Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γιάννης Βαρής Ε2’ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π. Τ. Δ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γιάννης Βαρής Ε2’ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π. Τ. Δ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γιάννης Βαρής Ε2’ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π. Τ. Δ
Γιάννης Βαρής Ε2’ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ

2 Χανιά Ο Νομός Χανίων είναι ένας από τους 51 νομούς της Ελλάδας και συγκεκριμένα ένας από τους 4 νομούς της περιφέρειας Κρήτης. Πρωτεύουσα του νομού είναι τα Χανιά.

3 Χανιά

4 Η θέση του νομού στην Ελλάδα

5 Ρέθυμνο Ο Νομός Ρεθύμνης είναι ένας από τους 51 νομούς της Ελλάδας και συγκεκριμένα ένας από τους 4 νομούς της περιφέρειας Κρήτης, Βρίσκεται μεταξύ Νομό Χανίων (δυτικά) και Νομό Ηρακλείου (ανατολικά). Βόρεια βρέχεται από το Κρητικό πέλαγος και νότια από το Λιβυκό πέλαγος. Πρωτεύουσα του νομού Ρεθύμνης είναι το Ρέθυμνο. Το κλίμα είναι ήπιο μεσογειακό.

6 Αξιοθέατα Ο νομός Ρεθύμνης διαθέτει πολλά και αξιόλογα μέρη, ιστορικής, αρχαιολογικής αλλά και θρησκευτικής σημασίας. Ένα από αυτά είναι η Μονή Αρκαδίου, μνημείο των εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων του λαού της Κρήτης, κατά της Οθωμανικής κυριαρχίας. Το μοναστήρι είναι κτίσμα του 14ου αιώνα, σύμφωνα με μια επιγραφή, και έχει σχήμα φρουρίου.

7 Ρέθυμνο

8 Η μονή Αρκαδίου

9 Η θέση του νομού στην Ελλάδα

10 Ηρακλείου Ο Νομός Ηρακλείου είναι ένας από τους 51 νομούς της Ελλάδας και συγκεκριμένα ένας από τους 4 νομούς της περιφέρειας Κρήτης. Πρωτεύουσα του νομού είναι το Ηράκλειο. Οι πρώτοι οικισμοί της περιοχής του Ηρακλείου τοποθετούνται στη Νεολιθική Εποχή. Περίπου το 2700 π.Χ. αναπτύχθηκε ο Μινωικός Πολιτισμός. Το 2000 χτίζονται τα πρώτα ανάκτορα στην Κνωσό, τη Φαιστό και τα Μάλια. Καταστρέφονται το 1700 π.Χ. από σεισμό ή εισβολείς και ξαναχτίζονται πιο μεγαλόπρεπα. Ο βασιλιάς της Κνωσού δεν άργησε να επιβληθεί στις άλλες πόλεις της περιοχής. Η Κνωσός αναπτύσσει τεράστια οικονομική δραστηριότητα, που καλύπτει όλους τους τομείς: Ναυτιλία, εμπόριο, βιοτεχνία, γεωργία, κτηνοτροφία.

11 Ηράκλειο

12 Φαιστός

13 Κνωσσός

14 Η θέση του νομού στην Ελλάδας

15 Νομός Λασιθίου Ο Νομός Λασιθίου είναι ο ανατολικότερος νομός της Κρήτης.Στις τρεις πλευρές του το Λασίθι βρέχεται από θάλασσα : το Κρητικό πέλαγος από τα βόρεια, το Καρπάθιο ανατολικά και το Λιβυκό στα νότια. Δυτικά είναι ο Νομός Ηρακλείου με φυσικό όριο την οροσειρά Δίκτη. Πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου είναι ο Άγιος Νικόλαος.

16 Ζάκρος Η Ζάκρος είναι χωριό στην ανατολική ακτή της Κρήτης. Στην περιοχή βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας Μινωικής πόλης της Ζάκρου και αποτελούν σήμερα σημαντικό αρχαιολογικό χώρο του Μινωικού πολιτισμού.

17 Νομός Λασιθίου

18 Η θέση του νομού στην Ελλάδα

19 Γιάννης Βαρής Ε2’ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π. Τ. Δ
Γιάννης Βαρής Ε2’ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ

20 Ο Δίσκος της Φαιστού


Κατέβασμα ppt "Γιάννης Βαρής Ε2’ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π. Τ. Δ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google