Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ 2 ΜΑΘΗΜΑ 8. ΑΠΑΛΟΙΦΗ ΔΙΠΛΟΕΓΓΡΑΦΩΝ DISTINCT Μπορούμε να απαλείψουμε τις διπλοεγγραφές που μας επιστρέφονται και που οφείλονται στην.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ 2 ΜΑΘΗΜΑ 8. ΑΠΑΛΟΙΦΗ ΔΙΠΛΟΕΓΓΡΑΦΩΝ DISTINCT Μπορούμε να απαλείψουμε τις διπλοεγγραφές που μας επιστρέφονται και που οφείλονται στην."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ 2 ΜΑΘΗΜΑ 8

2 ΑΠΑΛΟΙΦΗ ΔΙΠΛΟΕΓΓΡΑΦΩΝ DISTINCT Μπορούμε να απαλείψουμε τις διπλοεγγραφές που μας επιστρέφονται και που οφείλονται στην ύπαρξη κλειδιού στο ερώτημα που θέτου- με στην βάση μας με την εντολή DISTINCT η οποία μπαίνει αμέσως μετά το SELECT. SELECT DISTINCT κωδικός FROM πίνακας_1; Το αποτέλεσμα θα είναι οι εγγραφές να εμφανίζονται μόνο μία φορά η κάθε μία. DISTINCT Μπορούμε να απαλείψουμε τις διπλοεγγραφές που μας επιστρέφονται και που οφείλονται στην ύπαρξη κλειδιού στο ερώτημα που θέτου- με στην βάση μας με την εντολή DISTINCT η οποία μπαίνει αμέσως μετά το SELECT. SELECT DISTINCT κωδικός FROM πίνακας_1; Το αποτέλεσμα θα είναι οι εγγραφές να εμφανίζονται μόνο μία φορά η κάθε μία.

3 ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ IS NULL Για να δούμε εάν κάποιο πεδίο περιέχει τιμές NULL χρησιμοποιούμε την έκφραση IS NULL, IS NOT NULL Αντίθετα χρησιμοποιούμε την έκφραση IS NOT NULL για να δούμε εάν κάποιο πεδίο περιέχει τιμές NOT NULL. SELECT * FROM πίνακας_1 WHERE πεδίο_1 IS NULL; IS NULL Για να δούμε εάν κάποιο πεδίο περιέχει τιμές NULL χρησιμοποιούμε την έκφραση IS NULL, IS NOT NULL Αντίθετα χρησιμοποιούμε την έκφραση IS NOT NULL για να δούμε εάν κάποιο πεδίο περιέχει τιμές NOT NULL. SELECT * FROM πίνακας_1 WHERE πεδίο_1 IS NULL;

4 ΕΥΡΕΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΕΣΩ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ LIKE Για να βρούμε μέσα σε ένα πεδίο κειμένου κάποια εγγραφή την οποία δεν μπορούμε να την βρούμε με την χρήση τελεστή σύγκρισης, χρησιμοποιούμε τον τελεστή LIKE με χαρακτήρα μπαλαντέρ. SELECT * FROM πίνακα_1 WHERE πεδίο LIKE ‘Ν*’; Το *(ή το %) υποκαθιστά πολλούς χαρακτήρες σε ένα κείμενο και Το ?(ή το _) υποκαθιστά έναν χαρακτήρα. LIKE Για να βρούμε μέσα σε ένα πεδίο κειμένου κάποια εγγραφή την οποία δεν μπορούμε να την βρούμε με την χρήση τελεστή σύγκρισης, χρησιμοποιούμε τον τελεστή LIKE με χαρακτήρα μπαλαντέρ. SELECT * FROM πίνακα_1 WHERE πεδίο LIKE ‘Ν*’; Το *(ή το %) υποκαθιστά πολλούς χαρακτήρες σε ένα κείμενο και Το ?(ή το _) υποκαθιστά έναν χαρακτήρα.

5 ΛΟΓΙΚΟΙ ΤΕΛΕΣΤΕΣ OR Λογικός τελεστής OR (διαζευκτικό Η) εφαρμόζεται μεταξύ δύο συνθηκών όταν θέλουμε μία από τις δύο συνθήκες να είναι αληθής (TRUE). AND Λογικός τελεστής AND (σύζευξη ΚΑΙ) εφαρμόζεται μεταξύ δύο συνθηκών όταν θέλουμε και οι δύο συνθήκες να είναι αληθείς (TRUE). OR Λογικός τελεστής OR (διαζευκτικό Η) εφαρμόζεται μεταξύ δύο συνθηκών όταν θέλουμε μία από τις δύο συνθήκες να είναι αληθής (TRUE). AND Λογικός τελεστής AND (σύζευξη ΚΑΙ) εφαρμόζεται μεταξύ δύο συνθηκών όταν θέλουμε και οι δύο συνθήκες να είναι αληθείς (TRUE).

6 ΤΕΛΕΣΤΗΣ ΕΥΡΟΥΣ ΤΙΜΩΝ BETWEEN Ο τελεστής BETWEEN είναι αυτός ο οποίος χρησιμοποιείτε για να βρούμε τιμές μέσα σε ένα εύρος τιμών. Εφαρμόζεται σε πεδία με ακεραίους άλλα και ημερομηνίες. NOT Όταν θέλουμε να βρούμε τιμές έξω από ένα εύρος τιμών χρησιμοποιείται μαζί με τον τελεστή άρνησης NOT (NOT BETWEEN). BETWEEN Ο τελεστής BETWEEN είναι αυτός ο οποίος χρησιμοποιείτε για να βρούμε τιμές μέσα σε ένα εύρος τιμών. Εφαρμόζεται σε πεδία με ακεραίους άλλα και ημερομηνίες. NOT Όταν θέλουμε να βρούμε τιμές έξω από ένα εύρος τιμών χρησιμοποιείται μαζί με τον τελεστή άρνησης NOT (NOT BETWEEN).

7 ΤΕΛΕΣΤΗΣ ΣΥΝΟΛΟΥ IN Χρησιμοποιείται για τον έλεγχο τιμών ενός πεδίου μέσα σε ένα σύνολο τιμών. Π.χ θέλουμε να βρούμε όλα τα στοιχεία από έναν πίνακα φοιτητών των φοιτητών με κωδικούς 3,4, και 5. το ερώτημα γραφεται με την χρήση του λογικού τελεστή OR. SELECT * FROM foithtes WHERE foit_id=3 OR foit_id=4 OR foit_id=5; ΙΝ Με τον τελεστή ΙΝ θα γραφτεί ως εξής: SELECT * FROM foithtes WHERE foit_id ΙΝ (2,3,4); Χρησιμοποιείται για τον έλεγχο τιμών ενός πεδίου μέσα σε ένα σύνολο τιμών. Π.χ θέλουμε να βρούμε όλα τα στοιχεία από έναν πίνακα φοιτητών των φοιτητών με κωδικούς 3,4, και 5. το ερώτημα γραφεται με την χρήση του λογικού τελεστή OR. SELECT * FROM foithtes WHERE foit_id=3 OR foit_id=4 OR foit_id=5; ΙΝ Με τον τελεστή ΙΝ θα γραφτεί ως εξής: SELECT * FROM foithtes WHERE foit_id ΙΝ (2,3,4);


Κατέβασμα ppt "ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ 2 ΜΑΘΗΜΑ 8. ΑΠΑΛΟΙΦΗ ΔΙΠΛΟΕΓΓΡΑΦΩΝ DISTINCT Μπορούμε να απαλείψουμε τις διπλοεγγραφές που μας επιστρέφονται και που οφείλονται στην."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google