Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ASTRO 1 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ο "Astro Παρατηρητήριο" αναπτύχθηκε ως ένα σύστημα τηλεσκοπίου που θα μπορούσε να πετάξει πολλές φορές στο διαστημικό λεωφορείο. Το Astro-1.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ASTRO 1 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ο "Astro Παρατηρητήριο" αναπτύχθηκε ως ένα σύστημα τηλεσκοπίου που θα μπορούσε να πετάξει πολλές φορές στο διαστημικό λεωφορείο. Το Astro-1."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ASTRO 1 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ο "Astro Παρατηρητήριο" αναπτύχθηκε ως ένα σύστημα τηλεσκοπίου που θα μπορούσε να πετάξει πολλές φορές στο διαστημικό λεωφορείο. Το Astro-1 αποτελείται από τρία τηλεσκόπια ακτινοβολίας και ακτίνων Χ. Οι κύριοι στόχοι του Παρατηρητηρίου αυτού ήταν να αποκτήσουν εικόνες στην περιοχή του φάσματος 1200-3100 Το Πείραμα Photopolarimetry με δεδομένα στο ζωνοπερατό μεταξύ 0,3 και 12 keV Broad Band X-ray τηλεσκόπιο, Δεδομένο ότι πολλοί στόχοι της επιστήμης και επιλεγμένων αστρονομικών στόχων των τριών ομάδων όργανα ήταν αλληλένδετα, ταυτόχρονες παρατηρήσεις από όλες τις τέσσερις πράξεις είχαν προγραμματιστεί.

2 ΣΤΟΧΟΙ Τα τηλεσκόπια ήταν τοποθετημένα σε παλέτα Spacelab στον κόλπο ωφέλιμων φορτίων της μεταφοράς (πτήση STS-35). Το μέσο κατάδειξης Spacelab System (IPS), παλέτες, και αεροηλεκτρονικών χρησιμοποιήθηκαν για τη σύνδεση με το Shuttle και για τον έλεγχο και χειρισμό των δεδομένων. Μέσο ελέγχου και γρήγορη ματιά η ανάλυση των δεδομένων έγιναν σε πραγματικό χρόνο τις λειτουργίες εδάφους. Κατά τη διάρκεια της πτήσης και οι δύο επί του σκάφους Digital Display Μονάδες βλάβη, καθώς και η καθοδήγηση αστέρι στη βαθμονόμηση του συστήματος δεν ήταν δυνατό. Παρατηρώντας σειρές αναδιάταξη κατά τη διάρκεια της πτήσης, και το όργανο που δείχνει έγινε με το χέρι από τους αστροναύτες, και από το έδαφος.

3 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Ως αποτέλεσμα των πολυάριθμων τεχνικών δυσλειτουργίων, ο όγκος δεδομένων που επέστρεψαν ήταν λιγότερο από το μισό από αυτό που είχε αρχικά προβλεφθεί, και η επιστημονική απόδοση ήταν περίπου 67% των δεδηλωμένων στόχων της αποστολής. Astro-1 είχε επιστρέψει στη γη 17:54 UT, 11 Δεκεμβρίου 1990. Ωστόσο, η αποστολή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία έγιναν 231 παρατηρήσεις από 130 μοναδικά αστρονομικά targets. Η παρακολούθηση της πτήσης, Astro-2, ήταν αφιερωμένο σε μελέτες από πολλά αστρονομικά αντικείμενα, περιλαμβάνονται και η αύξηση της συμμετοχής των επισκεπτών ερευνητών.


Κατέβασμα ppt "ASTRO 1 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ο "Astro Παρατηρητήριο" αναπτύχθηκε ως ένα σύστημα τηλεσκοπίου που θα μπορούσε να πετάξει πολλές φορές στο διαστημικό λεωφορείο. Το Astro-1."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google