Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Είδη Σοκολάτας Τα είδη σοκολάτας από την Dream Team

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Είδη Σοκολάτας Τα είδη σοκολάτας από την Dream Team"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Είδη Σοκολάτας Τα είδη σοκολάτας από την Dream Team
Νίκος Ράκας,Εμμανουήλ Πάσσας,Παρασκευή Πλανάκη,Ιωάννα Ματζίρη

2 Σοκολάτα Bitter

3 Κουβερτούρα Η διαφορά ανάμεσα στην κουβερτούρα και την κοινή σοκολάτα, έγκειται στην περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες, δηλαδή σε βούτυρο κακάο, που στην κουβερτούρα είναι πολύ πιο υψηλή. Αυτό την κάνει πιο ρευστή και κατάλληλη για τη ζαχαροπλαστική. Η άριστη σοκολάτα κουβερτούρα αποτελείται από 60% κακάο, 40% ζάχαρη και 38% λιπαρές ουσίες. "Έξτρα πικρή" είναι η σοκολάτα που αποτελείται από 70% κακάο, 30% ζάχαρη και 38% λιπαρές ουσίες. Για την κουβερτούρα γάλακτος, η μέση περιεκτικότητα σε κακάο είναι 36% με 42% ζάχαρη και 38% συνολικά λιπαρά.

4 Σοκολάτα Bitter Έξτρα πικρή: Χρησιμοποιείται πολύ στη ζαχαροπλαστική και περιέχει κακάο σε ποσοστό 70% και καθόλου ζάχαρη. Πωλείται σε μίνι σοκολάτες, μεγάλα κομμάτια, πλάκες ή σταγόνες. Πικρή: Περιέχει υψηλό ποσοστό κακάο που ξεκινά από % και μπορεί να φτάσει ακόμα και 99. Όσο πιο υψηλή είναι η περιεκτικότητα σε κακάο τόσο πιο καλή είναι η ποιότητα της σοκολάτας. Έχει έντονη και ξηρή γεύση, χρησιμοποιείται πολύ στη ζαχαροπλαστική και τη λατρεύουν οι γευσιγνώστες.

5 Από πολλούς η κουβερτούρα και οι πικρές σοκολάτες κατατάσσονται σε δύο διαφορετικές κατηγορίες. Άλλοι τις θεωρούν υποκατηγορίες ενός είδους και τις αντιπαραθέτουν με την σοκολάτα υγείας. Όλες αυτές, μαζί, αποτελούν τις «ΜΑΥΡΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ» . Η μαύρη σοκολάτα περιέχει κατά 30 έως 70 % κακάο. Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό αυτό τόσο καλύτερη είναι η γεύση της σοκολάτας. Η καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα έχει μικρή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, λεκιθίνη, και περιέχει γνήσια βανίλια, που προσδίδει εξαιρετικό άρωμα.

6 Σύμφωνα με την Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα προϊόντα κακάο και σοκολάτας, κάποιο παρασκεύασμα μπορεί να ονομάζεται σοκολάτα (μαύρη) όταν περιέχει ολικά ξηρά στερεά κακάο σε ποσοστό τουλάχιστον 35%, από το οποίο το 18% τουλάχιστον πρέπει να είναι βούτυρο κακάο και τουλάχιστον 14% απολιπασμένο ξηρά στερεά κακάο(Οδηγία 2000/36/ΕΚ).

7 Κολασμένη σοκολατόπιτα
Υλικά: 350 γραμ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη 185 γραμ. βούτυρο μαλακό 5 αυγά, χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους 1/3 φλιτζανιού κοσκινισμένο αλεύρι 3-4-5 βανίλιες

8 Εκτέλεση Λιώνουμε τη ζάχαρη με την κουβερτούρα και την σοκολάτα μέχρι να γίνει σάλτσα Αφού κρυώσει το μείγμα ρίχνουμε τους κρόκους από τα αυγά .Προσθέτουμε στο τέλος το αλεύρι και τις βανίλιες Στη συνέχεια ανακατεύουμε και τα ασπράδια έτσι ώστε να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Στο τέλος τη βάζουμε κι αυτή στο αρχικό μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

9 Σοκολάτα Γάλακτος

10 Σοκολάτα Γάλακτος Η σοκολάτας γάλακτος περιέχει γάλα σε σκόνη ή συμπυκνωμένο γάλα, και περιέχει 20 % κακαόμαζα κατά μέσο όρο. Μια σοκολάτα γάλακτος υψηλής ποιότητας περιέχει τουλάχιστον 40 % γνήσιο κακάο. Η σοκολάτα γάλακτος είναι πιο μαλακή και πιο γλυκιά σε σχέση με τη μαύρη. Σύμφωνα με την Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα προϊόντα κακάο και σοκολάτας, κάποιο παρασκεύασμα μπορεί να ονομάζεται σοκολάτα γάλακτος όταν περιέχει κακάο, σάκχαρα, γάλα ή προϊόντα γάλακτος. Ειδικότερα, θα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 25% ολικά στερεά κακάο, 14% τουλάχιστον ξηρά στερεά γάλακτος ή προϊόντων αυτών, 3,5% τουλάχιστον απολιπασμένα ξηρά στερεά κακάο, 3,5% τουλάχιστον λίπος γάλακτος και ολικό λίπος σε ποσοστό 25% τουλάχιστον (λίπος κακάο και λίπος γάλακτος)

11 Κορμός Σοκολάτας Υλικά: ½ βιτάμ σοφτ 1 πακέτο πτι μπέρ Παπαδοπούλου
3 κουτία σούπας κακάο 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο Εκτέλεση: Ανακατεύουμε το βιτάμ με το ζαχαρούχο μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε το κακάο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε στο υπόλοιπο υλικό. Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε όλο το υλικό σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο, το τυλίγουμε σε σχήμα ρολού και το τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει για περίπου 3 ώρες.

12 Λευκή Σοκολάτα

13 Λευκή Σοκολάτα Η λευκή σοκολάτα δεν περιέχει καθόλου κακαόμαζα, αλλά παίρνει γεύση από το βούτυρο του κακάο. Συνήθως περιέχει βούτυρο κακάο, γάλα ή προϊόντα γάλακτος σε στερεά μορφή, λεκιθίνη, σάκχαρα και κάποιες αρωματικές ουσίες. Έχει πολύ γλυκιά γεύση και η καλής ποιότητας σοκολάτα έχει πλούσια και απαλή αίσθηση. Πολλές φορές περιέχει αρωματικές ουσίες όπως η βανίλια. .

14 Λευκή Σοκολάτα Σύμφωνα με την Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα προϊόντα κακάο και σοκολάτας, κάποιο παρασκεύασμα μπορεί να ονομάζεται λευκή σοκολάτα,  όταν περιέχει βούτυρο κακάο σε ποσοστό τουλάχιστον 20%, 14% τουλάχιστον ξηρά στερεά γάλακτος ή προϊόντων αυτών, από τα οποία το 3,5% τουλάχιστον πρέπει να είναι λίπος γάλακτος.

15 Λευκή Σοκολάτα Είναι σοκολάτα η «λευκή σοκολάτα» ; Η ονομαζόμενη λευκή σοκολάτα δεν έχει καθόλου σοκολάτα ! Στην καλύτερη περίπτωση είναι φτιαγμένη από βούτυρο του κακάο, δηλαδή πρακτικά μόνο φυτικό λίπος, γάλα, ζάχαρη και βανίλια. Στην χειρότερη περίπτωση δεν έχει ούτε καν βούτυρο του κακάο, αλλά φυτικά βούτυρα και τεχνητά γευστικά πρόσθετα με γεύσεις κακάο. Η λευκή σοκολάτα δεν περιέχει κανένα από τα δραστικά φαρμακολογικά συστατικά της μαύρης σοκολάτας. Η λευκή σοκολάτα δεν είναι λοιπόν σοκολάτα,αλλά ένα κοινό γλυκό όπως π.χ. η πάστα.

16 Τρουφάκια μήλου με λευκή σοκολάτα
Υλικά 1 φλ. σάλτσα μήλου 170 γρ. τυρί κρέμα 3 πακέτα μπισκότα τριμμένα (2 1/2 κ. γλ. κανέλα 1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο

17 Βιβλιογραφία Διαθέσιμη στους Δικτυακούς Τόπους:

18 Βιβλιογραφία Διαθέσιμα στους Δικτυακούς Τόπους :


Κατέβασμα ppt "Είδη Σοκολάτας Τα είδη σοκολάτας από την Dream Team"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google