Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ευρωπαϊκή Ένωση Τι είναι; Ποιος κάνει τι;. Οι χώρες της ΕΕ Φεβρουάριος 2013 Για να γίνει μια χώρα μέλος της ΕΕ πρέπει να πουν ΝΑΙ όλες οι χώρες που είναι.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ευρωπαϊκή Ένωση Τι είναι; Ποιος κάνει τι;. Οι χώρες της ΕΕ Φεβρουάριος 2013 Για να γίνει μια χώρα μέλος της ΕΕ πρέπει να πουν ΝΑΙ όλες οι χώρες που είναι."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ευρωπαϊκή Ένωση Τι είναι; Ποιος κάνει τι;

2 Οι χώρες της ΕΕ Φεβρουάριος 2013 Για να γίνει μια χώρα μέλος της ΕΕ πρέπει να πουν ΝΑΙ όλες οι χώρες που είναι ήδη μέλη και πρέπει να έχει τακτοποιήσει πρώτα ορισμένες σημαντικές υποθέσεις!!!

3 Όταν παίζουμε ένα παιχνίδι, πώς γίνεται να παίζουμε δίκαια, χωρίς να τσακωνόμαστε και να πετυχαίνουμε το σκοπό μας δηλαδή να περνάμε το χρόνο μας δημιουργικά και ευχάριστα; Ελλάδα Γερμανία Βουλγαρία Ισπανία Όλες οι χώρες της ΕΕ

4 Η Επιτροπή Ποιοι την αποτελούν; Ποιοι την αποτελούν; 27 άνθρωποι, ένας από κάθε κράτος-μέλος 27 άνθρωποι, ένας από κάθε κράτος-μέλος Τι κάνουν; Τι κάνουν; συνεδριάζουν κάθε Τετάρτη στις Βρυξέλλες συνεδριάζουν κάθε Τετάρτη στις Βρυξέλλες φροντίζουν το συμφέρον της ΕΕ και όχι της χώρας από όπου προέρχονται φροντίζουν το συμφέρον της ΕΕ και όχι της χώρας από όπου προέρχονται προτείνουν νόμους προτείνουν νόμους φροντίζουν να τηρούν όλοι τους νόμους φροντίζουν να τηρούν όλοι τους νόμους Αν κάποιος δεν τηρεί τους κανονισμούς και τις συμφωνίες, υπάρχει ευτυχώς μια ομάδα που τον εντοπίζει, ώστε να συνεχιστεί όμορφα το παιχνίδι.

5 Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ποιοι το αποτελούν; Ποιοι το αποτελούν; 736 βουλευτές που εκλέγονται με ψηφοφορία κάθε 5 χρόνια 736 βουλευτές που εκλέγονται με ψηφοφορία κάθε 5 χρόνια τους ψηφίζουμε εμείς τους ψηφίζουμε εμείς Τι κάνει; Τι κάνει; Συνεδριάζει κάθε μήνα στη Γαλλία Συνεδριάζει κάθε μήνα στη Γαλλία αποφασίζει τους νέους νόμους που προτείνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. αποφασίζει τους νέους νόμους που προτείνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. ασχολείται με τα οικονομικά ασχολείται με τα οικονομικά Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα παίζαμε το παιχνίδι χωρίς κανονισμούς!!

6 Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ποιοι το αποτελούν; Ποιοι το αποτελούν; Αποτελείται από τους αρχηγούς των κρατών Αποτελείται από τους αρχηγούς των κρατώνκαι ένα πρόεδρο που ψηφίζεται κάθε δυόμιση χρόνια. ένα πρόεδρο που ψηφίζεται κάθε δυόμιση χρόνια. Τι κάνουν; Τι κάνουν; συζητάνε πώς εξελίσσονται τα πράγματα στην Ευρώπη. συζητάνε πώς εξελίσσονται τα πράγματα στην Ευρώπη. Σκέφτονται πώς θα πρέπει να κινηθεί η ΕΕ στο μέλλον. Σκέφτονται πώς θα πρέπει να κινηθεί η ΕΕ στο μέλλον. Βρυξέλλες Βρυξέλλες Στη διάρκεια του παιχνιδιού ο κάθε παίκτης κάνει τη δική του κίνηση και συζητεί με τους άλλους για τις σκέψεις του.

7 Το Συμβούλιο της ΕΕ Ποιοι το αποτελούν; Ποιοι το αποτελούν; Οι υπουργοί των κρατών μελών Οι υπουργοί των κρατών μελών Τι κάνουν; Τι κάνουν; συζητούν και παίρνουν αποφάσεις με ψηφοφορίες συζητούν και παίρνουν αποφάσεις με ψηφοφορίες Βρυξέλλες Βρυξέλλες Στη διάρκεια του παιχνιδιού πολλές φορές πρέπει όλοι μαζί να πάρουν αποφάσεις για θέματα που τους αφορούν όλους.

8 Το Δικαστήριο της ΕΕ Ποιοι το αποτελούν; Ποιοι το αποτελούν; 27 δικαστές, ένας για κάθε κράτος μέλος 27 δικαστές, ένας για κάθε κράτος μέλος Τι κάνει; Τι κάνει; ελέγχει για παρανομίες των οργάνων και των κρατών μελών ελέγχει για παρανομίες των οργάνων και των κρατών μελών φροντίζει ώστε οι ευρωπαϊκοί νόμοι να τηρούνται ορθά στα δικαστήρια της κάθε χώρας - μέλος φροντίζει ώστε οι ευρωπαϊκοί νόμοι να τηρούνται ορθά στα δικαστήρια της κάθε χώρας - μέλος Λουξεμβούργο Λουξεμβούργο Όποιος δεν παίζει δίκαια θα πρέπει να δικαστεί!!

9 Στόχοι της ΕΕ Στόχοι της ΕΕ ειρήνη, ευημερία, ελευθερία στους πολίτες της ειρήνη, ευημερία, ελευθερία στους πολίτες της δίκαιος και ασφαλής κόσμος δίκαιος και ασφαλής κόσμος Τι έχει καταφέρει ως σήμερα; Τι έχει καταφέρει ως σήμερα; ειρήνη ειρήνη μετακινήσεις και εμπόριο χωρίς σύνορα μετακινήσεις και εμπόριο χωρίς σύνορα ευρώ ευρώ ασφαλέστερα τρόφιμα ασφαλέστερα τρόφιμα πιο πράσινο περιβάλλον πιο πράσινο περιβάλλον καλύτερο βιοτικό επίπεδο στις φτωχότερες περιοχές καλύτερο βιοτικό επίπεδο στις φτωχότερες περιοχές καταπολεμάει τα εγκλήματα και τις τρομοκρατίες καταπολεμάει τα εγκλήματα και τις τρομοκρατίες φθηνότερες τηλεφωνικές κλήσεις φθηνότερες τηλεφωνικές κλήσεις προσιτές τιμές για αεροπορικά ταξίδια προσιτές τιμές για αεροπορικά ταξίδια ευκαιρίες για σπουδές στο εξωτερικό ευκαιρίες για σπουδές στο εξωτερικό ευκαιρίες για εργασία στο εξωτερικό ευκαιρίες για εργασία στο εξωτερικό καταπολέμηση των διακρίσεων καταπολέμηση των διακρίσεων κ.α κ.α Όμως υπάρχουν και αδυναμίες Όμως υπάρχουν και αδυναμίες Η ΕΕ είναι πολύπλοκη και δύσκολη στην κατανόηση Η ΕΕ είναι πολύπλοκη και δύσκολη στην κατανόηση Δεν είναι εύκολο 27 χώρες να συμφωνούν πάντα στο τι θα κάνουν Δεν είναι εύκολο 27 χώρες να συμφωνούν πάντα στο τι θα κάνουν Όταν δουλεύεις σωστά ως ομάδα καταφέρνεις περισσότερα από ότι αν ήσουν μόνος σου και προοδεύεις!! Θέλει προσπάθεια γιατί μερικές φορές είναι δύσκολο!! Έτσι δεν είναι;

10 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Ευρωπαϊκή Ένωση Τι είναι; Ποιος κάνει τι;. Οι χώρες της ΕΕ Φεβρουάριος 2013 Για να γίνει μια χώρα μέλος της ΕΕ πρέπει να πουν ΝΑΙ όλες οι χώρες που είναι."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google