Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Διαστημική τεχνολογία

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Διαστημική τεχνολογία"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Διαστημική τεχνολογία
Π.Π.ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑ:ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΜΕΡΟΠΗ ΤΕΡΖΗ Πέτρος Καραμπάτσος

2 ΟΡΙΣΜΟΣ Διαστημική Τεχνολογία ορίζεται ως εκείνος ο τομέας της
τεχνολογικής επιστήμης που προέκυψε από την εξερεύνηση του διαστήματος και τις όποιες νέες εφαρμογές, εφευρέσεις που δημιουργήθηκαν για τον σκοπό αυτό.

3

4 Διαστημικές συσκευές Ορισμός
Διαστημική συσκευή ονομάζουμε μια μη επανδρωμένη διαστημική αποστολή. Εν αντιθέσει με τους δορυφόρους, οι διαστημικές συσκευές δεν έχουνε πάντα κάποια κυκλική ή ελλειπτική τροχιά γύρω από κάποιο ουράνιο σώμα. Είδη διαστημικών συσκευών  (flyby) -  (orbiter) -  (lander) - υδρορομπότ (hydrobot) - κρυορομπότ (cryobot) -  (penetrator) -  (roaming) -  (sample return) -

5 Τεχνητοί δορυφόροι Ορισμός
Ένας τεχνητός δορυφόρος είναι οποιαδήποτε κατασκευή, που δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο, τοποθετείται σε τροχιά γύρω από έναουράνιο σώμα, ενώ ειδικότερα, τεχνητός δορυφόρος της Γης λέγεται κάθε αντικείμενο που τοποθετείται από τον άνθρωπο σε τροχιά γύρω από αυτήν.

6 Διαστημικό Λεωφορείο Τι είναι
Το Διαστημικό Λεωφορείο της NASA, που επίσημα λέγεται "Διαστημικό Σύστημα Μεταφορών" (Space Transportation System-STS), είναι ιστορικός φορέας εκτόξευσης πληρωμάτων και φορτίου των ΗΠΑ

7 Διαστημικό Λεωφορείο Το διαστημικό λεωφορείο ήταν το πρώτο τροχιακό διαστημικό σκάφος που σχεδιάστηκε με μερική ικανότητα επαναχρησιμοποίησης. Ήταν επίσης το πρώτο επανδρωμένο διαστημικό σκάφος με φτερά που έχει επιτύχει να εκτοξευθεί σε τροχιά και να προσγειωθεί. Μετέφερε μεγάλα ωφέλιμα φορτία σε διάφορες τροχιές, χρησίμευσε σαν πορθμείο για την μεταφορά πληρωμάτων προς και από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), και εκτέλεσε αποστολές συντήρησης και επισκευών.

8 Μετεωρολογικοί δορυφόροι
Ορισμός Μετεωρολογικοί δορυφόροι ή δορυφόροι καιρού ονομάζονται ειδικές διαστημικές μηχανές, σύγχρονα επιτεύγματα της διαστημικής, που εκτοξεύονται με διαστημικά οχήματα και θέτονται στη συνέχεια σε τροχιά γύρω από τη Γη, για την παρακολούθηση και πρόβλεψη των γήινων καιρικών φαινομένων.

9 Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός
Τι είναι Ο ΔΔΣ αποτελεί κοινό πρόγραμμα μεταξύ των διαστημικών οργανισμών NASA των ΗΠΑ, Roscosmos Ρωσίας, JAXA Ιαπωνίας,CSA (Καναδά) και EΟΔ(Ευρώπης).

10 Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός
Κόστος  Ο ΔΔΣ είναι αναμφισβήτητα η πιο δαπανηρή ανθρώπινη κατασκευή που φτιάχτηκε ποτέ με κόστος περί τα 120 δισεκατομμύρια ευρώ. Η ύπαρξη και η λειτουργία του είναι αποτέλεσμα μιας από τις πιο σημαντικές διεθνείς συνεργασίες στη σύγχρονη ιστορία.

11 Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός
Επιστημονική έρευνα   Ο ΔΔΣ χρησιμοποιείται ως ερευνητικό εργαστήριο βιολογίας σε περιβάλλον έλλειψης βαρύτητας. Τα μέλη των πληρωμάτων του ΔΔΣ εκτελούν πειράματα στον τομέα της βιολογίας, της ανθρώπινης βιολογίας, της φυσικής, της αστρονομίας, της μετεωρολογίας κ.α. Ο σταθμός είναι επίσης κατάλληλος για τον έλεγχο διαστημικών συστημάτων και εξοπλισμού που απαιτείται για μελλοντικές αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη.

12 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "Διαστημική τεχνολογία"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google