Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΒΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΚΟΨΙΜΑΤΑ. ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: ΝΝΑ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΝΝΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΒΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΚΟΨΙΜΑΤΑ. ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: ΝΝΑ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΝΝΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΒΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΚΟΨΙΜΑΤΑ

2 ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: ΝΝΑ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΝΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

3 ΟΡΙΣΜΟΣ: Ο ΟΡΟΣ ‘‘ΒΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ’’ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ, ΝΑ ΨΗΘΟΥΝ Η ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΦΑΓΗΤΑ ΣΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

4 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΗΜΑΤΑ. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ. ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΨΗΝΟΝΤΑΙ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΨΩΜΙΟΥ. ΖΩΜΟΙ. ΓΛΑΣΑ. ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΖΕΛΕΣ (ΑΣΠΙΚ- ΤΖΕΛΥ /ASPIC JELLY). ΣΑΛΤΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΟΥΣ.

5 Συνδυασμοί Λαχανικών  Μιρπουα  Μπουκε Καρνι  Ανιον Γλουτε

6 Μιρπουα  Μίγμα λαχανικών που αποτελείτε από 50% Κρεμμύδι, 25% Καρότο και 25% Σέλινο και χρησιμοποιείτε σε σούπες,σάλτσες και διάφορες μεθόδους μαγειρέματος.

7 Μπουκε Καρνι  Μπουκέτο από φρέσκα αρωματικά και βότανα.

8 Ανιον Γλουτε  Κρεμμύδι καρφωμένο με γαρύφαλλα και δάφνη.

9 Ντομάτα Κονκασε  Ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη ντομάτα κομμένη σε κύβους.

10 Κρουτονια  Καπαρωμένα σχήματα ψωμιού που χρησιμοποιούνται σε σούπες και σαλάτες.

11 ΛΑΧΑΝΙΚΑ: ΤΖΟΥΛΙΕΝ Στενόμακρες λωρίδες. πάχος 2.5 mm. μήκος 3-4 cm. Σπιρτόξυλα.

12 ΜΠΡΟΥΝΟΥΑ Μικροί κύβοι που κόβονται από julienne.

13 ΜΑΣΕΤΟΥΑΝ Kύβοι 0.5 cm = ΖΑΡΙΑ

14 ΖΑΡΤΙΝΙΕΡ Στενόμακρες λωρίδες. 2 mm πάχος. 1.5 cm μήκος.

15 ΠΕΙΖΑΝ (χωριάτικο) Διάφορα ομοιόμορφα σχήματα πάχους 1 cm.

16 ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΛΟΥΜΕΤ Στενόμακρες λωρίδες. Πάχος 0.5 cm. Μήκος 6 cm.

17 ΤΣIΠΣ Λεπτές φέτες 1 mm που κόβονται με το μαντολίνο

18 ΠΑΪΓ Στενόμακρες λωρίδες. Πάχος 2.5 cm. Μήκος 6 cm. ΓΚΟΦΡΕΤΕΣ Λεπτές φέτες 1 mm που κόβονται με το μαντολίνο δύο φορές.

19 ΤΙ ΜΑΘΑΜΕ:  ΝΑ ΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ  ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ


Κατέβασμα ppt "ΒΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΚΟΨΙΜΑΤΑ. ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: ΝΝΑ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΝΝΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google