Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Π.Π. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ ΤΑΞΗ: Β΄3 ΜΑΘΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΜΕΡΟΠΗ ΤΕΡΖΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΜΑΘΗΤΗΣ: ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΣΕΝΤΧΟΜ ΣΧ.ΕΤΟΣ:2013-2014.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Π.Π. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ ΤΑΞΗ: Β΄3 ΜΑΘΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΜΕΡΟΠΗ ΤΕΡΖΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΜΑΘΗΤΗΣ: ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΣΕΝΤΧΟΜ ΣΧ.ΕΤΟΣ:2013-2014."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Π.Π. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ ΤΑΞΗ: Β΄3 ΜΑΘΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΜΕΡΟΠΗ ΤΕΡΖΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
ΜΑΘΗΤΗΣ: ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΣΕΝΤΧΟΜ ΣΧ.ΕΤΟΣ:

2 Τμήμα Προμηθειών Το Τμήμα Προμηθειών στοχεύει στον
εφοδιασμό της επιχείρησης με όλα τα απαραίτητα υλικά, εργαλεία, μηχανήματα κ.λπ., που είναι αναγκαία για την αδιάκοπη λειτουργία της παραγωγικής διαδικασίας.

3 Αρμοδιότητες , που δεν αλλάζουν συχνά με την εξέλιξη του επαγγέλματος.
Αρμοδιότητες , που δεν αλλάζουν συχνά με την εξέλιξη του επαγγέλματος.   Συντάσσει τις καταστάσεις παραγγελιών. Οργανώνει την εκτέλεση των παραγγελιών καθώς και των φορτώσεων και  αποστολών κατά τέτοιο τρόπο που να αποφεύγονται τυχόν λάθη. Κωδικοποιεί τα είδη. Φροντίζει για την διεκπεραίωση των διαδικασιών των εισαγωγών των ειδών. Οργανώνει τους αποθηκευτικούς χώρους κατά τέτοιο τρόπο που να είναι εύκολη και γρήγορη η εισαγωγή και εξαγωγή των ειδών. Παρακολουθεί τις ημερομηνίες λήξης των ειδών και φροντίζει για την σωστή χρονολογική εξαγωγή τους. Φροντίζει για την συνεχή συμφωνία μεταξύ φυσικής και λογιστικής απογραφής. Καταχωρεί τα τιμολόγια αγορών και γενικά όλα τα παραστατικά που αφορούν τις αγορές. Ελέγχει τις τιμές των ειδών βάσει των συμφωνιών με τους προμηθευτές και φροντίζει για την αποκατάσταση τυχόν λαθών.

4 Αρμοδιότητες, οι οποίες αλλάζουν συχνότερα με την εξέλιξη του επαγγέλματος).
Ελέγχει την ποιότητα και την σωστή συσκευασία των ειδών που παραλαμβάνει. Τηρεί τα στατιστικά στοιχεία για την κυκλοφορία των ειδών και φροντίζει τα υπόλοιπα να είναι σε επίπεδο τέτοιο που να μην δεσμεύονται κεφάλαια σε αποθέματα ειδών, αλλά συγχρόνως να μην υπάρχουν ελλείψεις ποτέ. Οργανώνει και επιβλέπει την επιστροφή των ακατάλληλων προϊόντων. Κρατά την αλληλογραφία και επικοινωνία με τους προμηθευτές όσον αφορά τις ποσοτικές και ποιοτικές διαφορές και φροντίζει να λύνονται όσον το δυνατό πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Ερευνά την ύπαρξη τόσο νέων προμηθευτών καθώς και τυχόν υποκατάστατων ή συμπληρωματικών προϊόντων. Καταρτίζει οικονομικό προϋπολογισμό προγραμματισμένων αγορών για δεδομένο χρονικό διάστημα. Διεξάγει τις αναγκαίες διαπραγματεύσεις με τους προμηθευτές. Αναλαμβάνει την non - paper επικοινωνία με τους προμηθευτές.

5

6 Εκπαίδευση  Για την άσκηση του επαγγέλματος απαιτείται η λήψη σχετικού πτυχίου από ΤΕΙ. Συνήθως το απολυτήριο μέσης εκπαίδευσης είναι επαρκές, εκτός εάν η αποθήκη είναι μηχανογραφημένη, οπότε η γνώση και εξοικείωση με ηλεκτρονικούς υπολογιστές είναι αναγκαία.

7 Δεξιότητες Απαιτούμενα χαρακτηριστικά για
τον Υπεύθυνο Προμηθειών είναι: Κριτική σκέψη Υπευθυνότητα Ευσυνειδησία, δυναμισμός και συνέπεια Υπολογιστική ικανότητα αντίληψης χώρου Οργανωτικές και συντονιστικές ικανότητες.

8 Εργασιακές Συνθήκες και Περιβάλλον
Ο Υπεύθυνος Προμηθειών εργάζεται σε κλειστούς κυρίως χώρους ιδιωτικής ή δημόσιας επιχείρησης. Η εργασία είναι υπεύθυνη και ο επαγγελματίας πρέπει να διασφαλίζει καλή συνεργασία με τους υπαλλήλους της αποθήκης. Ο επαγγελματίας ακολουθεί το ωράριο εργασίας που καθορίζεται από το φορέα απασχόλησής του, όμως αρκετά συχνά απαιτείται να εργαστεί υπερωριακά όταν υπάρχει φόρτος εργασίας. 

9 Πηγές http://edujob.gr/node/361
ok/show.php/DSGYM-B104/15/95,494/  dioikhshs/354- %CE%A5%CE%A0%CE%95%CE%A5%CE%98%CE%A5% CE%9D%CE%9F%CE%A3- %CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%9C%CE%97%CE%98% CE%95%CE%99%CE%A9%CE%9D- %CE%9A%CE%91%CE%99- %CE%94%CE%99%CE%91%CE%A7%CE%95%CE%99% CE%A1%CE%97%CE%A3%CE%97%CE%A3- %CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%98%CE%97%CE%9A% CE%97%CE%A3.html

10


Κατέβασμα ppt "Π.Π. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ ΤΑΞΗ: Β΄3 ΜΑΘΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΜΕΡΟΠΗ ΤΕΡΖΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΜΑΘΗΤΗΣ: ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΣΕΝΤΧΟΜ ΣΧ.ΕΤΟΣ:2013-2014."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google