Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Συνάρτηση SEARCH Σύνταξη SΕΑRCΗ(Κείμενο προς εύρεση; Μέσα στο κείμενο; Θέση έναρξης) Κείμενο προς εύρεσηΕίναι το μέρος του κειμένου που θέλουμε να βρούμε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Συνάρτηση SEARCH Σύνταξη SΕΑRCΗ(Κείμενο προς εύρεση; Μέσα στο κείμενο; Θέση έναρξης) Κείμενο προς εύρεσηΕίναι το μέρος του κειμένου που θέλουμε να βρούμε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Συνάρτηση SEARCH Σύνταξη SΕΑRCΗ(Κείμενο προς εύρεση; Μέσα στο κείμενο; Θέση έναρξης) Κείμενο προς εύρεσηΕίναι το μέρος του κειμένου που θέλουμε να βρούμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους χαρακτήρες μπαλαντέρ, το ερωτηματικό (?) και τον αστερίσκο (*). Το ερωτηματικό ταυτίζεται με έναν οποιοδήποτε χαρακτήρα, ενώ ο αστερίσκος με μία οποιαδήποτε συμβολοσειρά. Εάν θέλουμε να εντοπίσουμε έναν χαρακτήρα ερωτηματικό ή αστερίσκο, πληκτρολογούμε το σύμβολο - πριν από το χαρακτήρα. Μέσα στο κείμενοΕίναι το κείμενο μέσα στο οποίο θα ψάξουμε. Θέση έναρξηςΤο προαιρετικό αυτό όρισμα καθορίζει τη θέση του χαρακτήρα μέσα στο κείμενο από όπου θέλουμε να ξεκινήσει η έρευνα.

2 Σχόλια Η συνάρτηση SEARCH είναι παρόμοια με τη συνάρτηση FIND. Η διαφορά τους είναι ότι κάνει διάκριση πεζών και κεφαλαίων γραμμάτων καθώς και ότι δέχεται χαρακτήρες μπαλαντέρ. Εάν το όρισμα Κείμενο προς εύρεση δεν περιέχεται μέσα στο όρισμα Μέσα στο κείμενο, η συνάρτηση επιστρέφει την Τιμή σφάλματος #ΤΙΜΗ!. Εάν το όρισμα Θέση έναρξης δεν είναι μεγαλύτερο του μηδενός, η συνάρτηση επιστρέφει την Τιμή σφάλματος #ΤΙΜΗ!. Εάν το όρισμα Θέση έναρξης είναι μεγαλύτερο του ορίσματος Μέσα στο κείμενο, η συνάρτηση επιστρέφει την τιμή σφάλματος #ΤΙΜΗ'

3 Παράδειγμα 1 Εάν το κελί Β1 περιέχει τη λέξη "Ομάδα" και το κελί C1 το κείμενο "Μεγάλη ομάδα". Ο τύπος =SEARCH($B$1;$C$1) δίνει αποτέλεσμα 8. Παράδειγμα 2 Ο τύπος =SEARCH("Π";"Παπαδόπουλος Πέτρος";2) δίνει αποτέλεσμα 3.


Κατέβασμα ppt "Συνάρτηση SEARCH Σύνταξη SΕΑRCΗ(Κείμενο προς εύρεση; Μέσα στο κείμενο; Θέση έναρξης) Κείμενο προς εύρεσηΕίναι το μέρος του κειμένου που θέλουμε να βρούμε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google