Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Δεν είναι μαγκιά. Δεν είναι αστείο. Σταματήστε το!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Δεν είναι μαγκιά. Δεν είναι αστείο. Σταματήστε το!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1  Δεν είναι μαγκιά. Δεν είναι αστείο. Σταματήστε το!

2  ·Μια μορφή είναι η απασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας ή κακοποίηση ενός ατόμου, γνωστή ως σωματική βία.  ·Ο μαζικός βανδαλισμός, εγκλήματα και αναρχισμός είναι η κοινωνική βία.  ·Περιπαίζοντας με τα συναισθήματα και πιέζοντας ψυχολογικά ένα άτομο του ασκούμαι ψυχική βία.  ·Η ταύτιση και ο φανατισμός για μια ομάδα που δημιουργούν τα φαινόμενα χουλιγκανισμού στα γήπεδα. Γνωστή ως βία στα γήπεδα.  ·Προσπαθώντας να μεταδώσουμε μια ιδεολογία και κάνοντας την να κυριαρχήσει στους εγκεφάλους των θυμάτων, αυτομάτως χρησιμοποιούμε την πνευματική βία  ·Ξυλοδαρμοί, επιθέσεις και υβριστικά συνθήματα προς κάποιο άτομο της κυβέρνησης παραπέμπουν στην πολιτική βία.  ·Ή ενδοσχολική βία, γνωστή ως Bullying, είναι η εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία ή επιθετική συμπεριφορά με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού αλλά και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.

3  ·Έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση, ενώ φαίνεται σίγουρος για τον εαυτό του.  ·Είναι επιθετικός και συχνά τρομοκρατεί τον ανθρώπινο πληθυσμό που υπάρχει γύρω του.  ·Είναι επιρρεπής σε παραβίαση κανόνων και συνεπώς η συμπεριφορά του δεν συμβαδίζει με αυτά που ορίζουν οι κανόνες.  ·Είναι ικανός να ξεφεύγει από δύσκολες καταστάσεις  ·Και δείχνει να μην έχει ηθικούς ενδοιασμούς ή τύψεις για τις πράξεις του.

4  Το προφίλ του θύματος κακοποίησης δεν μπορεί να προσδιοριστεί. Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τύπος ανθρώπου που καθιστά ένα άτομο θύμα. Υπάρχουν κάποιες απόψεις που θέλουν το θύμα: περισσότερο αγχώδες, ήσυχο και ευαίσθητο, με χαμηλή αυτοεκτίμηση και δύσκολα να υπερασπιστεί τον εαυτό του.  Όμως αυτό είναι το αποτέλεσμα ενός ατόμου που έχει δεχτεί βία. Όταν  ‘τοποθετούμε ‘ μια ταμπέλα σε κάποιον, αυτός ασυναίσθητα προσπαθεί να καταφέρει να γίνει αυτό που τον θεωρούν χωρίς όμως να το επιδιώκει πραγματικά.

5


Κατέβασμα ppt " Δεν είναι μαγκιά. Δεν είναι αστείο. Σταματήστε το!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google