Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Θα σας μιλήσουμε για τα ψαριά και την αλιεία με πολλές εικόνες και πληροφορίες !!!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Θα σας μιλήσουμε για τα ψαριά και την αλιεία με πολλές εικόνες και πληροφορίες !!!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Θα σας μιλήσουμε για τα ψαριά και την αλιεία με πολλές εικόνες και πληροφορίες !!!

2 Η Μεσόγειος θάλασσα έχει πολλές ποικιλίες ψαριών. Όπως μαρίδες,τσιπούρες, χταπόδια,καλαμάρια, σουπιές, μπαρμπούνια και πολλά αλλά.

3 Οι Αθερίνες, αποτελούν ιδιαίτερη οικογένεια ψαριών που αφθονούν κυρίως σε υφάλμυρα νερά. Πολλά είδη εξ αυτών είναι διαφανή και πολλές φορές αόρατα. Μετακινούνται κατά αγέλες κυρίως στην Επιφάνεια. Το κρέας τους είναι νόστιμο και γλυκό και χρησιμεύει και για δόλωμα. Η τσιπούρα είναι ένα ψάρι της οικογένειας των Σπαρίδων που απαντά στην Μεσόγειο και στις ακτές του βορειοανατολικού Ατλαντικού. Η τσιπούρα μαζί με το λαβράκι από πλευράς διατροφικής αξίας ανήκουν στα πιο πολύτιμα ψάρια της Μεσογείου, καθώς είναι πλούσια στα λιπαρά οξέα ω-3. Το καλαμάρι είναι γένος θαλάσσιων ζώων, που ανήκουν στην οικογένεια Μυοψίδες. Διαθέτει τα γενικά χαρακτηριστικά που έχουν τα Κεφαλόποδα. Υπάγεται στα μαλάκια και επίσης ανήκει στα διβράγχια και δεκάποδα. Η κύρια τροφή του είναι τα ψάρια. Κολυμπά διαρκώς και ζει σε κάποια απόσταση από τις ακτές.

4 ΑΛΙΕΙΑ ΑΛΙΕΙΑ Με τον όρο αλιεία, κοινώς ψάρεμα, χαρακτηρίζεται γενικά τόσο η άγρα όσο και η τέχνη (τρόπος) της όλης δραστηριότητας, με την οποία γίνεται η σύλληψη και απόσπαση των ιχθύων και άλλων υδροβίων ζώων από τον βιότοπό τους, (θάλασσες, λίμνες, ποτάμια, ιχθυογενετικούς σταθμούς κλπ), είτε για τροφή είτε για βιομηχανικούς σκοπούς.

5 Η αλιεία είναι μια πανάρχαια πρακτική που χρονολογείται τουλάχιστον από την Ανώτερη Παλαιολιθική Εποχή, πριν περίπου 40.000 χρόνια. Αρχαιολογικά ευρήματα κοχυλιών και υπολειμμάτων από ψαροκόκαλα, καθώς και σχετικές βραχογραφίες σε σπήλαια δείχνουν ότι τα αλιεύματα αποτελούσαν σημαντική σε ποσότητα πηγή τροφής, αλλά και είδος ανταλλαγής για τους ανθρώπους της περιόδου. Μάλιστα, ενώ η πλειοψηφία των ανθρώπινων φυλών της εποχής ζούσαν μια νομαδική ζωή κυνηγών - τροφοσυλλεκτών που αναγκαστικά μετακινούνταν σχεδόν συνεχώς, υπήρχαν παραδείγματα φυλών με σχετικά μόνιμη εγκατάσταση, που πάντοτε συσχετίζονταν με μια σχετικά σταθερή κύρια πηγή αλιευμάτων που παρείχαν την κύρια πηγή τροφής των αλιευτικών αυτών φυλών. Μάλιστα χρησιμοποιούσαν την περίσσεια αλιευμάτων και κοχύλια για ανταλλαγές με άλλα προϊόντα με άλλες φυλές με τις οποίες είχαν επαφή και δεν διέθεταν αυτά τα είδη. Κατά τη Νεολιθική Εποχή μεταξύ των μεγάλων νέων τεχνολογικών επιτευγμάτων της εποχής περιλαμβάνονταν και πολλές βασικές τεχνικές αλιείας, που πολλές απ' αυτές χρησιμοποιούνται παρόμοια ως τις μέρες μας. Παλαιολιθική ΕποχήΝεολιθική Εποχή Παλαιολιθική ΕποχήΝεολιθική Εποχή

6 ΕΙΚΟΝΕΣ Λαυράκι Μαρίδα ΜπαρμπούνιΓαρίδα

7 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΑΤΕ!!! ΝΑΤΑΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΝΑ ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΡΙΑ ΑΖΩΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ


Κατέβασμα ppt "Θα σας μιλήσουμε για τα ψαριά και την αλιεία με πολλές εικόνες και πληροφορίες !!!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google