Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τα βασικά συστατικά της σκόνης ήταν το Si και ο C στοιχεία που σχηματίστηκαν στους πυρήνες μεγάλων αστέρων, τα οποία διασκορπίστηκαν στο διάστημα. Αυτό.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τα βασικά συστατικά της σκόνης ήταν το Si και ο C στοιχεία που σχηματίστηκαν στους πυρήνες μεγάλων αστέρων, τα οποία διασκορπίστηκαν στο διάστημα. Αυτό."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3 Τα βασικά συστατικά της σκόνης ήταν το Si και ο C στοιχεία που σχηματίστηκαν στους πυρήνες μεγάλων αστέρων, τα οποία διασκορπίστηκαν στο διάστημα. Αυτό το νεφέλωμα ονομάζεται ηλιακό. Τα βασικά συστατικά της σκόνης ήταν το Si και ο C στοιχεία που σχηματίστηκαν στους πυρήνες μεγάλων αστέρων, τα οποία διασκορπίστηκαν στο διάστημα. Αυτό το νεφέλωμα ονομάζεται ηλιακό.

4 Λόγω της Δύναμης της Βαρύτητας Συστολή ηλιακού νεφελώματος Ελάττωση δυναμικής ενέργειας Αύξηση θερμοκρασίας Σχηματισμός χημικών ενώσεων

5

6 Η αύξηση θερμοκρασίας λόγω της βαρυτικής συστολής και της έκλυσης ενέργειας συνέβαλαν στην απόκτηση σφαιρικού σχήματος των πλανητών. Ερμής Αφροδίτη Γη Άρης Δίας Κρόνος Ουρανός Ποσειδώνας Πλούτωνας

7

8 ΓΗ Απόσταση από τον Ήλιο: 149,600,000 Km Ελλειπτική τροχιά & συμπληρώνει μια πλήρη περιφορά σε 365,256 ημέρες Περιστρέφεται γύρω από τον άξονα της σε 23,93 ώρες. Πεπλατυσμένο, Γεωειδές σχήμα Η ακτίνα στον Ισημερινό είναι 6,378 Κm Μάζα: 5,97*10 24 Kg

9 Η Γη έχει μαγνητικό πεδίο. Το πεδίο αυτό είναι όμοιο με αυτό που δημιουργεί ένας ευθύγραμμος μαγνήτης, του οποίου ο Νότιος πόλος βρίσκεται σε πλάτος +70 ο (βόρεια) και σε μήκος 73 ο δυτικά, δηλαδή κοντά στο βόρειο γεωγραφικό πόλο. Οι μαγνητικές γραμμές ξεκινούν από το Βόρειο μαγνητικό πόλο και καταλήγουν στο Νότιο μαγνητικό πόλο. Το μαγνητικό πεδίο της Γης είναι υπεύθυνο για μια σειρά φαινομένων, που παρατηρούνται κυρίως στους πόλους της, όπως το πολικό σέλας.

10 Η Σελήνη είναι ο μοναδικός φυσικός δορυφόρος της Γης, κινείται γύρω της σε ελλειπτική τροχιά και συμπληρώνει μια περιφορά γύρω απ’αυτήν σε 27,3217 ημέρες. Ο χρόνος αυτός ονομάζεται αστρικός μήνας.

11

12 κ Η δύναμη που ασκείται μεταξύ δυο οποιωνδήποτε σημειακών μαζών m 1 και m 2 οι οποίες απέχουν απόσταση R, είναι ελκτική με φορέα την ευθεία που ενώνει τις μάζες. Oι ελκτικές δυνάμεις που αναπτύσσονται μεταξύ των μαζών ονομάζονται βαρυτικές και είναι αυτές που καθορίζουν την κίνηση των πλανητών και την πτώση των σωμάτων. Η δύναμη που ασκείται μεταξύ δυο οποιωνδήποτε σημειακών μαζών m 1 και m 2 οι οποίες απέχουν απόσταση R, είναι ελκτική με φορέα την ευθεία που ενώνει τις μάζες. Oι ελκτικές δυνάμεις που αναπτύσσονται μεταξύ των μαζών ονομάζονται βαρυτικές και είναι αυτές που καθορίζουν την κίνηση των πλανητών και την πτώση των σωμάτων.

13 Κάθε σώµα το οποίο εκτελεί περιφορά και διαγράφει κλειστή καµπύλη (έλλειψη ή κύκλο) γύρω από ουράνιο σώµα λόγω της ελκτικής δυνάµεως που ασκείται πάνω του, λέγεται δορυφόρος του ουρανίου σώµατος. Η κίνηση ενός δορυφόρου διέπεται από τους νόµους του Kepler και η τροχιά του υπολογίζεται µε την εφαρµογή των νόµων της Νευτώνειας Μηχανικής. Η µορφή της τροχιάς προσδιορίζεται µονοσήµαντα από το ύψος, το µέτρο και την κατεύθυνση της ταχύτητας που έχει ο δορυφόρος τη στιγµή που µπαίνει σε τροχιά.

14 Φυσικός δορυφόρος ή φεγγάρι ονομάζεται κάθε φυσικό ουράνιο σώμα που περιφέρεται γύρω από έναν πλανήτη ή πλανήτη νάνο ή άλλο μικρότερο ουράνιο σώμα και υπακούει στους ίδιους νόμους της ουράνιας μηχανικής που ρυθμίζουν την κίνηση των πλανητών. Τους νόμους αυτούς προσδιόρισε ο Γερμανός αστρονόμος Γιοχάνες Κέπλερ. Οι φυσικοί δορυφόροι ονομάζονται επίσης δευτερεύοντες πλανήτες.

15

16

17

18 Οι ελάσσονες πλανήτες που συνήθως αναφέρονται ως αστεροειδείς, είναι μικρά κομμάτια πλανητικής ύλης που περιφέρονται γύρω από τον Ήλιο σε ελλειπτικές τροχιές.

19

20 Οι κομήτες είναι μικρά ακανόνιστα ουράνια σώματα, τα οποία περιφέρονται γύρω από τον Ήλιο σε ελλειπτικές τροχιές και άλλα περνούν μια φορά απ’αυτόν και εξαφανίζονται στο διάστημα. Οι κομήτες που περιφέρονται γύρω από τον Ήλιο λέγονται περιοδικοί.

21

22 Google Εικόνες Βιβλίο Β Λυκείου «Στοιχεία Αστρονομίας & Διαστημικής», Βιβλίο Γ Λυκείου « Φυσική Γενικής Παιδείας» Βιβλίο «Στη γειτονιά της Γης» εκδ. Ερευνητές http://www.youtube.com/watch?v=QhkM0kyFDcU http://www.nasa.gov/ http://www.astro.auth.gr/~jhs/courses/aa/shmeioseis/sol- sys5_020610.pdf http://www.scienceschoolcy.com/eta- kappa943nuetasigmaeta-tauomeganu- pilambdaalphanuetatau974nu.html https://physics4u.wordpress.com/category/%CE%B1%CF%8 3%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CF%85%CF%83%CE%B 9%CE%BA%CE%AE- %CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%B C%CE%B1/

23 Μάθημα: Φυσική Γενικής Παιδείας Εργασία: Η Γειτονιά Του Ηλιακού Μας Συστήματος Σχολική Χρονιά: 2013-2014 Τάξη: Β3 Επιμέλεια Εργασίας: Δήμητρα Μούντη Μάθημα: Φυσική Γενικής Παιδείας Εργασία: Η Γειτονιά Του Ηλιακού Μας Συστήματος Σχολική Χρονιά: 2013-2014 Τάξη: Β3 Επιμέλεια Εργασίας: Δήμητρα Μούντη


Κατέβασμα ppt "Τα βασικά συστατικά της σκόνης ήταν το Si και ο C στοιχεία που σχηματίστηκαν στους πυρήνες μεγάλων αστέρων, τα οποία διασκορπίστηκαν στο διάστημα. Αυτό."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google