Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Βασιλική Μουγκού Γεωργία Παπαθεοδώρου.  Η ενδοσχολική βία είναι εσκεμένη, απρόκλητη, συστηματική, επαναλαμβανόμεν η και επιθετική συμπεριφορά με σκοπό.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Βασιλική Μουγκού Γεωργία Παπαθεοδώρου.  Η ενδοσχολική βία είναι εσκεμένη, απρόκλητη, συστηματική, επαναλαμβανόμεν η και επιθετική συμπεριφορά με σκοπό."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Βασιλική Μουγκού Γεωργία Παπαθεοδώρου

2  Η ενδοσχολική βία είναι εσκεμένη, απρόκλητη, συστηματική, επαναλαμβανόμεν η και επιθετική συμπεριφορά με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.

3

4 1.Ρατσισμός και προκαταλήψεις που έχουν αναπαραχθεί μέσα από τον κοινωνικό περιβάλλον. 2.Το ψυχολογικό προφίλ του θύτη, 3.Το οικογενειακό περιβάλλον και η επίδραση που ασκεί, 4.Το ψυχολογικό κλίμα του σχολείου, 5.Η προβολή βίας από τα Μ.Μ.Ε και 6.Τα κοινωνικά προβλήματα.

5

6 α) Εντονο άγχος και ανασφάλεια. β)Χαμηλή αυτοεκτίμηση. γ)Σχολική άρνηση. δ) Ελλιπή σχολική φοίτηση. ε)Σχολική αποτυχία. ζ) Μαθησιακές δυσκολίες. η)Διαταραχές ύπνου και διατροφής. θ)Ψυχοσωματικά προβλήματα. ι)Φοβίες. κ)Κατάθλιψη. λ)Τάσεις αυτοκτονίας. ν)Σοβαροί τραυματισμοί. ξ)Οι θάνατοι.

7 ». Tέταρτη η Ελλάδα στον σχολικό εκφοβισμό Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε 16.227 μαθητές από έξι ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Βουλγαρία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία) ένας στους τρεις μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού, ενώ ένας στους δύο μαθητές γίνεται μάρτυρας τέτοιων περιστατικών. Η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση στα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού με ποσοστό 31,98%, ενώ πρώτη είναι η Λιθουανία σε ποσοστό 51,65%, δεύτερη η Εσθονία με 50,20%, τρίτη η Βουλγαρία με 34,66%, πέμπτη η Λετονία με 25,21% και έκτη η Ιταλία με 15,09%. ΧΩΡΕΣ:ΠΟΣΟΣΤΟ: 1.ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ51,65% 2.ΕΣΘΟΝΙΑ50,20% 3.ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ34,66% 4.ΕΛΛΑΔΑ31,98% 5.ΛΕΤΟΝΙΑ25,21% 6.ΙΤΑΛΙΑ15,09%

8

9 Το ένα στα δύο παιδιά θα συμμετείχαν σε μια επιθετική συμπεριφορά απέναντι σε κάποιον που δεν συμπαθούν. Σύμφωνα με την ερώτηση που τους διατυπώθηκε: Θα συμμετείχες σε επιθετική συμπεριφορά απέναντι σε κάποιον που δεν συμπαθείς ;

10 Λεκτική βία Σωματική βία Ψυχική βία Απομόνωση

11

12


Κατέβασμα ppt "Βασιλική Μουγκού Γεωργία Παπαθεοδώρου.  Η ενδοσχολική βία είναι εσκεμένη, απρόκλητη, συστηματική, επαναλαμβανόμεν η και επιθετική συμπεριφορά με σκοπό."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google