Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΡΜΟ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΑΘΗΝΑ ΓΚ.. ΙΣΤΟΡΙΑ Ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο της πόλης. Η λίμνη Τριχωνίδα, η μεγαλύτερη της Ελλάδας.Τριχωνίδα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΡΜΟ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΑΘΗΝΑ ΓΚ.. ΙΣΤΟΡΙΑ Ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο της πόλης. Η λίμνη Τριχωνίδα, η μεγαλύτερη της Ελλάδας.Τριχωνίδα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΡΜΟ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΑΘΗΝΑ ΓΚ.

2 ΙΣΤΟΡΙΑ Ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο της πόλης. Η λίμνη Τριχωνίδα, η μεγαλύτερη της Ελλάδας.Τριχωνίδα Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής όπου υπάρχει και αναπαράσταση κρυφού σχολείου που λειτουργούσε εκεί, με κέρινα ομοιώματα. Το Μοναστήρι της Μυρτιάς, το οποίο ιδρύθηκε το 1491. Ο διπλός ναός του Αγίου Νικολάου / Ταξιαρχών στο χωριό Αγία Σοφία που είναι χτισμένος με υλικά από αρχαίο ναό της Άρτεμης. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται και ο ερειπωμένος ναός της Αγίας Σοφίας του 13ου αιώνα.Άρτεμης Ο Εύηνος ποταμός. Στις ορεινές περιοχές από τις οποίες διέρχεται ο ποταμός υπάρχει πλήθος από μικρά χωριά, γεφύρια και χαράδρες. Η περιοχή προσφέρεται και γιαράφτινγκ.Εύηνοςράφτινγκ Το χωριό Αργυρό Πηγάδι, ένα χωριό του δήμου σε ύψος 1000 μέτρων κάτω από την κορυφή της Τριανταφυλλιάς ύψους {1817} μέτρων. Το χωριό διαθέτει καφενείο με δυνατότητες προσφοράς φαγητού. Ακόμα πάνω από το καφενείο στεγάζονται και οι ξενώνες του χωριού.Αργυρό Πηγάδι Ο ναός του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρα{1847} ένα ξωκλήσι με πέντε τρούλους που βρίσκεται στο χωριό Αργυρό Πηγάδι.Αργυρό Πηγάδι

3


Κατέβασμα ppt "Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΡΜΟ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΑΘΗΝΑ ΓΚ.. ΙΣΤΟΡΙΑ Ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο της πόλης. Η λίμνη Τριχωνίδα, η μεγαλύτερη της Ελλάδας.Τριχωνίδα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google