Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Λεωνίδα Καβάκος Ένας σπουδαίος έλληνας βιολιστής.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Λεωνίδα Καβάκος Ένας σπουδαίος έλληνας βιολιστής."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Λεωνίδα Καβάκος Ένας σπουδαίος έλληνας βιολιστής

2 Γεννήθηκε στην Αθήνα σε οικογένεια μουσικών, άρχισε να σπουδάζει βιολί από την ηλικία των πέντε ετών και συνέχισε τις σπουδές του στο Ελληνικό Ωδείο με τον Στέλιο Καφαντάρη.

3 Το 1985, στην ηλικία των 18 (ο νεότερος διαγωνιζόμενος), κέρδισε στον Διεθνή Διαγωνισμό Sibelius (Σιμπέλιους) στο Ελσίνκι και το 1986 κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στον Διαγωνισμό Βιολιού Indianapolis International. Πήρε επίσης το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Naumburg στη Νέα Υόρκη (1988) και το Διαγωνισμό Βιολιού Παγκανίνι (1988)-όλα από την ηλικία των 21.

4 Στην Ευρώπη, μετά την νίκη του στο διαγωνισμό στο Ελσίνκι, η φήμη του Καβάκου διαδόθηκε πολύ γρήγορα. Τώρα εργάζεται σε μεγάλες αίθουσες συναυλιών σε όλη την ήπειρο, σε συνεργασία με ορχήστρες παγκοσμίου κύρους, όπως η Φιλαρμονική του Βερολίνου και τη Φιλαρμονική της Βιέννης.

5 Έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ όπως το Φεστιβάλ του Verbier, στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ,όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1994, το Φεστιβάλ της Λουκέρνης, και στο Stars of White Nights Festival. Έχει εμφανιστεί σε όλη τη Βρετανία με πολυάριθμες ορχήστρες, ξεκινώντας το 1992 την εκτέλεση του Στραβίνσκυ κοντσέρτο στο London Proms.

6 Έχει κάνει διάφορες άλλες ηχογραφήσεις για τη Δήλο και Finlandia Εγγραφές με έργα συνθετών όπως οι Debussy, Παγκανίνι, Σούμπερτ, Τσαϊκόφσκι, Wieniawski και Ysaÿe. Ο Καβάκος είναι επίσης ένας έντονος ερμηνευτής μουσικής δωματίου, και παρουσιάζει τα δικά του φεστιβάλ μουσικής δωματίου, κάθε χρόνο στην πόλη καταγωγής του, την Αθήνα, καθώς και την εκτέλεση σε πολλά διεθνή φεστιβάλ.

7 Ο Καβάκος εργάζεται επίσης ως διευθυντής ορχήστρας. Ήταν κύριος προσκεκλημένος καλλιτέχνης της Καμεράτας του Salzburg το 2001.Έχει οριστεί ως καλλιτεχνικός διευθυντής της Καμεράτας του Salzburg και ακολούθησε ο Sir Roger Norrington 2007 σε αυτή τη θέση. Την 1η Ιουλίου του 2009 ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του ως καλλιτεχνικός διευθυντής.

8 Με την "ECM" κυκλοφόρησε σε ηχογράφηση Σονάτες των Enescu και Ravel μαζί με τον πιανίστα Peter Nagy, καθώς και έργα των Bach και Stravinsky που απέσπασαν τον ακόλουθο έπαινο: "...η εξαίσια τρυφερότητα της ερμηνείας δίνει στη μουσική μια αίσθηση διαχρονικής, σπαραχτικής ομορφιάς... εδώ, η εκτέλεση είναι εξαιρετική για την αδιατάρακτη ισορροπία της και για τις υπέροχες λεπτομέρειές της.

9 ΤΕΛΟΣ Ευχαριστώ για την προσοχή σας, Εβελίνα Στολτίδου…


Κατέβασμα ppt "Λεωνίδα Καβάκος Ένας σπουδαίος έλληνας βιολιστής."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google