Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ Ονομάζονται τα ζώα που δεν έχουν σπονδυλική στήλη. Χωρίζονται σε 6 υποκατηγορίες: Σκώληκες Μαλάκια Εχινόδερμα Αρθρόποδα Κνυδόζωα Σπόγγοι.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ Ονομάζονται τα ζώα που δεν έχουν σπονδυλική στήλη. Χωρίζονται σε 6 υποκατηγορίες: Σκώληκες Μαλάκια Εχινόδερμα Αρθρόποδα Κνυδόζωα Σπόγγοι."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ Ονομάζονται τα ζώα που δεν έχουν σπονδυλική στήλη. Χωρίζονται σε 6 υποκατηγορίες: Σκώληκες Μαλάκια Εχινόδερμα Αρθρόποδα Κνυδόζωα Σπόγγοι

2 Σκώληκες Είναι ζώα με μαλακό και μακρουλό σώμα χωρίς πόδια. Το σώμα τους αποτελείται από τμήματα. Ζουν στο νερό (π.χ. η βδέλλα) και στο έδαφος (π.χ. γαιοσκώληκας)

3 Μαλάκια Ζώα με μαλακό σώμα που τα περισσότερα είναι θαλάσσια ενώ μερικά από αυτά ζουν στο έδαφος και στα γλυκά νερά. Μαλάκια είναι τα μύδια, τα στρείδια , τα σαλιγκάρια, τα χταπόδια, τα καλαμάρια, οι σουπιές κ.α.

4 Εχινόδερμα Ζουν όλα στη θάλασσα άλλα στο νερό και άλλα προσκολλημένα στο βυθό. Το σώμα τους καλύπτεται από πλάκες ή βελόνες. Τέτοια είναι οι αστερίες , οι αχινοί

5 Αρθρόποδα Έχουν άκρα με πολλές αρθρώσεις. Αρθρόποδα είναι τα έντομα, οι καραβίδες, οι γαρίδες, τα καβούρια, οι αράχνες, οι σκορπιοί, οι σαρανταποδαρούσες κ.α.

6 Κνιδόζωα Ζουν στη θάλασσα. Παράγουν ένα δηλητήριο, με το οποίο σκοτώνουν μικρά θαλάσσια ζώα. Στα κνιδόζωα ανήκουν: η τσούχτρα, η μέδουσα.

7 Σπόγγοι Το σώμα τους είναι διάτρητο από μικροσκοπικούς πόρους. Ζουν κάτω από την επιφάνεια του νερού, προσκολλημένοι σε βράχους.


Κατέβασμα ppt "ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ Ονομάζονται τα ζώα που δεν έχουν σπονδυλική στήλη. Χωρίζονται σε 6 υποκατηγορίες: Σκώληκες Μαλάκια Εχινόδερμα Αρθρόποδα Κνυδόζωα Σπόγγοι."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google