Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο ΠΤΔΕ-ΑΠΘ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο ΠΤΔΕ-ΑΠΘ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο ΠΤΔΕ-ΑΠΘ 2013-2014
Η μάχη του Μαραθώνα! Νικόλας Μπαρτζώκας Δ2 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο ΠΤΔΕ-ΑΠΘ

2 Πρόλογος Θα σας μιλήσω για την μάχη που μου έκανε περισσότερη εντύπωση στα Περσικά χρόνια όπου είναι η μάχη του Μαραθώνα!

3 Αφορμή! Οι ελληνικές αποικίες των Ελλήνων στην Μ.Ασία έφερε κάποιες συγκρούσεις μεταξύ των Ελλήνων και των Περσών. Όλα άρχισαν όταν μία μέρα οι Έλληνες στη Μ.Ασία επαναστάτησαν γιατί δεν άντεχαν να πληρώνουν τόσους φόρους.

4 Βοήθειες! Όμως επειδή οι Έλληνες ήταν λίγοι ζήτησαν και βοήθεια από τους Έλληνες που ζούσαν στην Ελλάδα. Για κακή τους τύχη έστειλαν λίγα πλοία οι Αθηναίοι και οι Ερετρείς. Τελικά η ελληνική επανάσταση τελείωσε και μάλιστα οι ελληνικές αποικίες λεηλατήθηκαν(καταστράφηκαν).

5 Τι έγινε μετά! Μετά ο Ξέρξης με πάρα πολλά πλοία ετοίμασε τον στρατό του για την Αθήνα. Αλλά πρώτα πήγε στην Ερετρεία και την κατέστρεψε. Οι Αθηναίοι συγκρούστηκαν με τους Πέρσες. Επειδή οι Πέρσες ήταν πολλοί στη μέση και λίγοι στα άκρα μπήκαν πολλοί Έλληνες στα άκρα και λίγοι στη μέση περικυκλωθήκαν οι Πέρσες και τελικά κάποιοι πέθαναν και κάποιοι έφυγαν με τα πλοία τους. Χάρις το σπουδαίο κόλπο του Μιλτιάδη οι Έλληνες πήραν την νίκη

6 Ο Φειδιππίδης! Ο Μιλτιάδης έστειλε γρήγορα τον πιο γρήγορο στρατιώτη τον Φειδιππίδη και έτρεξε την απόσταση Μαραθώνας Αθήνα σε 42 χλμ. Επίσης μέχρι και σήμερα κάνουμε τρέξιμο 42 χλμ. και το ονομάζουμε Μαραθώνιο!

7 Τι μου έκανε εντύπωση! Μου έκανε εντύπωση το σχέδιο του Μιλτιάδη και ότι μέχρι και σήμερα κάνουμε τρέξιμο για φιλανθρωπικό σκοπό 42 χλμ.

8 Επίλογος! Σας μίλησα και σας περιέγραψα την μάχη του Μαραθώνα!

9 Πηγές Πηγή:wikipedia

10 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο ΠΤΔΕ-ΑΠΘ 2013-2014
Η μάχη του Μαραθώνα! Νικόλας Μπαρτζώκας Δ2 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο ΠΤΔΕ-ΑΠΘ


Κατέβασμα ppt "1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο ΠΤΔΕ-ΑΠΘ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google