Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣαββόπουλοςΞαρχάκοςΛοΐζος Επιμέλεια: Επιμέλεια: Βαζελάκης Δημήτριος, Ηρειώτης Θεόδωρος, Βαζελάκης Δημήτριος, Ηρειώτης Θεόδωρος, Καλο-Καράγιαννης Άγγελος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣαββόπουλοςΞαρχάκοςΛοΐζος Επιμέλεια: Επιμέλεια: Βαζελάκης Δημήτριος, Ηρειώτης Θεόδωρος, Βαζελάκης Δημήτριος, Ηρειώτης Θεόδωρος, Καλο-Καράγιαννης Άγγελος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣαββόπουλοςΞαρχάκοςΛοΐζος Επιμέλεια: Επιμέλεια: Βαζελάκης Δημήτριος, Ηρειώτης Θεόδωρος, Βαζελάκης Δημήτριος, Ηρειώτης Θεόδωρος, Καλο-Καράγιαννης Άγγελος Εργασία στο μάθημα της Μουσικής (υπεύθυνη καθηγήτρια: Μ. Μιχαλοπούλου) (υπεύθυνη καθηγήτρια: Μ. Μιχαλοπούλου) ΝΕΟ ΚΥΜΑ

2 Το ελληνικό Νέο Κύμα είναι είδος τραγουδιού που εμφανίστηκε στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Ο όρος είναι μετάφραση του ομώνυμου κινηματογραφικού κινήματος “nouvelle vague”, που επικράτησε στη Γαλλία κατά τη δεκαετία του 1950. Το νέο κύμα, από μουσική άποψη, μπορεί να θεωρηθεί ως μια ανανεωτική τάση του ευρύτερου ελαφρού τραγουδιού. Οι στίχοι στα τραγούδια του νέου κύματος έχουν περιεχόμενο ερωτικό, κοινωνικό και πολιτικό.

3 ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ  Γεvvήθηκε στη Θεσσαλovίκη το 1944.  Θεωρείται ο πρωτεργάτης της σχολής των Ελλήνων "τραγουδοποιών" (γράφουν μουσική, στίχο και τραγουδούν οι ίδιοι τα τραγούδια τους).  Τo 1963 μετακόμισε στηv Αθήvα, διακόπτοντας τις σπoυδές τoυ στη Νoμική για τo τραγoύδι και τη στιχoυργική.  Άρχισε την καριέρα του το 1964, με εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα μαζί με τη Μαρία Φαραντούρη και τον Μάνο Λοΐζο.  Έγραψε τραγούδια με πολιτικό, ρομαντικό αλλά και σκωπτικό περιεχόμενο.

4 ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ  Την περίοδο της δικτατορίας φυλακίζεται.  Μετά την πτώση της δικτατορίας, συνέχισε τη δισκογραφική του δουλειά, ενώ παράλληλα έγραφε μουσική για τον κινηματογράφο και το θέατρο.  Ο Διovύσης Σαββόπoυλoς ηχογράφησε και κυκλοφόρησε 16 δίσκoυς με δικά τoυ τραγoύδια, πραγματοποιώντας υψηλές πωλήσεις παγκoσμίως.  Συνέβαλε στηv επαvεμφάvιση παλαιότερωv καλλιτεχvώv και τηv πρoώθηση oρισμέvωv vέωv και ελπιδoφόρωv.

5 ΞΑΡΧΑΚΟΣ  Γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου 1939 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε.  Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών και συνέχισε στο Παρίσι και στο Julliard School of Music της Νέας Υόρκης.  Έχει γράψει τραγούδια σε περισσότερους από 42 δίσκους, μουσική για 21 ταινίες και 15 τηλεοπτικές παραγωγές.  Ακόμα, έχει συνθέσει μουσική για αρχαία τραγωδία, δράματα και διεθνή μπαλέτα.

6 ΞΑΡΧΑΚΟΣ  Στην αρχή της σταδιοδρομίας του ξεχώρισε ως συνθέτης κινηματογραφικής και θεατρικής μουσικής.  Πρώτη του μεγάλη επιτυχία είναι η μουσική που έγραψε το 1963 για την κινηματογραφική ταινία «Κόκκινα Φανάρια».  Προς το τέλος της δεκαετίας του ’60 επικέντρωσε το ενδιαφέρον του στην κλασσική μουσική (σουίτες μπαλέτου, κοντσέρτα αλλά και συμφωνικά έργα).  Ο Σταύρος Ξαρχάκος θεωρείται σπουδαίος ενορχηστρωτής.  Εχει βραβευτεί πολλές φορές σε κινηματογραφικά και μουσικά φεστιβάλ, όπως το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου.  Τον Μάιο του 1994 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Adelphi της Νέας Υόρκης.

7 ΛΟΪΖΟΣ  Γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου του 1937 στην Αλεξάνδρεια και πέθανε σε νοσοκομείο στη Μόσχα, στις 17 Σεπτεμβρίου 1982.  Στην ηλικία των επτά ετών μελετά βιολί, αρχικά ερασιτεχνικά κι έπειτα στο Εθνικό Ωδείο της Αλεξάνδρειας.  Αφού αποφοίτησε από το Αβερώφειο Γυμνάσιο το 1955 ήλθε στην Αθήνα και γράφτηκε στην Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στις αρχές του 1956 την εγκαταλείπει με σκοπό να φοιτήσει στην Ανωτάτη Εμπορική.  Για ένα σύντομο χρονικό διάστημα φοιτά στην Σχολή Βακαλό θέλοντας να σπουδάσει ζωγραφική.

8 ΛΟΪΖΟΣ  Το 1960 εγκαταλείπει τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο και εργάζεται περιστασιακά προκειμένου να επιβιώσει.  Την άνοιξη του 1962 συνεργάζεται με τον Μίκη Θεοδωράκη ως διευθυντής της χορωδίας του Συλλόγου Φίλων της Ελληνικής Μουσικής στις παραστάσεις της Όμορφης Πόλης.  Η Διδώ Πετροπούλου θα συστήσει τον νεαρό μουσικό στον Μίμη Πλέσσα, ο οποίος μεσολαβεί στη δισκογραφική εταιρεία «Φιντέλιτι».  Το 1962 ηχογραφεί το πρώτο του σαρανταπεντάρι «Το τραγούδι του δρόμου».  Όταν επιβλήθηκε η Χούντα των Συνταγματαρχών έφυγε για την Αγγλία τον Σεπτέμβριο του 1967, για να επιστρέψει πάλι στην Ελλάδα στις αρχές της επόμενης χρονιάς.  Το 1972 θα αποτελέσει ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδος.

9 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!


Κατέβασμα ppt "ΣαββόπουλοςΞαρχάκοςΛοΐζος Επιμέλεια: Επιμέλεια: Βαζελάκης Δημήτριος, Ηρειώτης Θεόδωρος, Βαζελάκης Δημήτριος, Ηρειώτης Θεόδωρος, Καλο-Καράγιαννης Άγγελος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google