Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας Η θάλασσα ως πηγή έμπνευσης στον πολιτισμό της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας Η θάλασσα ως πηγή έμπνευσης στον πολιτισμό της Ελλάδας και της Ευρώπης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας Η θάλασσα ως πηγή έμπνευσης στον πολιτισμό της Ελλάδας και της Ευρώπης.

2 7 Οκτωβρίου 2009 Η πρώτη μας συνάντηση Καθήσαμε κυκλικά και οι υπεύθυνες καθηγήτριες κ. Καρατζά και κ. Μαύρου αφού παρουσίασαν τους εαυτούς τους εξήγησαν τι σημαίνει περιβαλλοντική εκπαίδευση και ποιους στόχους έχει. Δόθηκαν λίγα λεπτά να γνωρίσει καθένας το διπλανό του και να μάθει τα ενδιαφέροντά του. Ακολούθησε παιχνίδι γνωριμίας. (Ζωγραφιά περιφερόμενη). Άσκηση συγκρότησης της ομάδας (5χαρτόνια πάνω στα οποία είχαμε ζωγραφίσει νησιά, περπατούν οι μαθητές με μουσική υπόκρουση, σταματά η μουσική και οι μαθητές πρέπει να βρεθούν πάνω στο χαρτόνι ….Μήνυμα: Όσο περιορίζεται ο ζωτικός χώρος των οργανισμών τόσο μειώνεται ο πληθυσμός που επιβιώνει.) Παιχνίδι με τον καθρέφτη- τεστ για αυτοεκτίμηση.

3 14 Οκτωβρίου Συναποφασίσαμε κανόνες λειτουργίας της ομάδας. Να ακούμε προσεκτικά και να σεβόμαστε τη γνώμη των άλλων. Να συνεργαζόμαστε αρμονικά. Να είμαστε συνεπείς, εργατικοί,υπεύθυνοι. Να κάνουμε ησυχία. Να μην κοροϊδεύουμε. Να μην κάνουμε άσχημα σχόλια. Να φερόμαστε υποδειγματικά σε όλους τους χώρους. Να ενεργούμε φιλικά προς το περιβάλλον. Φτιάξαμε το δένδρο των προσδοκιών όσον αφορά το πρόγραμμά μας.

4 21 Οκτωβρίου Αυτή τη φορά το θέμα ήταν δεδομένο: Η θάλασσα ως πηγή έμπνευσης στον πολιτισμό της Ελλάδας και της Ευρώπης. Μιλήσαμε γενικά σχετικά με το θέμα και επισημάναμε την τεράστια σημασία που έχει για τη χώρα μας αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Δραστηριότητα:Κάθε μαθητής έγραψε σε χαρτί τη σχέση του με τη θάλασσα.

5

6 4 Νοεμβρίου Χωρισμός σε υποομάδες με κριτήριο τα κοινά ενδιαφέροντα. Σκοπός και στόχοι του προγράμματος αυτού. Προσεγγίζουμε το θέμα από άποψη κυρίως πολιτιστική. Ομάδες μας: 1. Η γη-γαλάζιος πλανήτης- ρύπανση. 2.Θάλασσες δρόμοι επικοινωνίας και πολιτισμού. 3.Λογοτεχνία. 4.Τραγούδια της θάλασσας- μουσική. 5.Χορός. 6.Ζωγραφική. 7.Κινηματογράφος.

7 11 Νοεμβρίου Δεκάλογος για την προστασία της ακτής και της θάλασσας. Σχόλια-συζήτηση.

8 18 Νοεμβρίου Ανάγνωση και σχολιασμός του κειμένου: «Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι» του Μπέρτολτ Μπρεχτ από τις ιστορίες του κυρίου Κόινερ.

9 25Νοεμβρίου Θαλασσοπαροιμίες ναυτικά σταυρόλεξα ναυτικοί όροι σπαζοκεφαλιές θαλασσινά λεξοπαιχνίδια

10

11 Ανακαλύψτε λέξεις και όρους που έχουν σχέση με τα πλοία και τους ναυτικούς μέσα από ένα εύκολο και διασκεδαστικό παιχνίδι γνώσεων. 11 11 6 8 7 10 10 12 12 1 2 3 9 4 5 Οριζόντια 1. Είναι ο αρχηγός του πλοίου 2. Ο χώρος όπου βρίσκεται το πιλοτήριο 3. Όργανο προσανατολισμού στη γέφυρα του πλοίου 4. Λέγεται και αλλιώς η πορεία του πλοίου 5. Το πίσω μέρος του πλοίου 6. Όλοι όσοι εργάζονται πάνω στο πλοίο Κάθετα 7. Μεγάλοι χώροι αποθήκευσης στο πλοίο 8. Αλλιώς η σωσίβια βάρκα 9. Αν δεν τη σηκώσουμε. δε φεύγει το πλοίο 10. Χοντρό σκοινί για το δέσιμο των πλοίων 11. Το μπροστινό μέρος του πλοίου 12. Ναύτης για. όλες τις δουλειές

12 2 Δεκεμβρίου Kuro siwo.Ποίημα Ν. Καββαδία. Μελέτη σχολιασμός.

13 9και16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Σύνδεση της θάλασσας με την ελληνική μυθολογία. Θαλασσινές θεότητες.

14 13 Ιανουαρίου θεματικές γραπτές εργασίες από τον ευρύτερο χώρο της θάλασσας. Μεσόγειος και ελληνικές θάλασσες. Παράκτιο περιβάλλον.

15 21 Ιανουαρίου Εκπαιδευτική επίσκεψη περιβαλλοντικής ομάδας στο πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης Αντ.Τρίτσης στο Ίλιον.

16 27-Ιανουαρίου Εντυπώσεις από την επίσκεψη

17 3-10 Φεβρουαρίου Ωφέλειες από τη θάλασσα. Εργασίες μαθητών.

18 17 Φεβρουαρίου Επίσκεψη ερασιτέχνη δύτη στο σχολείο μας. Περιγραφή εμπειριών του από τη θάλασσα Κοραλλιών στην Αυστραλία και από τη Μεσόγειο. Συζήτηση με τους μαθητές, DVD, παρατήρηση του βυθού,υποβρύχιες φωτογραφίες.

19 24 Φεβρουαρίου Η θάλασσα ως πηγή έμπνευσης στη λογοτεχνία. Άρθρο από την εφημερίδα «ΒΗΜΑ» Συζήτηση με τους μαθητές.

20 3 Μαρτίου Το κολλάζ της Θάλασσας

21 Προγραμματίζουμε Επίσκεψη στη Helmepa μετά το Πάσχα Παράσταση για την παρουσίαση του προγράμματος στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

22 Σας ευχαριστούμε!


Κατέβασμα ppt "2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας Η θάλασσα ως πηγή έμπνευσης στον πολιτισμό της Ελλάδας και της Ευρώπης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google