Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: κ.Μαυρομματάκη Σχολικό έτος:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Υπεύθυνη Καθηγήτρια: κ.Μαυρομματάκη Σχολικό έτος:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Υπεύθυνη Καθηγήτρια: κ.Μαυρομματάκη Σχολικό έτος: 2012-2013
Ελληνογαλλική Σχολείο Πειραιά “Saint-Paul” Εργασία στο μάθημα Τεχνολογίας Υπεύθυνη Καθηγήτρια: κ.Μαυρομματάκη Σχολικό έτος:

2 Όνομα: Νταίζη Δάκογλου
Τεχνολογικό επίτευγμα Δορυφόρος

3 Ορισμός Ένας τεχνητός δορυφόρος είναι οποιαδήποτε κατασκευή, που δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο, τοποθετείται σε τροχιά γύρω από ένα ουράνιο σώμα, ενώ, τεχνητός δορυφόρος της Γης λέγεται κάθε αντικείμενο που τοποθετείται από τον άνθρωπο σε τροχιά γύρω από αυτήν.

4 Ιστορική εξέλιξη Οι πρώτες εκτοξεύσεις πυραύλων για λόγους θεάματος, αλλά και στρατιωτικούς, είχε πραγματοποιηθεί στην Κίνα πριν από αρκετούς αιώνες, αλλά με στοιχειώδη μέσα και χωρίς σοβαρές επιστημονικές γνώσεις.

5 Το 1942 εκτοξεύτηκε με επιτυχία ο πρώτος πύραυλος V – 2, που έφτασε σε ύψος 95 χλμ. Ακολούθησε μια σειρά πυραύλων του ίδιου τύπου, που χρησιμοποιήθηκε από τους Ναζί για πολεμικές επιχειρήσεις κατά της Μεγάλης Βρετανίας.

6 Μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και την κατάρρευση της ναζιστικής Γερμανίας, Σοβιετικοί και Αμερικανοί άρχισαν δοκιμές για την αποστολή δορυφόρων σε τροχιά γύρω από τη Γη. Και οι δύο Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής συνεχίζουν τις τελειοποιήσεις κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας, για την κατασκευή διηπειρωτικών και άλλων πυραύλων.

7 Τρόπος λειτουργίας Η εκτόξευση γίνεται πάντοτε κατά την ίδια κατεύθυνση με σκοπό να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης και η ταχύτητα περιστροφής της Γης, η οποία στον ισημερινό είναι 465 m/sec, ενώ σε γεωγραφικό πλάτος 30° φτάνει τα 402 sec και σε πλάτος 45° τα 328 sec

8  Όταν ο πύραυλος φτάσει στο προϋπολογισμένο ύψος και με την προϋπολογισμένη ταχύτητα, παίρνει κλίση προς Ανατολάς και αρχίζει την κυκλική ελλειπτική τροχιά του. Τότε, με ειδικούς μικρούς πυραύλους, ο δορυφόρος αποχωρίζεται από τον τελευταίο όροφο του πυραύλου και αρχίζει την αποστολή του

9  Αν χρειάζεται διόρθωση ή οποιαδήποτε μεταβολή, η τροχιά του δορυφόρου, επιφέρεται με ειδικούς μικρούς πυραύλους που πυροδοτούνται με εντολές που δίνονται με ραδιοσήματα.

10 Μελλοντικές Προεκτάσεις
Ψάχνοντας για έξυπνες και φθηνές λύσεις δορυφόρων, η NASA ξεκινάει το PhoneSat Project, το οποίο θα αποτελείται από μίνι δορυφόρους τεσσάρων ιντσών, σχεδόν στο μέγεθος μιας κούπα καφέ δηλαδή, που χρησιμοποιούν μία Android συσκευή σαν ενσωματωμένου υπολογιστή

11 Οι δορυφόροι αυτοί θα βασίζονται στη συσκευή Nexus One της Google και θα περιλαμβάνουν επιπλέον εξωτερικές μπαταρίες, μια εξωτερική κεραία ραδιοφώνου και ένα κύκλωμαασφαλείας, που θα παρακολουθεί το σύστημα και θα επανεκκινεί την Android συσκευή, αν είναι απαραίτητο.

12

13 Τελος Ευχαριστούμε πολύ που παρακολουθήσατε την παρουσίαση


Κατέβασμα ppt "Υπεύθυνη Καθηγήτρια: κ.Μαυρομματάκη Σχολικό έτος:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google