Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1. Είδος τροφής 2. Ο τρόπος που γεννούν

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1. Είδος τροφής 2. Ο τρόπος που γεννούν"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1. Είδος τροφής 2. Ο τρόπος που γεννούν
Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου Σχ. Έτος: Φυσικά ΣΤ΄ ¨ Τα θηλαστικά¨ Υπεύθυνος τάξης: Γεωργακόπουλος Ανδρέας Έχουμε μάθει ότι μια υποκατηγορία των σπονδυλωτών είναι και τα θηλαστικά. Όπως λέει και το όνομά τους έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, θηλάζουν τα νεογέννητα μικρά τους. Είναι από τα πιο εξελιγμένα ζώα. Για την κατάταξή τους χρησιμοποιούνται διάφορα κριτήρια. 1. Είδος τροφής 2. Ο τρόπος που γεννούν

2 Κατάταξη των θηλαστικών με κριτήριο το είδος τροφής.
Φυτοφάγα Σαρκοφάγα Παμφάγα Είναι τα θηλαστικά που τρέφονται μόνο με φυτά. Τα θηλαστικά που τρέφονται και με φυτά και με άλλα ζώα. Τα θηλαστικά που τρέφονται μόνο με άλλα ζώα.

3 Κατάταξη των θηλαστικών με τον τρόπο που γεννούν τα μικρά.
Αναπτυγμένα μικρά Μη αναπτυγμένα μικρά Αβγά Ορισμένα θηλαστικά γεννούν αβγά και στη συνέχεια θηλάζουν τα μικρά τους Τα περισσότερα θηλαστικά γεννούν πλήρως αναπτυγμένα μικρά. Ορισμένα θηλαστικά, γεννούν μικρά που δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως. Στα θηλαστικά αυτά η ανάπτυξη των μικρών ολοκληρώνεται μέσα σε ένα σάκο στο σώμα του θηλυκού ζώου ( μάρσιπος).

4 Θηλαστικά που γεννούν πλήρως αναπτυγμένα μικρά
Τρωκτικά Προβοσκιδωτά Οπληφόρα Μεγάλα ζώα που ζουν στην ξηρά. Είναι φυτοφάγα. Έχουν ευκίνητη προβοσκίδα και χαυλιόδοντες για να αμύνονται. Έχουν μικρά και κοφτερά δόντια. Μακρουλή μύτη που εξέχει πολύ από το σώμα. Φυτοφάγα ζώα. Οι άκρες των δαχτύλων καταλήγουν σε σκληρές οπλές.

5 Χειρόπτερα Κητώδη Σαρκοφάγα Πρωτεύοντα
Τα δάχτυλα των μπροστινών ποδιών είναι ενωμένα με μεμβράνη, έτσι ώστε να μπορούν να πετούν. Ζουν στη θάλασσα. Έχουν λείο δέρμα χωρίς τρίχωμα. Σχήμα σαν αυτό των μεγάλων ψαριών. Έχουν σουβλερά δόντια και γαμψά νύχια με τα οποία αρπάζουν το θήραμα. Είναι πολύ καλοί κυνηγοί. Πρωτεύοντα Έχουν τον πιο αναπτυγμένο εγκέφαλο. Στέκονται στα δύο πόδια και περπατούν.

6 ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ Είδος τροφής Τρόπος που γεννούν μη αναπτυγμένα μικρά αβγά φυτοφάγα παμφάγα σαρκοφάγα αναπτυγμένα μικρά τρωκτικά κητώδη προβοσκιδωτά σαρκοφάγα οπληφόρα χειρόπτερα πρωτεύοντα


Κατέβασμα ppt "1. Είδος τροφής 2. Ο τρόπος που γεννούν"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google