Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Χατζηδάκης Στράτος Γ'5 ΒΙΟΛΟΓΙΑ:Κ' Ψαλλιδάς.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Χατζηδάκης Στράτος Γ'5 ΒΙΟΛΟΓΙΑ:Κ' Ψαλλιδάς."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Χατζηδάκης Στράτος Γ'5 ΒΙΟΛΟΓΙΑ:Κ' Ψαλλιδάς

2 4.500 εκατομμύρια πριν Η ζωή πάνω στη γη ξεκίνησε πριν από 4.500 εκατομμύρια χρόνια.Στην αρχή ο πλανήτης μας ήταν μια καυτή σφαίρα γεμάτη ηφαίστεια.

3 3.400 εκατομμύρια χρόνια πριν Όταν η γη άρχισε να κρυώνει (και για να συμβεί αυτό πέρασαν πολλά εκατομμύρια χρόνια) άρχισε να αναπτύσσεται η ζωή.Οι πρώτες μορφές ζωής έζησαν μέσα στο νερό και δεν έμοιαζαν καθόλου με ζώα. Ήταν μικροσκοπικοί οργανισμοί ( πρωτόζωα, βακτήρια κ.α.) που ζουν ακόμη και σήμερα και μπορούμε να τα δούμε μόνο με μικροσκόπιο. Από αυτούς τους πρωτόγονους οργανισμούς με τη διαδικασία της εξέλιξης προήλθαν όλοι οι οργανισμοί που ξέρουμε.

4 3.000 εκατομμύρια χρόνια πριν Γύρω στα 3.000 εκατομμύρια χρόνια πριν εμφανίζονται τα πρώτα θαλάσσια φυτά. Σήμερα γνωρίζουμε από τα απολιθώματα ότι ήταν πρωτόγονα φύκια.

5 570 εκατομμύρια χρόνια πριν Γύρω στα 600 εκατομμύρια χρόνια πριν εμφανίζονται τα πρώτα ασπόνδυλα.Διάφορα είδη μεδουσών κολυμπούνε στις προϊστορικές θάλασσες ενώ 50 εκατομμύρια χρόνια μετά κάνουνε την εμφάνισή τους και οι τριλοβίτες.Το μήκος τους έφτανε μέχρι τα 80 εκατοστά.

6 450 εκατομμύρια χρόνια πριν Τα πρώτα ψαράκια, όπως αυτός ο Πτέρασπις της εικόνας,κάνουν την εμφάνισή τους στις θάλασσες γύρω στα 450 εκατομμύραια χρόνια πριν.

7 410 εκατομμύρια χρόνια πριν 410 εκατομμύρια χρόνια πριν η ζωή μεταναστεύει έξω απ΄ το νερό.Τα πρώτα φυτά εμφανίζονται στη στεριά. Τα ψάρια πληθαίνουν και εμφανίζονται μεγαλύτερα σε μέγεθος είδη. 50 εκατομμύρια χρόνια πιό μετά εμφανίζονται και τα πρώτα ζώα της ξηράς. Είναι τα πρώτα αμφίβια ζώα.

8 400 εκατομμύρια χρόνια πριν 400 εκατομμύρια χρόνια πριν εμφανίζονται στην ξηρά οι πρώτες φτέρες και τα πρώτα φυτά που πολλαπλασιάζονται με σπόρια. Μεγάλα έντομα, όπως οι λιβελλούλες, ζούνε στα έλη αυτής της εποχής

9 Στην συνέχεια εμφανίζονται τα πρώτα ερπετά με χαρακτηριστικά θηλαστικών ζώων. Λίγα εκατομμύρια χρόνια μετά κάνουν την εμφάνισή τους και οι ιπτάμενοι δεινόσαυροι.

10 65 εκατομμύρια χρόνια πριν Γύρω στα 65 εκατομμύρια χρόνια πριν οι δεινόσαυροι εξαφανίζονται. Αρκετά εκατομμύρια χρόνια μετά κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα τετράποδα που μοιάζουν στα σημερινά ζώα, όπως τα πρώτα ιπποειδή, οι πρώτοι ελέφαντες και οι ρινόκεροι. Την ίδια εποχή εμφανίζονται και οι φάλαινες.

11 2 εκατομμύρια χρόνια πριν Πριν από 2 εκατομμύρια χρόνια εμφανίζονται οι πρώτοι πίθηκοι και αρκετές χιλιετίες μετά ο πρόγονος του ανθρώπου

12 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ http://virtualschool.web.auth.gr/1.3/youngs/Prehist oric/evolutionoflife/evolusion_of_life.html Το εικονικό σχολείο Τόμος 1,τέυχος 3,Δεκέμβριος 1998 Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Του Κώστα Κουνελάκη


Κατέβασμα ppt "ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Χατζηδάκης Στράτος Γ'5 ΒΙΟΛΟΓΙΑ:Κ' Ψαλλιδάς."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google