Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Μακεδονία, μια νέα ελληνική δύναμη Βασικά σημεία του μαθήματος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Μακεδονία, μια νέα ελληνική δύναμη Βασικά σημεία του μαθήματος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η Μακεδονία, μια νέα ελληνική δύναμη Βασικά σημεία του μαθήματος

2 Οι Μακεδόνες Οι Μακεδόνες για πολύ καιρό δεν είχαν επαφές με τους υπόλοιπους Έλληνες. Οι πρώτες επαφές εμπορικής φύσεως ξεκίνησαν από τα χρόνια των Περσικών πολέμων.

3 Φίλιππος Β’ :βασιλιάς της Μακεδονίας Την περίοδο της βασιλείας του Φιλίππου η Μακεδονία απέκτησε μεγάλη δύναμη. Έφτιαξε ισχυρό στρατό εφοδιάζοντας τους στρατιώτες του με μικρή ασπίδα και μακρύ δόρυ, τη σάρισα. Κατάφερε έτσι, να αντιμετωπίσει τους βόρειους εχθρούς του και να απλώσει την κυριαρχία του σε όλη την περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης. Βοήθησε και στην οικονομική εξέλιξη της Μακεδονίας και της πρωτεύουσάς της, της Πέλλας κόβοντας νόμισμα.

4 Τα σχέδια του Φιλίππου 1 ο σχέδιο: Ο Φίλιππος επιθυμεί να κυριαρχήσει και στη νότιο Ελλάδα. Επιτίθεται, λοιπόν, στους Θηβαίους και στους Αθηναίους τους οποίους και κερδίζει στη Χαιρώνεια. 2 ο σχέδιο: Ο Φίλιππος σχεδιάζει πόλεμο εναντίον των Περσών με σκοπό να τους εκδικηθεί για τις καταστροφές που προκάλεσαν στην Ελλάδα.

5 Δυστυχώς όμως ο Φίλιππος δεν προλαβαίνει να υλοποιήσει το σχέδιο του εναντίον των Περσών, γιατί δολοφονείται. Βασιλιάς της Μακεδονίας στέφεται ο γιος του Αλέξανδρος, ο οποίος ονομάστηκε «μέγας» για τη μεγάλη του προσφορά.


Κατέβασμα ppt "Η Μακεδονία, μια νέα ελληνική δύναμη Βασικά σημεία του μαθήματος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google