Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κώστας Μπάρτζης E2 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης 2014-15.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κώστας Μπάρτζης E2 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης 2014-15."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κώστας Μπάρτζης E2 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης 2014-15

2 ΛΙΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Εγώ με την οικογένειά μου, αποφασίσαμε να παμε στην Κέρκυρα. Μόλις φτάσαμε, πήγαμε σε ένα πολύ ωραίο ξενοδοχείο και μείναμε εκεί για 5 βράδια και για 6 μερες. Την επόμενη μέρα που είχαμε παει στην παραλία είμασταν ενθουσιασμένοι μεχρι που μπήκαμε στην θαλασσα... Η Κέρκυρα εχει παγωμένα νερά επειδή ειναι στο Ιόνιο πελαγος. Κάθε βράδυ, βγαίναμε έξω σε εστιατόρια. Επίσης θυμάμαι πως μια μέρα καθίσαμε να φάμε παραδοσιακά φαγητά της Κέρκυρας! Τα παραδοσιακα φαγητά που ξέρω είναι η παστιτσάδα και το σοφρίτο.

3 ΛΙΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 2 Μια μέρα πήγαμε επίσης και για να κάνουμε SEGWAY. Είναι μια αμερικάνικη λέξη και ειναι κατι σαν μηχανάκι, μόνο που πρέπει να είσαι όρθιος και να το χειρίζεσαι με το σώμα σου. Όταν έχεις το σώμα σου γερμένο μπροστά, τότε πηγαίνεις μπροστά. Όταν ρίχνεις το βάρος σου προς τα πίσω φρενάρεις. Η αγαπημένη μας παραλία, στα νοτιοανατολικά της κέρκυρας, όπου εκεί η θάλασσα ήταν ζεστή ήταν το μπαρμπάτι.

4 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ Εκτός πόλεως μπορεί να συναντήσει κανείς εξαιρετικές τοποθεσίες. Ανάμεσα στα αξιοθέατα της περιοχής ανήκει το Αχίλλειο, το παλάτι της βασίλισσας Ελισάβετ (Σίσσι), με το διάσημο γλυπτό «Αχιλλέας Θνήσκων» και τα υπέροχα έργα τέχνης, όπως τοιχογραφίες και πίνακες. Η περιοχή του Πέλεκα είναι γνωστή για τη θέα του ηλιοβασιλέματος που προσφέρει, ενώ στην Παλιοκαστρίτσα βρίσκεται το βυζαντινό φρούριο Αγγελόκαστρο. Παραλίες με ψιλή ξανθή άμμο συναντώνται στον Άη Γόρδη, τη Γλυφάδα, τη λίμνη Κορισσίων, τον Άγιο Γεώργιο των Πάγων, το Μαραθιά,τον Γαρδένο, την Κασσιώπη, το Σιδάρι, τη Ρόδα,την Αχαράβη, τον Αλμυρό, τη Δασιά, στην Παλαιοκαστρίτσα και σε άλλες περιοχές.

5 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ 2 Αλλά και χωριά στην ενδοχώρα της Κέρκυρας ασκούν μια γοητεία, όπως οι Σιναράδες, ο Άγιος Ματθαίος, οι Βαρυπατάδες, η Κορακιάνα, οι Γιαννάδες, οι Καρουσάδες, η Επίσκεψη,ο Χλωμός, ο Σπαρτύλας, η Λευκίμμη, πνιγμένα μέσα στο πράσινο.

6 ΛΙΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΧΙΛΛΕΙΟ Το Αχίλλειο είναι μία από τις γνωστότερες βασιλικές επαύλεις της Ευρώπης και ίσως το σημαντικότερο αξιοθέατο αρχιτεκτόνημα της Κέρκυρας που βρίσκεται παρά τον οικισμό Γαστούρι, περίπου 10 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας.

7 Πηγές WIKIPEDIA GOOGLE ΕΙΚΟΝΕΣ

8 Κώστας Μπάρτζης Δ2 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης 2014-15


Κατέβασμα ppt "Κώστας Μπάρτζης E2 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης 2014-15."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google