Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ:ΚΥΚΛΟΣ Β΄ ΤΑΞΗ B4CE23. Κ ΥΚΛΟΣ : Είναι το επίπεδο γεωμετρικό σχήμα το οποίο κάθε σημείο του ισαπέχει από ένα άλλο σημείο που ονομάζεται κέντρο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ:ΚΥΚΛΟΣ Β΄ ΤΑΞΗ B4CE23. Κ ΥΚΛΟΣ : Είναι το επίπεδο γεωμετρικό σχήμα το οποίο κάθε σημείο του ισαπέχει από ένα άλλο σημείο που ονομάζεται κέντρο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ:ΚΥΚΛΟΣ Β΄ ΤΑΞΗ B4CE23

2 Κ ΥΚΛΟΣ : Είναι το επίπεδο γεωμετρικό σχήμα το οποίο κάθε σημείο του ισαπέχει από ένα άλλο σημείο που ονομάζεται κέντρο και η απόσταση του σημείου ακτίνα.

3 Ε ΠΙΚΕΝΤΡΗ ΓΩΝΙΑ : Είναι η γωνία της οποίας η κορυφή βρίσκεται στο κέντρο και οι πλευρές της τέμνουν το κύκλο σε 2 σημεία.

4 Τ ΟΞΟ ΕΝΟΣ ΚΥΚΛΟΥ : Είναι ένα τμήμα του κύκλου

5 Χ ΟΡΔΗ Ενός κύκλου ονομάζεται το ευθύγραμμο τμήμα που ενώνει 2 σημεία πάνω στον κύκλο.

6 Δ ΙΑΜΕΤΡΟΣ : Είναι το ευθύγραμμο τμήμα που διέρχεται από το κέντρο και τέμνει τον κύκλο σε δύο σημεία.

7 Κ ΥΚΛΙΚΟΣ ΔΙΣΚΟΣ Είναι το επίπεδο γεωμετρικό σχήμα του οποίου η επιφάνεια αποτελείται από τα σημεία του κύκλου και όλα τα εσωτερικά του.

8 Κ ΥΚΛΙΚΟΣΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ Είναι η επιφάνεια του επιπέδου που περικλείεται μεταξύ 2 ομόκεντρων κύκλων.

9 Κ ΥΚΛΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Είναι η επιφάνεια του κυκλικού δίσκου που περιέχεται σε μια επίκεντρη γωνία.

10 ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΓΩΝΙΕΣ: Μια γωνία xΑy που η κορυφή της Α ανήκει στον κύκλο (Ο,ρ)και οι πλευρές της Ax,Ay τέμνουν τον κύκλο,λέγεται εγγεγραμμένη γωνία στον κύκλο (Ο,ρ).


Κατέβασμα ppt "ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ:ΚΥΚΛΟΣ Β΄ ΤΑΞΗ B4CE23. Κ ΥΚΛΟΣ : Είναι το επίπεδο γεωμετρικό σχήμα το οποίο κάθε σημείο του ισαπέχει από ένα άλλο σημείο που ονομάζεται κέντρο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google