Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΖΩΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΖΩΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΖΩΑ

2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

3 ΣΠΟΝΔΥΛΩΤΑ ΖΩΑ Σπονδυλωτά ζώα ονομάζονται τα ζώα που έχουν σπονδυλική στήλη και σκελετό.

4 Ασπόνδυλα Ζώα Ασπόνδυλα ζώα ονομάζονται τα ζώα που δεν έχουν σπονδυλική στήλη και δεν έχουν σκελετό.

5 Ψάρια Τα ψάρια ανήκουν στην κατηγορία σπονδυλωτών ζώων. Ακόμη το οξυγόνο που χρειάζονται το κατακρατούν από το νερό. Δείτε το βίντεο. +

6 ΑΜΦΙΒΙΑ Δείτε το βίντεο.
Κύριο χαρακτηριστικό των αμφιβίων είναι ότι μπορούν να ζουν τόσο στην ξηρά όσο και στο νερό. Στην υποκατηγορία αυτή ανήκουν οι βάτραχοι και οι σαλαμάντρες. Δείτε το βίντεο.

7 Ερπετά Χαρακτηριστικό των ερπετών είναι ότι έρπουν, σέρνονται στο έδαφος. Ερπετά είναι τα φίδια, οι σαύρες, οι κροκόδειλοι και οι χελώνες. Δείτε το βίντεο.

8 Μαλάκια Έχουν μαλακό και υγρό σώμα. Για να προστατευτεί το σώμα τους, τα περισσότερα μαλάκια όπως το σαλιγκάρι, το μύδι και το στρείδι έχουν ένα σκληρό όστρακο εξωτερικά. Το μύδι είναι γένος θαλάσσιων οργανισμών, που ανήκει στην οικογένεια Μυτιλίδες. Διακρίνουμε πολλές ποικιλίες ανάλογα με το σχήμα ,το μέγεθος κ.α.

9 Πτηνά Δείτε το βίντεο. Πτηνά είναι όσα ζώα έχουν φτερά που αποτελούνται από πούπουλα. Τα φτερά ορισμένων πτηνών, όπως του παγωνιού, έχουν φαντασμαγορικά σχέδια και χρώματα. Ήξερες ότι το γλαρόνι έχει τη δυνατότητα να διανύει χ/μ το χρόνο, ενώ η πέρδικα μπορεί να διανύσει μόνο μικρές αποστάσεις.

10 Θηλαστικά Δείτε το βίντεο. Είδος τροφής Τι γεννούν φυτοφάγα αυγά
Τα θηλαστικά είναι η κατηγορία ζώων, στην οποία αυτά θηλάζουν τα μικρά τους. Ήξερες ότι η αρκούδα και ο σκίουρος πέφτουν σε χειμερινή νάρκη. Είδος τροφής Τι γεννούν φυτοφάγα αυγά σαρκοφάγα Μερικώς ανεπτυγμένα μικρά παμφάγα Πλήρως ανεπτυγμένα μικρά Δείτε το βίντεο.

11 Εχινόδερμα Δείτε το βίντεο.
Τα εχινόδερμα ζουν αποκλειστικά στο νερό. Το σώμα τους αποτελείτε από πέντε όμοια μέρη και καλύπτονται από πλάκες ή σκληρές βελόνες. Δείτε το βίντεο.

12 Σκώληκες Δείτε το βίντεο.
Τα ζώα που έχουν μαλακό και μακρουλό σώμα, ονομάζονται σκώληκες. Δείτε το βίντεο.

13 Αρθρόποδα Μπορείς να σκεφτείς τι κοινό έχει μία μέλισσα, ένας σκορπιός, μία αράχνη, μία πεταλούδα, μία σαρανταποδαρούσα και ένας κάβουρας; Όλα αυτά τα ζώα έχουν πόδια που χωρίζονται σε πολλά μέρη. Αυτή είναι η κατηγορία των αρθρόποδων.

14 Σπόγγοι Το σώμα τους είναι διάτρητο από μικροσκοπικούς πόρους. Ακόμη ζουν κάτω από την επιφάνεια του νερού.

15 Κνιδόζωα Δείτε το βίντεο.
Τα κνιδόζωα παράγουν ένα δηλητήριο με το οποίο σκοτώνουν ψάρια. Κατάλαβες λοιπόν γιατί το καλοκαίρι αποφεύγουμε τις τσούχτρες. Δείτε το βίντεο.


Κατέβασμα ppt "ΖΩΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google