Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σχολικός Εκφοβισμός School Bullying. Ας παρακολουθήσουμε:  0R6VE0i1Zt4 0R6VE0i1Zt4.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σχολικός Εκφοβισμός School Bullying. Ας παρακολουθήσουμε:  0R6VE0i1Zt4 0R6VE0i1Zt4."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σχολικός Εκφοβισμός School Bullying

2 Ας παρακολουθήσουμε:  http://www.youtube.com/watch?v= 0R6VE0i1Zt4 http://www.youtube.com/watch?v= 0R6VE0i1Zt4

3 Τι είναι  O σχολικός εκφοβισμός συμβαίνει όταν κάποιος μαθητής ή μαθήτρια χρησιμοποιεί επανειλημμένα τη δύναμη του/της, για να προκαλέσει σωματικό η ψυχικό πόνο σε κάποιο άλλο παιδί.

4 Μιλάμε για σχολικό εκφοβισμό, όταν ένα παιδί στο σχολείο..  Σπρώχνει ξανά και ξανά και χτυπάει.  Μιλάει άσχημα ή διώχνει από την παρέα και τα αθλητικά παιχνίδια.  Κοροϊδεύει ή απειλεί.

5 Μιλάμε για σχολικό εκφοβισμό, όταν ένα παιδί στο σχολείο..  Παίρνει ή χαλάει πράγματα που ανήκουν σε άλλα παιδία.  Διαδίδει άσχημες φήμες και βρίζει μέσω κινητού τηλεφώνου ή διαδικτύου.  Απομονώνει επειδή είναι «διαφορετικό» κάποιο άλλο παιδί.

6 Συμπέρασμα  Όλα τα παραπάνω είναι μορφές εκφοβισμού και βίας που συμβαίνουν ανάμεσα σε μαθητές της ίδιας τάξης ή διαφορετικών τάξεων, μέσα και έξω από το σχολείο.

7 Τι κάνω όταν κάποιος εκφοβίζεται;  Διαχώρισε τη θέση σου και δείξε ότι διαφωνείς με αυτό που συμβαίνει.

8 Τι κάνω όταν κάποιος εκφοβίζεται;  Μην μένεις ουδέτερος παρατηρητής όταν βλέπεις κάποιο συμμαθητή σου να δέχεται εκφοβιστικές συμπεριφορές.

9 Τι κάνω όταν κάποιος εκφοβίζεται;  Αν αισθάνεσαι ασφαλής για τον εαυτό σου, πες στα παιδιά που εκφοβίζουν να σταματήσουν. Εάν δεν νιώθεις ασφαλής να κάνεις κάτι τέτοιο πήγαινε και ζήτησε βοήθεια από άλλα παιδιά ή από τους εκπαιδευτικούς.

10 Τι κάνω όταν κάποιος εκφοβίζεται;  Υποστήριξε το μαθητή που εκφοβίζεται. Πες του πως είσαι εδώ για να βοηθήσεις. Προσφέρσου να πάτε μαζί για την καταγραφή του συγκεκριμένου περιστατικού εκφοβισμού, ή αν νιώθει άβολα πρότεινε του να πας εσύ στη θέση του.

11 Τι κάνω όταν κάποιος εκφοβίζεται;  Μίλησε σε έναν ενήλικα που εμπιστεύεσαι. Ο διάλογος με τους κατάλληλους ανθρώπους μπορεί να βοηθήσει να βρεθούν ουσιαστικές λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που διαισθάνεσαι ότι ο μαθητής που εκφοβίζεται διατρέχει σημαντικό κίνδυνο.

12 Τι κάνω όταν εκφοβίζομαι;  Το πρώτο ζητούμενο είναι πάντα η προσωπική σου ασφάλεια. Μερικές στρατηγικές που μπορούν να φανούν χρήσιμες είναι οι ακόλουθες:

13 Τι κάνω όταν εκφοβίζομαι;  Πες στους μαθητές που προσπαθούν να σε εκφοβίσουν να σταματήσουν. Δείξε ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά σε ενοχλεί και ότι δε τη θεωρείς ούτε πλάκα ούτε αστείο.

14 Τι κάνω όταν εκφοβίζομαι;  Απομακρύνσου από το χώρο που εκδηλώνεται η εκφοβιστική συμπεριφορά. Μην τους αφήσεις να σε πλησιάσουν. Φύγε μακριά και πήγαινε σε ένα σημείο που δεν είναι εύκολο να δεχθείς εκφοβιστικές συμπεριφορές.

15 Τι κάνω όταν εκφοβίζομαι;  Προστάτεψε τον εαυτό σου. Στις περιπτώσεις που δεν μπορείς να απομακρυνθείς είναι σημαντικό να προστατέψεις τον εαυτό σου, ώστε να μην τραυματιστείς.

16 Τι κάνω όταν εκφοβίζομαι;  Μίλησε σε έναν ενήλικα που εμπιστεύεσαι. Μπορείς να βρεις ουσιαστικές λύσεις για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις με το να μιλήσεις στους κατάλληλους ανθρώπους.

17 Τι κάνω όταν εκφοβίζομαι;  Μίλησε σε έναν ενήλικα που εμπιστεύεσαι. Σε ορισμένες περιπτώσεις η συμμετοχή των ενήλικων είναι απαραίτητη για να σταματήσουν τα περιστατικά εκφοβισμού και αυτό δεν είναι ούτε ντροπή ούτε κάρφωμα.

18 Τι κάνω όταν εκφοβίζομαι;  Βρες ένα ασφαλές μέρος. Πήγαινε κάπου που νιώθεις ασφάλεια και σιγουριά.  Μείνε μαζί με άλλα παιδιά και συμμαθητές σου που εμπιστεύεσαι.

19 Τι κάνω όταν εκφοβίζομαι;  Βρες ευκαιρίες για να κάνεις καινούργιους φίλους. Η συμμετοχή σε αθλητικές ή καλλιτεχνικές δραστηριότητες είτε εντός είτε εκτός σχολείου προσφέρουν τη δυνατότητα να δημιουργηθούν καινούργιες φιλίες και να μεγαλώσει ο κοινωνικός σου κύκλος.

20 Μην κατηγορείς τον εαυτό σου.  Δεν έχεις κάνει κάτι που μπορεί να δικαιολογήσει τις συγκεκριμένες συμπεριφορές.  Μην ντρέπεσαι για αυτό που είσαι και αισθάνεσαι.  Αντιθέτως, είναι σημαντικό να πιστεύεις στις δυνάμεις σου και να είσαι περήφανος για τον εαυτό σου.

21 Μην κατηγορείς τον εαυτό σου.  Ότι και αν λένε οι άλλοι, έχεις ιδιαίτερα αξιόλογες ικανότητες και δυνατότητες που μπορούν να ομορφύνουν τη ζωή σου.  Κράτησε αυτά στο μυαλό σου χωρίς να επηρεάζεσαι από τα απαξιωτικά λόγια που χρησιμοποιούν αυτοί που προσπαθούν να σε εκφοβίσουν.

22 Ζήτα Βοήθεια  Όποτε κρίνεις ότι χρειάζεται μπορείς και έχεις το δικαίωμα να ζητήσεις βοήθεια.

23 Ζήτα Βοήθεια  Μην διστάζεις να ζητήσεις βοήθεια από ανθρώπους που εμπιστεύεσαι ή από ειδικούς. Μπορούν και έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν.

24 Ζήτα Βοήθεια  Το να μιλήσεις για τις εκφοβιστικές συμπεριφορές που δέχεσαι, δεν σημαίνει πως εσύ κάνεις κάτι λάθος και δεν είναι ούτε ντροπή ούτε “κάρφωμα”.

25 Ας παρακολουθήσουμε:  http://www.youtube.com/watch?v= BbXvT2aKkjo http://www.youtube.com/watch?v= BbXvT2aKkjo

26 Συμπέρασμα Ας συζητήσουμε… http://antibullying.gr/


Κατέβασμα ppt "Σχολικός Εκφοβισμός School Bullying. Ας παρακολουθήσουμε:  0R6VE0i1Zt4 0R6VE0i1Zt4."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google