤΑΙ Η ΤΡΟΦΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΨΗΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. Η ΜΙΣΟΨΗΜΕΝΗ ΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΕΥΣΤΗ, ΕΝΩ Η ΒΑΡΥΨΗΜΕΝΗ ΛΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΧΑΝΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ.


Κατέβασμα ppt "ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΠΟΣΕ / POACHING"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google