Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα

2 Κεφτέδες χοιροσφαΐσιοι
Υλικά: 1 κιλό κιμάς χοντροκομμένος ½ κιλό ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού 1-2 κρεμμύδια μεγάλα 1 αυγό ½ ποτ. Του κρασιού λάδι 2-3 δόντια σκόρδο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θρούμπη Εκτέλεση: Μουλιάζουμε στο νερό το ψωμί, το στύβουμε καλά, τρίβουμε και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε αυτά και όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κιμά και ανακατεύουμε. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι, αλευρώνουμε τους κεφτέδες και όταν κάψει το λάδι τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

3 Κρεμμυδόπιτα Υλικά: Α.Για τη γέμιση: 1 κιλό τροβολιά, άνηθο, 2 αβγά , 2 τριμμένα κρεμμύδια Λίγο αλάτι, πιπέρι Β. Για το φύλλο: ½ κιλό αλεύρι, λάδι 2 κουταλιές βούτυρο, αλάτι 1 κουταλάκι baking powder 1 αβγό Εκτέλεση: Φτιάχνουμε πρώτα το φύλλο. Ζυμώνουμε καλά την ζύμη μας, τη χωρίζουμε στα δύο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί. Βάζουμε σε ένα μπολ την τυροβολιά και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε ένα ταψί ανοίγουμε και τοποθετούμε το ένα φύλλο, προσθέτουμε τη γέμιση ώστε να πάει παντού. Κλείνουμε την πίτα μας με το άλλο φύλλο και χαράζουμε με ένα μαχαίρι σε σχήμα μπακλαβαδωτό. Τρυπάμε με ένα πιρούνι, ρίχνουμε μπόλικο λάδι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μια ώρα περίπου.

4 Λουκάνικα Μυκόνου Ψητά
Υλικά: 1 ή 2 χαλιά* λουκάνικα Λίγο λεμόνι Εκτέλεση: Χαράζουμε το χαλί* των λουκάνικων σε ροδέλες, χωρίς όμως να τις κόψουμε εντελώς. Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά ή στα κάρβουνα. Μόλις μυρίσει το αποσύρουμε και ρίχνουμε λεμόνι. *Χαλί λέμε στη Μύκονο το κάθε κομμάτι από την “αλυσίδα” των λουκάνικων.

5 Χριστόψωμα Υλικά: 2 κιλά αλεύρι,½ κιλό ζάχαρη
½ κιλό σταφίδες ,κανέλα βρασμένη κανέλα κοπανισμένη,¼ του κιλού λάδι, 5-6 μοσχοκάρφια, μια μανταρινόφλουδα ψιλοκομμένη, ένα ποτήρι του κρασιού κονιάκ, λίγη μαγιά, σουσάμι. Εκτέλεση: Πιάνουμε αποβραδίς τη μαγιά με χλιαρό νερό, 3/4 του κιλού αλεύρι και κάνουμε το προζύμι. Το πρωί το ανακατεύουμε με όλα τα υλικά. Τρίβουμε τη ζύμη και έπειτα πλάθουμε ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε. Φτιάχνουμε ένα σταυρό από πάνω με ζύμη. Τα βουτάμε στο σουσάμι αφού πρώτα τα βρέξουμε με λίγο νερό. Προαιρετικά βάζουμε ένα καρύδι στη μέση του σταυρού και τα ψήνουμε στο φούρνο της γειτονιάς.

6 Μυκονιάτικο Σπετσοφάι
Υλικά : 500γρ μυκονιάτικο λουκάνικο 2 πιπεριές 1 μελιτζάνα 2 κολοκυθάκια ½ ντομάτα φρέσκια  Χυμός ντομάτας Αλάτι, πιπέρι και ρίγανη Εκτέλεση: Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες και όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα. Στην συνέχεια σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι όλα τα υλικά, μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά και ροδίζει το λουκάνικο προσθέτουμε την ντομάτα, το χυμό ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε. Ένα πιάτο γρήγορο με έντονες γεύσεις που μπορεί να αποκτήσει ακόμα πιο παραδοσιακό χαρακτήρα με μερικές άσπρες νιφάδες από τριμμένη τροβολιά Μυκόνου.

7 Μυκονιάτικο στιφάδο ορφανό
Υλικά: ½ φλ. ελαιόλαδο 16 μικρά κρεμμύδια ( 300 γρ.) 1 φύλλο δάφνης 3-4 μπαχάρι 10 κόκκους μαύρο πιπέρι 2 σκ. σκόρδο 1 ποτ. λευκό κρασί 4 κ.σ. ξύδι από κρασί Αλάτι Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα ξεπλένουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το καυτό λάδι. Μόλις ροδίσουν προσθέτουμε τους κόκκους πιπεριού, το μπαχάρι και τα σκόρδα σπασμένα, για να βγάλουν το άρωμα τους. Σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να ξεθυμάνει και προσθέτουμε τη δάφνη κι ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, λεπτά. Στη συνέχεια ελέγχουμε αν έχουν γίνει τα κρεμμύδια, σβήνουμε με το ξύδι και αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά. Τo αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγο και σερβίρουμε.

8 Σπαραγγοπίλαφο Υλικά: Άγρια σπαράγγια Εκτέλεση: Λίγο ελαιόλαδο
1 κρεμμυδάκι 1 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι Αλατοπίπερο Εκτέλεση: Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε ψιλοκομμένο το κρεμμυδάκι, προσθέτουμε τα σπαράγγια χοντροκομμένα, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και σβήνουμε με δυόμιση ποτήρια νερό. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και προαιρετικά ελάχιστο μάραθο. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει .

9 Μυκονιάτικη Καρυδόπιτα
Υλικά: 150 γρ. (3/4 φλ.) ζάχαρη 240 γρ. (2 φλ.) χοντροτριμμένα καρύδια 1 κουταλιά της σούπας γαλέτα 1 κουταλιά της σούπας κανέλα 1 κουταλιά της σούπας μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλα τριμμένα 1/2 κουταλάκι αλάτι 6 αυγά 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη Εκτέλεση: Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη, τα καρύδια, τη γαλέτα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τα γαρύφαλλα και το αλάτι. Χωρίζουμε τα αυγά. Χτυπάμε τους κρόκους καλά και στο τέλος προσθέτουμε το κονιάκ. Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα (όχι πολύ σφιχτή). Ανακατεύουμε με σπάτουλα ελαφρά (μια κουταλιά κάθε φορά), τους κρόκους, τη μαρέγκα και το μείγμα από τα υπόλοιπα υλικά. Βουτυρώνουμε και φοδράρουμε με λαδόχαρτο ένα ρηχό ταψάκι (20×20 εκ.) όπου βάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160° για μισή ώρα περίπου. Αφού το γλυκό μας ψηθεί και κρυώσει (τουλάχιστον για μια ώρα), το κόβουμε σε ρόμβους και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


Κατέβασμα ppt "Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google