Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τι είναι ο προγραμματισμός

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τι είναι ο προγραμματισμός"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τι είναι ο προγραμματισμός
Τι είναι ο προγραμματισμός Προγραμματισμός είναι η τέχνη της εύρεσης λύσεων σε προβλήματα, έτσι ώστε ένας υπολογιστής ή ένα υπολογιστικό σύστημα να μπορεί να εκτελέσει αυτές τις λύσεις. Μεγάλο μέρος της προσπάθειας στον προγραμματισμό καταναλώνεται στο να βρεθούν και να βελτιωθούν αυτές οι λύσεις . Συχνά, ένα πρόβλημα γίνεται πλήρως κατανοητό ΜΟΝΟ μέσω της διαδικασίας προγραμματισμού μια λύσεως σε αυτό

2 Γιατί μαθαίνουμε προγραμματισμό (1/2)
Γιατί μαθαίνουμε προγραμματισμό (1/2) Με τον προγραμματισμό παράγεται το λογισμικό (software). Ο σύγχρονος τεχνολογικός πολιτισμός βασίζεται στο λογισμικό (software) . Κάποιος που δεν έχει αντίληψη για το λογισμικό περιορίζεται απλά στο να πιστεύει στη «μαγεία» και μένει αποκλεισμένος από πολλούς, από τους πιο ενδιαφέροντες, επικερδής, και κοινωνικά χρήσιμους τομείς εργασίας .

3 Γιατί μαθαίνουμε προγραμματισμό (2/2)
Γιατί μαθαίνουμε προγραμματισμό (2/2) Όταν μιλάμε για προγραμματισμό αναφερόμαστε σε όλο το φάσμα λογισμικού που μπορεί να βρεθεί: Στους προσωπικούς υπολογιστές (PC) με γραφικό περιβάλλον (GUI) και τα προγράμματα-εφαρμογές που τρέχουν σε αυτούς (applications) . Στους σύνθετους υπολογισμούς που πραγματοποιούν μηχανικοί όλων των κλάδων Στα προγράμματα-εφαρμογές (applications) που ελέγχουν ή εκτελούνται ενσωματωμένα σε συσκευές (ψηφιακές κάμερες, αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα κ.λ.π.) . Το λογισμικό βρίσκεται ΠΑΝΤΟΥ.

4 Γλώσσα Προγραμματισμού
Με τον όρο Γλώσσα Προγραμματισμού (programming language) εννοούμε μία τεχνητή γλώσσα που χρησιμοποιείται για την συγγραφή οδηγιών που θα μεταφραστούν σε γλώσσα μηχανής και θα εκτελεστούν από έναν υπολογιστή ή ένα υπολογιστικό σύστημα.

5 Τι επιτυγχάνουμε με μια γλώσσα προγραμματισμού (1/2)
Τι επιτυγχάνουμε με μια γλώσσα προγραμματισμού (1/2) Αντί να γράφουμε τις οδηγίες σε 0 και 1, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο και αντιπαραγωγικό, χρησιμοποιούμε μια τεχνική γλώσσα που γράφουμε αυτές τις οδηγίες με κωδικοποιημένες λέξεις ( read,write,begin,end ) και στη συνέχεια χρησιμοποιούμε ένα εργαλείο που λέγεται μεταγλωττιστής (compiler) και μεταφράζει τις κωδικοποιημένες λέξεις σε 0 και 1.

6 Τι επιτυγχάνουμε με μια γλώσσα προγραμματισμού (2/2)
Τι επιτυγχάνουμε με μια γλώσσα προγραμματισμού (2/2) Επιπλέον με μια γλώσσα προγραμματισμού επιτυγχάνεται η ακριβής διατύπωση αλγορίθμων. Ως αλγόριθμος ορίζεται μια πεπερασμένη σειρά ενεργειών, αυστηρά καθορισμένων και εκτελέσιμων σε πεπερασμένο χρόνο, που στοχεύουν στην επίλυση ενός προβλήματος. Πιο απλά αλγόριθμο ονομάζουμε μία σειρά από εντολές που έχουν αρχή και τέλος, είναι σαφείς και εκτελέσιμες που σκοπό έχουν την επίλυση κάποιου προβλήματος.

7 Υπάρχουν πολλές γλώσσες προγραμματισμού !
Υπάρχουν πολλές γλώσσες προγραμματισμού !

8 Η γλώσσα προγραμματισμού C++ Γιατί C++; (1/2)

9 Η γλώσσα προγραμματισμού C++ Γιατί C++; (2/2)
Ποιοτικές ή /και δωρεάν υλοποιήσεις της γλώσσας (implementations) είναι διαθέσιμες σε κάθε είδους υπολογιστή. Οι περισσότερες από τις έννοιες του προγραμματισμού που θα μάθει κάποιος με τη χρήση της C++ μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατευθείαν σε άλλες γλώσσες όπως η C, C #, Python, Java. κ.α. Πάρα πολλοί επαγγελματίες προγραμματιστές προτιμούν τη C++, για τη δημιουργία αποδοτικού και κομψού κώδικα.

10 Η C++ και η «ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ» του τομέα πληροφορικής
Θέλετε να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε κάτι τέτοιο ;


Κατέβασμα ppt "Τι είναι ο προγραμματισμός"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google