Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4.2.1 - Παρασκευές επιδορπίων Κρέπες Σουζέτ - Crêpes Suzette 1.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4.2.1 - Παρασκευές επιδορπίων Κρέπες Σουζέτ - Crêpes Suzette 1."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο Παρασκευές επιδορπίων Κρέπες Σουζέτ - Crêpes Suzette 1

2 ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος, ο μαθητής/τρια θα είναι ικανός/ή να: 1.Ονομάζει τα υλικά παρασκευής των συνταγών. 2.Αναφέρει την απαραίτητη προετοιμασία για την παρασκευή Crêpes Suzette. 3.Ακολουθεί τη σωστή διαδικασία για την εκτέλεση των συνταγών τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας. 4.Ανάβει με ασφαλή και επιδέξιο τρόπο το οινόπνευμα. 5.Τοποθετεί με επιμελημένο τρόπο τις κρέπες στο πιάτο. 6.Χρησιμοποιεί επιδέξια τη ζάχαρη κατά την καραμελοποίηση. 22

3 Κρέπες σουζέτ - Crêpes Suzette Υλικά για 2 άτομα 4 Λεπτές κρέπες 25 γρ.Βούτυρο. 50 γρ.Ζάχαρη. 100 mlΧυμό πορτοκαλιού. 50 mlΧυμό λεμονιού. 30 mlGrand Marnier. 30 mlΜπράντυ. 8 Κύβους ζάχαρης, τριμμένοι σ’ ένα πορτοκάλι. 1 Λεμόνι Εξοπλισμός 1 Τρόλεϊ. 1 Τηγάνι. 2 Λαβίδες (κουτάλια, πιρούνια). 2 Κύρια πιάτα για τις λαβίδες. 2 Ζεστά πιάτα. 1 Καθαρή πετσέτα. Προετοιμασία στην κουζίνα 1.Η κουζίνα ετοιμάζει κρέπες λεπτές. 2.Κόβετε μια φέτα λεμονιού και την καρφώνετε σ’ ένα πιρούνι με το οποίο θα ανακατεύετε. 3.Τοποθετείτε τα υπόλοιπα υλικά με τον απαραίτητα εξοπλισμό πάνω στο τρόλεϊ και τα μεταφέρετε στην τραπεζαρία. Μέθοδος παρασκευής 1.Βάζετε το τηγάνι στη φωτιά με τη ζάχαρη και την αφήνετε να καραμελοποιηθεί. 2.Όταν κιτρινίσει, προσθέτετε το βούτυρο, το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού και ανακατεύετε. 3.Προσθέτετε τους κύβους ζαχάρεως και ανακατεύετε με την άκρη του λεμονιού. 4.Χαμηλώστε τη φωτιά, και χωρίς να το ανάψετε, προσθέτετε το Grand Marnier 5.Ανακατεύετε και αφήνετε να ελαττωθούν λίγο τα υγρά. 6.Τυλίγετε τις κρέπες μια-μια πάνω στο πιρούνι και τις απλώνετε μέσα στο τηγάνι. 7.Τις γυρίζετε, για να καλυφθούν ολόγυρα από τη σάλτσα και τις διπλώνετε στα τέσσερα, με την κορυφή στο κέντρο του τηγανιού. 8.Όταν η σάλτσα δέσει, ανάβετε με το μπράντι και ενώ ανάβει η φλόγα πασπαλίζετε με ζάχαρη. 9.Τοποθετείτε τις κρέπες σε ζεστά πιάτα, περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε. 3

4 ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ 1.Ονομάστε τα υλικά παρασκευής της συνταγής. 2.Εξηγήστε την απαραίτητη προετοιμασία για την παρασκευή Crêpes Suzette. 3.Να αναφέρετε τη σωστή διαδικασία για την εκτέλεση των συνταγών, τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας. 4.Ποιός είναι ο επιμελημένος τρόπος παράθεσης της κρέπας στο πιάτο; 5.Πώς επιτυγχάνεται η καραμελοποίηση κατά τη διάρκεια της παρασκευής της "Crêpes Suzette"; 44


Κατέβασμα ppt "Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4.2.1 - Παρασκευές επιδορπίων Κρέπες Σουζέτ - Crêpes Suzette 1."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google