Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ…. ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ…. ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ…. ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ…. ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ Υπευθ. Καθηγητής: Καραψιά Αθανασία Γενικό Λύκειο Αλμυρού Σχ, Έτος:

2 ΣΤΟΧΟΣ Κύριος στόχος της εργασίας αυτής σε ψηφιακή μορφή είναι να παρουσιάσει συνοπτικά ο,τι αναφέρθηκε στην γραπτή ερευνητική εργασία, της οποίας πρωταρχικός στόχος είναι η συνοπτική παρουσίαση της δομής και της λειτουργικής βάσης μιας τυπικής μεταφορικής εταιρίας. Παράλληλα αναφέρονται οι διαφορές ανάμεσα στις μεταφορές εντός περιφέρειας, στις εθνικές αλλά και στις διεθνείς μεταφορές καθώς επίσης την αναγκαιότητα, τη σπουδαιότητα των μεταφορικών εταιρειών αλλά και τον τρόπο που θα λειτουργήσουν.

3 ΕΠΙΜΕΡΙΣΜΟΣ Οι οδικές μεταφορές επιμερίζονται σε:
Εθνικές Μεταφορές ( Εντός συνόρων ενός κράτους ) Νομαρχιακές μεταφορές ( εντός συνόρων ενός νομού ) Διεθνείς μεταφορές ( Εκτός συνόρων των κρατών ) και πλεονεκτήματα… Οι οδικές μεταφορές παρουσιάζουν πλεονεκτήματα όπως: ταχύτητα, ευελιξία, χαμηλό κόστος, μεγάλη διαθεσιμότητα οχημάτων

4 Οργάνωση των εταιριών Νομική μορφή Μορφή άδειας εταιριών κυκλοφορίας
Βασικές λειτουργίες Α.Ε ( Ανώνυμος εταιρία). Μονοπρόσωπη Α.Ε (Ανώνυμος Εταιρία) Ε.Π.Ε (Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης) Μονοπρόσωπη καλύτερη δυνατή εικόνα επιχείρησης & υπηρεσιών Συντήρηση & αποθήκευση των εμπορευμάτων προς μεταφορά &εκτέλεση μεταφοράς από οδηγούς Marketing & πωλήσεις Φ.Ι.Χ (φορτηγό ιδιωτικής χρήσης) Φ.Δ.Χ ( Φορτηγό Δημόσιας Χρήσης )

5 ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Σύνθετες μεταφορές: οι νέες τεχνολογίες
διαδοχικές μεταφορές οι συνδυασμένες μεταφορές οι μεικτές μεταφορές οι νέες τεχνολογίες έχουν σαν στόχο την καλύτερη διακίνηση των προϊόντων και την προστασία του περιβάλλοντος με τη χρήση φιλικών προς αυτό οχημάτων ).

6 ΑΔΕΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ οι κοινοτικές μεταφορές οι μεταφορές διέλευσης
οι τριγωνικές μεταφορές

7 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ… Καθώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση της εμπορικής ευμάρειας και σε συνδυασμό με την αλματώδη πρόοδο της τεχνολογίας, καθίσταται εφικτή η μεταφορά αγαθών σε μεγάλες αποστάσεις με ελάχιστο χρόνο και κόστος, η οποία αντικατοπτρίζεται στην ανάπτυξη των εμπορευματικών μεταφορών.

8 ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΑΤΥΗΜΑΤΑ

9 ΥΠΟΕΡΩΤΗΜΑ-ΣΤΟΧΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ
Το υποερωτημα της ερευνιτικης εργασιας είναι οι τοπικες συγκοινωνιες και τα ατυχηματα.Στοχοι της ερευνας είναι η πληρης εημερωση για το συστημα κυκλοφοριας ,τη δομη των δρομων, τα τροχαια και τα μετρα προληψης τους. μεσα από αυτή την εργασια θελω να γινουν γνωστα στους πολιτες του δημου μας τα προβληματα που προκαλουνται στους δρομους

10 Α. ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ
Μεσος ορος οχηματων 2-3 ανα οικογενια Υπερκαταναλωση οχηματων που οδηγει στην αχρηστευση τους και σπαταλη χρηματων. Επισης η μη χρηση αγροτικων οχηματων από οικογενειες , πολλες φορες μη αγροτων. Τελος η χρηση βενζινοκινητων οχηματων για μετακινιση σε μικρες από το σπιτι αποστασεις Συνεπιες:Επιπλεον σπαταλες σε τελη κυκλοφοριας, βενζινη και επισης μολυνση του περιβαλλοντος.

11 Β)ΜΟΡΦΗ ΟΔΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Ελειψη συντηρισης δρομων που αποβαινει στην αθλια τους κατασταση Αδυναμια αποκαταστασης πιθανων ζημιων κυριως λογω αμελιας Κυριο όμως αιτιο η κακη ριμοιτομια των δρομων μας λογω ανωμαλης δομησης τους που αποβαινει σε ελειψη ορατοτητας σε στροφες και ετσι σε τροχαια ατυχηματα Σε αντιθεση με τους δρομους της γειτονικης Ευξηνουπολης οπου εκει οι δρομοι εχουν σωστη δομη και ριμοτομια και είναι ευρυχωροι Ελειψη σημανσης και τροχαιας και ελειπτικη οδοποιια

12 Γ)ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΡΕΑΖΟΥΝ
Δυσοκλιες μετακινισης ακομα και πολύ εμπειρων οδηγων . Η ανασφαλεια κυρως απειρων οδηγων σε συνδιασμο με το αγχος και την κακη ποιοτητα των δρομων οδηγει σε απροσεκτα καιρια λαθη. Αυτό δυστυχως γινεται σε βαρος των πεζων και των ποδηλατων εφοσον δεν υπαρχουν ποδηλατοδρομοι σε συνδιασμο με την ανυπαρξια των φαναριων από τους δρομους.

13 Δ,Ε)ΔΙΦΟΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΗΣ
3 τροχαία ατυχήματαυχηματα:α)Στην Εθν. Οδο Αθηνων-Λαμιας συγκρουση φορτηγού με βαν ι.χ. με θυματα τρεις βουλγαρους. ακομη τροχαιο εγινε προπερσι. Στη διασταυρωση οδων Οικονομιδου- Τρ.Αργυροπουλου αμαξι αγγλου εμβολισε ελληνικο διχως τραυματιες. Τελος οποως συνηθως εγινε ατυχημα στη διασταυρωση Αχιλλεως- Βολου.Εκει δυο ι.χ. χωρις κανενας οδηγος να ξερει αν εχει προταιρεοτητα βγηκαν μαζι και συγκρουστηκαν χωρις τιποτα σοβαρο να προκληθει. Μετρα αντιμετοπισης: 1.Φαναρωδοτιση στους δρομους. 2.Επιδιορθωση πεζοδρομιων και ασφαλτου. 3.Κατασκευη ποδηλατοδρόμων για αυξηση χρησης τους. 4.Σεμιναρια για εκμαθιση του ΚΟΚ σε νεους και απειρους οδηγους. 5.Βελτιωση τροχαιας και σημανσης 6.Σημαντικοτερο μετρο για την διασταυρωση Αχιλλεως-Βολου είναι η επαναρυθμιση των φαναριων και η ανυψωση των πινακιδων ΣΤΟΠ για ασφαλεστερη μετακινιση.

14 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Συνοψιζοντας από όλα τα παραπανω καταλαβαινουμε ότι αυτή η εργασια περα από το ότι μπορει να δωσει σημαντικες πληροφοριες για το κυλοφοριακο συστημα της πολης μας και τη σωστη τηρηση του ΚΟΚ, μπορει και ναπαρατεθει ως προβληματισμος για επιλυση σοβαρων συγκοινωνιακων προβληματων και προληψη τροχαιβν ατυχηματων.

15 Θέμα: Ταξιδεύοντας με τους τροχούς Υποερώτημα : Αγροτικά μηχανήματα Όνομα: Βαλάντης Ποζαπαλίδης Υπεύθυνος τμήματος: Αθανασία Καραψιά

16 Στόχοι Ο στόχος της εργασίας μου είναι η ανεύρεση πληροφοριών για τα αγροτικά μηχανήματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη βοήθεια κυρίως για τον γεωργικό παράγοντα.

17 Κυρίως μέρος Τρακτέρ: ονομάζεται ο γεωργικός ελκυστήρας. Έχει όμως επικρατήσει σε διεθνή κλίμακα, να λέγονται τρακτέρ τα γεωργικά μηχανήματα, που προσφέρουν τεράστιες υπηρεσίες στην καλλιέργεια της γης. Κυρίως χρησιμοποιείται για την έλξη διαφόρων γεωργικών μηχανημάτων όπως άροτρα, φρέζες, καλλιεργητές, κ.α. καθώς και για συντήρηση αθλητικών χώρων και πάρκων . Αυτή τη δουλειά παλιότερα την έκαναν τα ζώα, οι ανάγκες όμως αυξήθηκαν και η πρόοδος της τεχνολογίας έδωσε τη δυνατότητα να καλυφθούν αυτές με πολύ καλύτερο τρόπο.

18 Καλλιεργητές: O καλλιεργητής σπιράλ είναι ιδανικός για εργασία χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με το ενισχυμένο σασί του επιτρέπουν να εργάζεται με μεγάλη ταχύτητα πετυχαίνοντας ομοι όμορφο ισοπέδωμα του χωραφιού.

19 Άλλοι καλλιεργητές..

20 Ατυχήματα Είναι γεγονός ότι το τρακτέρ είναι ένα πολύπλοκο και επικίνδυνο μηχάνημα. Το κάθε τρακτέρ έρχεται με μια πληθώρα από φανερούς και κρυφούς κινδύνους με τους οποίους ο αγρότης είναι αναγκασμένος να βρίσκεται σε στενή επαφή λόγω της φύσεως της δουλειάς του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι κίνδυνοι είναι αναπόφευκτοι.

21 Συμπέρασμα Συνοψίζοντας όλα τα προηγούμενα, μάθαμε πως τα αγροτικά μηχανήματα είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου και τον βοηθάει να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες του.


Κατέβασμα ppt "ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ…. ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google