Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο 5.2 - Caesar dressing, Thousand island dressing.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο 5.2 - Caesar dressing, Thousand island dressing."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing

2 ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος, ο μαθητής/τρια θα είναι ικανός/ή να: Ονομάζει τα υλικά παρασκευής των συνταγών. Αναφέρει την απαραίτητη προετοιμασία για την παρασκευή Caesar dressing, Thousand island dressing. Ακολουθεί τη σωστή διαδικασία για την εκτέλεση των συνταγών, τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας. Ονομάζει τα υλικά και τη μέθοδο παρασκευής των Caesar dressing, Thousand island dressing. Αναμειγνύει με το σωστό τρόπο τα υλικά κατά την παρασκευή των Caesar dressing, Thousand island dressing. Αναφέρει τον σωστό τρόπο παρουσίασης των Caesar dressing, Thousand island dressing και να επιμελείται το πιάτο κατά την παρουσίαση των σαλατών.

3 Σέζαρ - Caesar dressing
Υλικά 80 ml Ελαιόλαδο. 80 ml Χυμό λεμονιού. Φιλέτα αντσούγια. Σκελίδα Σκόρδο. Αβγό. Αλάτι, πιπέρι. Εξοπλισμός 1 Μπολ. 1 Κουτάλι τσαγιού. 1 Μετρητή υγρών. 1 Σουρωτήρι. Σαλτσιέρα. Προετοιμασία εστιατορίου Καθάρισμα, στρώσιμο εστιατορίου. Ετοιμασία τρόλεϊ. Προετοιμασία στην κουζίνα Τοποθετείτε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού σε δοχείο. Τοποθετείτε τις αντσούγιες σε πιατάκι ψωμιού. Ξεχωρίζετε το αυγό και τοποθετείτε το κροκάδι αυγού σε μικρό δοχείο. Ετοιμάζετε όλα τα υλικά πάνω σε γκεριτόν τρόλεϊ και τα μεταφέρετε στην τραπεζαρία. Μέθοδος παρασκευής Τοποθετείτε τα λάδι, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι στο μπολ και τα ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε στην συνέχεια τις αντσούγιες, το κροκάδι αβγού και τη σκελίδα σκόρδου και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. Τοποθετείτε το dressing στην σαλτσιέρα.

4 Thousand island dressing
Υλικά 375 ml Ελαιόλαδο. 125 ml Ξύδι. 60 γρ. Κόκκινα πιπέρια ή red pimentos. 60 γρ. Πράσινα πιπέρια. Αβγά. Σταγόνες Tabasco. Αλάτι, πιπέρι. Μαϊντανό. Εξοπλισμός 1 Μπολ. 1 Κουτάλι τσαγιού. 1 Μετρητή υγρών. 1 Σουρωτήρι. Σαλτσιέρα. Προετοιμασία εστιατορίου Καθάρισμα, στρώσιμο εστιατορίου. Ετοιμασία τρόλεϊ. Προετοιμασία στην κουζίνα Βράζετε τα αβγά 8-10 λεπτά και μετά τα ψιλοκόβετε. Τα τοποθετείτε σ’ ένα δοχείο. Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κόκκινα και πράσινα πιπέρια και τα τοποθετείτε σε δοχεία. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και το βάζετε σ΄ ένα δοχείο. Τοποθετείτε όλα τα υλικά πάνω σε γκεριντόν τρόλεϊ και τα μεταφέρετε στη τραπεζαρία. Μέθοδος παρασκευής Τοποθετείτε το αλάτι, πιπέρι, Tabasco και το ξύδι στο μπολ και τα ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το λάδι και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα πιπέρια και μαϊντανό. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα αβγά και τα ανακατεύετε όλα μαζί. Τοποθετείτε το dressing στη σαλτσιέρα. Συνοδεύει Thousand island Salad.

5 ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ . Ονομάστε τα υλικά παρασκευής των συνταγών.
Αναφέρετε την απαραίτητη προετοιμασία για την παρασκευή των Caesar dressing, Thousand island dressing. Αναφέρετε τη σωστή διαδικασία για την εκτέλεση των συνταγών, τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας; Ονομάστε τα υλικά και τη μέθοδο παρασκευής των Caesar dressing, Thousand island dressing. Αναφέρετε τον τρόπο ανάμειξης των υλικών κατά την παρασκευή των Caesar dressing, Thousand island dressing. Αναφαίρετε τον τρόπο παρουσίασης των Caesar dressing, Thousand island dressing. Περιγράψετε τη διαδικασία του επιμελημένου τρόπου παράθεσης των Caesar dressing, Thousand island dressing.


Κατέβασμα ppt "Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο 5.2 - Caesar dressing, Thousand island dressing."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google