Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Λαμπρή Νάτην η λαμπρή με τα λουλούδια. κόψετε παιδιά την πασχαλιά κι όλα με χαρές και με τραγούδια τρέξετε ν᾿ αλλάξωμε φιλιά. Σήμαντρα γλυκά βαρούν.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Λαμπρή Νάτην η λαμπρή με τα λουλούδια. κόψετε παιδιά την πασχαλιά κι όλα με χαρές και με τραγούδια τρέξετε ν᾿ αλλάξωμε φιλιά. Σήμαντρα γλυκά βαρούν."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Η Λαμπρή Νάτην η λαμπρή με τα λουλούδια. κόψετε παιδιά την πασχαλιά κι όλα με χαρές και με τραγούδια τρέξετε ν᾿ αλλάξωμε φιλιά. Σήμαντρα γλυκά βαρούν ακόμα και μοσχοβολούν οι εκκλησιές, μόσχος τα φιλιά στο κάθε στόμα, τα φιλιά της άνοιξης δροσιές. Πάμε να στρωθούμε στο χορτάρι και τ᾿ αρνί μας ψήνεται σιγά. Και με της Ανάστασης τη χάρη φέρτε να τσουγκρίσουμε τ᾿ αυγά.

3 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΦΛΑΟΥΝΕΣ Υλικά για τη ζυμή
2 κιλά αλεύρι (φαρίνα και χωριάτικο) 1 κ.γλ. αλάτι 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ Μέχλεπι, μαστίχα, (καλά κοπανισμένα) 2 φλιτζάνια λάδι ή βούτυρο ζαχαροπλαστικής Προζύμι (στο μέγεθος 2 αυγών) Γάλα χλιαρό για ζύμωμα Υλικά για τη γέμιση 2 κιλά τυρί φλαούνας και χαλούμι ½ φλιτζάνι σιμιγδάλι 12 αυγά (περίπου) 1 κομμάτι προζύμι (στο μέγεθος 2 αυγών) 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ, μεχλεπι, μαστίχα, δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο 200γρ. σταφίδες 2-3 αυγά χτυπημένα για επάλειψη 2 φλιτζάνια σησάμι

4


Κατέβασμα ppt "Η Λαμπρή Νάτην η λαμπρή με τα λουλούδια. κόψετε παιδιά την πασχαλιά κι όλα με χαρές και με τραγούδια τρέξετε ν᾿ αλλάξωμε φιλιά. Σήμαντρα γλυκά βαρούν."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google