Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Χρύσα Ρέππα Άννα Υψηλάντη

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Χρύσα Ρέππα Άννα Υψηλάντη"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Χρύσα Ρέππα Άννα Υψηλάντη
ΣΚΙΑΘΟΣ Χρύσα Ρέππα Άννα Υψηλάντη

2 Πληθυσμός 5. 000 κάτοικοι – Έκταση 48 τ. χλμ
Πληθυσμός κάτοικοι – Έκταση 48 τ.χλμ.Η Σκιάθος, που κατά την παράδοση πήρε το όνομα αυτό επειδή βρίσκεται στη “σκιά του Άθω” (δηλ.του Άγ. Όρους), είναι το δυτικότερο νησί του συμπλέγματος των Βορείων Σποράδων και βρίσκεται ανάμεσα στις ακτές του νομού Μαγνησίας και στη Σκόπελο.Το ταπεινό νησί του Παπαδιαμάντη κυκλωμένο από το Αιγαίο, με πολλούς μικρούς και μεγάλους όρμους, καταπράσινο, φορτωμένο με πεύκα, αμπέλια και οπωροφόρα δέντρα, έχει να προσφέρει αφθόνες ομορφιές. Τα ακρογιάλια, τα τοπία, τα ακρωτήρια και πάνω απ’όλα η πρωτεύουσα του νησιού είναι όλα ντυμένα με τους θρύλους της παράδοσης και την ιστορία, που τόσο γοητευτικά και έντονα μας έδωσε ο αγαπημένος συγγραφέας με το δικό του χαρακτηριστικό και αλησμόνητο ύφος. Το νησί έχει εξαιρετικό κλίμα και άριστα ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή, που μπορεί να συνδυάσει κοσμοπολίτικες διακοπές και συγχρόνως ξεκούραση και ηρεμία, μέσα σε ένα πλούσιο φυσικό περιβάλλον.

3 ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ Στα Λαλάρια και την Τρύπια Πέτρα, στις οποίες η πρόσβαση γίνεται μονο με καϊκι από την πόλη της Σκιάθου.Κοντά είναι και η Γαλάζια Σπηλιά, καθώς και η σπηλια της Φόνισσας. Στην παραλία του Ξανέμου με ψιλό βότσ`αλο. Στην παραλία του Μεγάλου Γιαλού και στο λιμανάκι του Νικοτσάρα στη βόρεια πλευρά του νησιού. Στον Ασέληνο και στην Ελιά στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού. Στην παραλία της Μπανάνας και του Τρούλου,στο νοτιοδυτικό μέρος,ιδανικές για όσες αγαπούν το γυμνισμό. Στις Κουκουναριές, 13 χλμ.ΝΔ από τη πόλη της Σκιάθου,μιας από τις ωραιότερες φυσικές παραλίες της Μεσογείου.Μοναδικό τοπίο δημιουργούν οι κουκουναριές,που φτιάχνουν ολόκληρο δάσος,ως την ολόχρυση αμμώδη παραλία. Στο Βρωμόλιμνο, στη Καναπίτσα και στη Μεγάλη Άμμο. 

4 ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ *Στις 15 Αυγούστου αξίζει να δείτε <<τον επιτάφιο της Παναγίας>>έθιμο μοναδικό στον Ελλαδικό χώρο στη μονή της Ευαγγελιστρίας. *Το πανηγύρι της Παναγιάς της Κουνίστρας,πολιούχου του νησιού στις 21 Νοεμβρίου. *Τους αγώνες Ιππασίας στη Λίμνη την ημέρα του Αγίου Γεωργίου,στις 23 Απριλίου.

5

6 ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

7 ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

8 ΚΑΣΤΡΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

9 ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ …….

10 ΤΙ ΘΕΑ…………


Κατέβασμα ppt "Χρύσα Ρέππα Άννα Υψηλάντη"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google