Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΚαλαμάρι ΧΧταπόδι ΓΓαρίδα ΚΚέφαλος ΖΖαργάνα ΓΓαύρος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΚαλαμάρι ΧΧταπόδι ΓΓαρίδα ΚΚέφαλος ΖΖαργάνα ΓΓαύρος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3 ΚΚαλαμάρι ΧΧταπόδι ΓΓαρίδα ΚΚέφαλος ΖΖαργάνα ΓΓαύρος

4 ΤΤα ψάρια είναι ζώα της θάλασσας TTα ψάρια όταν βγουν από το νερό πεθαίνουν ΤΤα ψάρια τρώνε τα φύκια

5  Το χταπόδι έχει οχτώ πόδια Κατά μήκος των πλοκαμιών, το χταπόδι φέρει μικρές βεντούζες που το βοηθούν να παγιδεύει την τροφή του, να κινείται με ευκολία σε όλων των ειδών τις υποβρύχιες επιφάνειες, αλλά και να προσελκύει μικρά όστρακα και πετραδάκια, προκειμένου να καλύψει τη φωλιά (θαλάμι) του. Τα χταπόδια υπάρχουν σε ρηχά νερά,και σε πολύ βαθιά νερά όπου η πίεση είναι μεγάλη

6 Χαρακτηριστικό είναι ότι τα καλαμάρια έχουν δέκα πλοκάμια γύρω από το στόμα, από τα οποία τα δύο είναι αρκετά πιο μακριά.

7  Γενικά ανήκουν στη τάξη των αστακιδών. Το χαρακτηριστικότερο είδος είναι η κοινή γαρίδα, όπως και η καραβίδα. Οι γαρίδες ζουν αποκλειστικά στη θάλασσα, όπου κολυμπούν.

8 ΑΑπαντώνται σε όλες τις θάλασσες και στα γλυκά νερά, όπως επίσης εκτρέφονται για το κρέας τους σε ιδιαίτερα ενυδρεία. Γενικά, οι γαρίδες αποτελούν το καλύτερο δόλωμα, ιδιαίτερα στην αλιεία φαγκριών

9  Οι κέφαλοι ζουν κατά κοπάδια κυρίως σε ρηχά νερά, μέσα σε λιμάνια, σε λιμνοθάλασσες και καμιά φορά ανηφορίζουν και στα ποτάμια. Γεννούν στο πέλαγος από τον Ιούλιο μέχρι τον Οκτώβριο.

10 ΓΓενικά το σώμα τους είναι μακρύ, με ράχη λίγο πλατιά σκεπασμένη με μεγάλα λέπια. Το στόμα τους είναι μικρό με πολλά λεπτά δόντια ενώ τα χείλη τους είναι χοντρά και σκληρά. Το κάτω σαγόνι σχηματίζει ένα είδος τριγώνου.

11  Οι ζαργάνες τρέφονται με μικρότερα ψάρια. Είναι ωοτόκα και γεννάνε τα αυγά τους σε αντικείμενα που επιπλέουν στο νερό. Αλιεύονται κυρίως με δίχτυα κατά μήκος της ακτής σε ρηχά νερά. Τρώγονται τηγανιτές, ψητές ή καπνιστές.

12 ΟΟ Γαύρος ή γάβρος είναι ψάρι, γνωστό ήδη από την αρχαιότητα. Είναι η «αφύη» των αρχαίων Ελλήνων. Επίσης είναι γνωστό και με το όνομα αντζούγια ή και χαψί. Η επιστημονική ονομασία του είναι Εγγραυλίς

13  ΕΛΕΝΗ ΡΟΥΣΣΟΥ  ΝΙΚΗ – ΜΑΡΙΝΑ ΡΟΥΣΣΟΥ I LOVE YOY


Κατέβασμα ppt "ΚΚαλαμάρι ΧΧταπόδι ΓΓαρίδα ΚΚέφαλος ΖΖαργάνα ΓΓαύρος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google