Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1 Η Κύπρος ετοιμάζεται για το ευρώ… …το νόμισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιανουάριος 2007.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1 Η Κύπρος ετοιμάζεται για το ευρώ… …το νόμισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιανουάριος 2007."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1 Η Κύπρος ετοιμάζεται για το ευρώ… …το νόμισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιανουάριος 2007

2 2 Τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση; Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια οικογένεια ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες έχουν δεσμευτεί να συνεργάζονται για την ειρήνη και την ευημερία. Αποτελείται σήμερα από 27 χώρες με πληθυσμό πάνω από 450 εκατομμύρια!

3 3 Τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση;

4 4 Η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αυτή είναι η ευρωπαϊκή σημαία. Είναι το σύμβολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κύκλος των δώδεκα χρυσών αστεριών εκφράζει την αλληλεγγύη και την αρμονία μεταξύ των κρατών της Ευρώπης.

5 5 Η Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση Η Κύπρος είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1 Μαΐου 2004 ΑυστρίαΒέλγιο ΙρλανδίαΕλλάδα Γαλλία Ισπανία ΙταλίαΟλλανδία ΠορτογαλίαΛουξεμβούργο Γερμανία Φινλανδία Δανία Λιθουανία Πολωνία Τσεχία Ουγγαρία Σουηδία Ην. Βασίλειο Κύπρος Σλοβακία Σλοβενία Μάλτα Εσθονία Λετονία Βουλγαρία Ρουμανία

6 6 Το ευρώ: το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα Σήμερα, δεκατρείς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρησιμοποιούν το ευρώ, το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, δηλαδή αντικατέστησαν τα εθνικά νομίσματά τους με το ευρώ. Γνωρίζεις ποιες είναι αυτές οι χώρες; Και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέλουν να υιοθετήσουν το ευρώ. H Κύπρος υιοθετεί το ευρώ την 1 Ιανουαρίου 2008!!!

7 7 •Βέλγιο •Γερμανία •Ελλάδα •Ισπανία •Γαλλία •Ιρλανδία •Σλοβενία •Iταλία •Λουξεμβούργο •Ολλανδία •Αυστρία •Πορτογαλία •Φινλανδία Το ευρώ: το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα Οι δεκατρείς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν υιοθετήσει το ευρώ

8 8 Το ευρώ: το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα Το σύμβολο του ευρώ: Είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό γράμμα έπσιλον που είναι και το αρχικό γράμμα της λέξης ‘Ευρώπη’. Έχει μια διπλή οριζόντια γραμμή που συμβολίζει τη σταθερότητα του ευρώ.

9 9 Χαρτονομίσματα ευρώ Εμφάνιση χαρτονομισμάτων ευρώ (μπροστινή όψη)

10 10 Εμφάνιση χαρτονομισμάτων ευρώ (πίσω όψη) Χαρτονομίσματα ευρώ

11 11 Εμφάνιση κερμάτων ευρώ (κοινή όψη) Ανεξάρτητα από τις εθνικές όψεις, μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα κέρματα ευρώ (όπως και τα χαρτονομίσματα ευρώ) σε όλες τις χώρες που έχουν υιοθετήσει το ευρώ. Κέρματα ευρώ

12 12 Στην περίπτωση της Κύπρου θα υπάρχουν 3 απεικονίσεις στην εθνική όψη: -μια για μικρές αξίες (5, 2, 1 σεντ): Το αγρινό -μια για μεσαίες αξίες (50, 20, 10 σεντ): Το καράβι της Κερύνειας. -μια για μεγάλες αξίες (€2, €1): Το ειδώλιο του Πωμού. Κέρματα ευρώ

13 13 Οι εθνικές όψεις των κερμάτων ευρώ Κέρματα ευρώ Βέλγιο Γερμανία Ελλάδα Ισπανία Γαλλία Ιρλανδία

14 14 Οι εθνικές όψεις των κερμάτων ευρώ Κέρματα ευρώ Ιταλία Λουξ- εμβούργο Ολλανδία Αυστρία Πορτο- γαλλία Φινλανδία

15 15 Τι θα γίνει με την κυπριακή λίρα; Θα αποσυρθεί. Εμείς, απλά θα ανταλλάξουμε τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα της λίρας με ευρώ στις τράπεζες ή, μπορούμε να τα ξοδέψουμε στα καταστήματα μέχρι και τον Ιανουάριο του 2008.

16 16 Πόσα στοιχίζει ένα παγωτό; 1 λίρα 1,7 ευρώ Ίδια αξία Η αξία μένει η ίδια!

17 17 Να θυμάστε! Από την 1/1/2008 το ευρώ γίνεται και το δικό μας νόμισμα!


Κατέβασμα ppt "1 Η Κύπρος ετοιμάζεται για το ευρώ… …το νόμισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιανουάριος 2007."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google