Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Βιταμίνες & Οφέλη. Τι είναι οι βιταμίνες; Οι βιταμίνες είναι τάξη οργανικών χημικών ενώσεων. Οι βιταμίνες είναι τάξη οργανικών χημικών ενώσεων. Βρίσκονται.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Βιταμίνες & Οφέλη. Τι είναι οι βιταμίνες; Οι βιταμίνες είναι τάξη οργανικών χημικών ενώσεων. Οι βιταμίνες είναι τάξη οργανικών χημικών ενώσεων. Βρίσκονται."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Βιταμίνες & Οφέλη

2 Τι είναι οι βιταμίνες; Οι βιταμίνες είναι τάξη οργανικών χημικών ενώσεων. Οι βιταμίνες είναι τάξη οργανικών χημικών ενώσεων. Βρίσκονται στην τροφή των ετερότροφων οργανισμών, δρουν ακόμη και όταν βρίσκονται σε πολύ μικρές ποσότητες, ενώ δεν έχουν θερμιδική αξία. Βρίσκονται στην τροφή των ετερότροφων οργανισμών, δρουν ακόμη και όταν βρίσκονται σε πολύ μικρές ποσότητες, ενώ δεν έχουν θερμιδική αξία. Οι βιταμίνες διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες, στις υδατοδιαλυτές και στις λιποδιαλυτές. Οι βιταμίνες διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες, στις υδατοδιαλυτές και στις λιποδιαλυτές.

3 Είδη βιταμινών Βιταμίνη Α, Βιταμίνη Β, Βιταμίνη C, Βιταμίνη D,Βιταμίνη E, Βιταμίνη K.

4 Βιταμίνη Α Βοηθάει την όραση και αποτρέπει προβλήματα ματιών. Βοηθάει την όραση και αποτρέπει προβλήματα ματιών. Βοηθάει την ανάπτυξη των οστών και των δοντιών Βοηθάει την ανάπτυξη των οστών και των δοντιών Είναι ουσιώδης για την αναπαραγωγή και την ανάπτυξη των κυττάρων. Είναι ουσιώδης για την αναπαραγωγή και την ανάπτυξη των κυττάρων. Κρατάει το δέρμα και τα μαλλιά υγιείς. Κρατάει το δέρμα και τα μαλλιά υγιείς. Προωθεί ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και είναι απαραίτητη για την δημιουργία κάποιων ορμονών. Προωθεί ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και είναι απαραίτητη για την δημιουργία κάποιων ορμονών. Η έλλειψη βιταμίνης A μπορεί να προκαλέσει νυχτερινή τύφλωση, ξηρό δέρμα, ξηρά μάτια, έλλειψη όρεξης, κακή ανάπτυξη οστών, και αδύναμο σμάλτο δοντιών. Η έλλειψη βιταμίνης A μπορεί να προκαλέσει νυχτερινή τύφλωση, ξηρό δέρμα, ξηρά μάτια, έλλειψη όρεξης, κακή ανάπτυξη οστών, και αδύναμο σμάλτο δοντιών.

5 Βιταμίνη B Η βιταμίνη B βοηθάει το σώμα να μετατρέπει τους υδατάνθρακες σε ενέργεια. Η βιταμίνη B βοηθάει το σώμα να μετατρέπει τους υδατάνθρακες σε ενέργεια. Είναι βασικό για την λειτουργία της καρδιάς, των μυείς και του νευρικού συστήματος. Είναι βασικό για την λειτουργία της καρδιάς, των μυείς και του νευρικού συστήματος. Η έλλειψη την βιταμίνης B προκαλεί κόπωση και αδυναμία. Μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη, μυϊκές κράμπες, υστερία, έλλειψη όρεξης, και ενδημική μορφή πολυνευρίτιδας Η έλλειψη την βιταμίνης B προκαλεί κόπωση και αδυναμία. Μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη, μυϊκές κράμπες, υστερία, έλλειψη όρεξης, και ενδημική μορφή πολυνευρίτιδας

6 Βιταμίνη C Η βιταμίνη C είναι σημαντικό αντιοξειδωτικό και προστατεύει το σώμα από τους κινδύνους της οξείδωσης. Η βιταμίνη C είναι σημαντικό αντιοξειδωτικό και προστατεύει το σώμα από τους κινδύνους της οξείδωσης. Είναι απαραίτητη για την παραγωγή του κολλαγόνου ένα ιστός που κρατάει τα κύτταρα δεμένα. Είναι απαραίτητη για την παραγωγή του κολλαγόνου ένα ιστός που κρατάει τα κύτταρα δεμένα. Βοηθάει το σώμα να απορροφήσει το σίδηρο και το ασβέστιο. Βοηθάει το σώμα να απορροφήσει το σίδηρο και το ασβέστιο. Είναι βασικό για την υγεία των οστών, των δοντιών, για τα ούλα, για τα αιμοφόρα αγγεία, τους μυείς, για την λειτουργία των νευρών και την επούλωση των πληγών. Είναι βασικό για την υγεία των οστών, των δοντιών, για τα ούλα, για τα αιμοφόρα αγγεία, τους μυείς, για την λειτουργία των νευρών και την επούλωση των πληγών. Η έλλειψη μπορεί να προκαλέσει μυϊκή αδυναμία, αιμορραγία των ούλων, και εύκολα μώλωπες. Στην έσχατη περίπτωση, η έλλειψη την βιταμίνης C μπορεί να προκαλέσει σκορβούτο Η έλλειψη μπορεί να προκαλέσει μυϊκή αδυναμία, αιμορραγία των ούλων, και εύκολα μώλωπες. Στην έσχατη περίπτωση, η έλλειψη την βιταμίνης C μπορεί να προκαλέσει σκορβούτο

7 Βιταμίνη D Η βιταμίνη D είναι γνωστή ως «Η Βιταμίνη του Ηλίου» γιατί μπορεί να παραχθεί μόνο μετά από την έκθεση του σώματος στο ήλιο. 10-15 λεπτά τρεις φορές την εβδομάδα επαρκούν. Η βιταμίνη D δυναμώνει τα οστά και τα δόντια επειδή βοηθάει το σώμα να απορροφήσει το ασβέστιο και το μαγνήσιο. Βοηθάει να κρατηθούν σε κανονικά επίπεδα το ασβέστιο και το φώσφορο στο αίμα. Η έλλειψη μπορεί να προκαλέσει ραχίτιδα στα παιδιά, μαλακώματα των ιστών σε ανηλίκους και οστεοπόρωση. Η υπερβολική δόση μπορεί να προκαλέσει την συσσώρευση του ασβεστίου στο σώμα, εύθραυστά οστά, βλάβες στα νεφρά και καρδιαγγειακές βλάβες.

8 Βιταμίνη E Βιταμίνη E Η βιταμίνη E είναι ένα ανιτοξειδωτικό και προστατεύει τα κύτταρα από τους κινδύνους που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Η βιταμίνη E είναι ένα ανιτοξειδωτικό και προστατεύει τα κύτταρα από τους κινδύνους που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Είναι σημαντική για την υγεία των ερυθρών αιμοσφαιρίων και την χρήση της βιταμίνης K. Είναι σημαντική για την υγεία των ερυθρών αιμοσφαιρίων και την χρήση της βιταμίνης K. Χρησιμοποιείτε για την μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων και να βοηθήσει στην θεραπεία μικρών πληγών χωρίς ουλές. Χρησιμοποιείτε για την μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων και να βοηθήσει στην θεραπεία μικρών πληγών χωρίς ουλές. Η έλλειψη είναι σπάνια. Μπορεί να συναντηθεί σε μωρά που έχουν γεννηθεί πρόωρα η που είχαν μικρό βάρος κατά την γέννηση τους η σε παιδιά που δεν απορροφούν το λίπος σωστά. Η έλλειψη βιταμίνης E μπορεί να προκαλέσει ανωμαλίες των νερών. Η έλλειψη είναι σπάνια. Μπορεί να συναντηθεί σε μωρά που έχουν γεννηθεί πρόωρα η που είχαν μικρό βάρος κατά την γέννηση τους η σε παιδιά που δεν απορροφούν το λίπος σωστά. Η έλλειψη βιταμίνης E μπορεί να προκαλέσει ανωμαλίες των νερών.

9 Βιταμίνη K Βιταμίνη K Η βιταμίνη Κ είναι λιποδιαλυτική. Η βιταμίνη Κ είναι λιποδιαλυτική. Παίζει κρίσιμο ρόλο στην πήξη του αίματος. Παίζει κρίσιμο ρόλο στην πήξη του αίματος. Ρυθμίζει τα επίπεδα του ασβεστίου και ενεργοποιεί το λιγότερο 3 πρωτεΐνες που εμπλέκονται στην υγεία των οστών. Ρυθμίζει τα επίπεδα του ασβεστίου και ενεργοποιεί το λιγότερο 3 πρωτεΐνες που εμπλέκονται στην υγεία των οστών. Η έλλειψη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην πήξη του αίματος. Η υπερβολική δόση μπορεί να προκαλέσει ίκτερο στα βρέφη. Η έλλειψη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην πήξη του αίματος. Η υπερβολική δόση μπορεί να προκαλέσει ίκτερο στα βρέφη.

10 Ευχαριστούμε για την προσοχή σας!!!!! Διονυσία Τριβιζά! Διονυσία Τριβιζά! Ρούλα Τσώλου! Ρούλα Τσώλου!


Κατέβασμα ppt "Βιταμίνες & Οφέλη. Τι είναι οι βιταμίνες; Οι βιταμίνες είναι τάξη οργανικών χημικών ενώσεων. Οι βιταμίνες είναι τάξη οργανικών χημικών ενώσεων. Βρίσκονται."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google