Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

4ο ΓΕ.Λ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 2012-13 Υποκλοπή Προσωπικών Δεδομένων ΜΙΜΗΣΗ ΒΙΑΙΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΟΛΔΕΡ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΔΕΣΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "4ο ΓΕ.Λ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 2012-13 Υποκλοπή Προσωπικών Δεδομένων ΜΙΜΗΣΗ ΒΙΑΙΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΟΛΔΕΡ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΔΕΣΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 4ο ΓΕ.Λ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 2012-13 Υποκλοπή Προσωπικών Δεδομένων ΜΙΜΗΣΗ ΒΙΑΙΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΟΛΔΕΡ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΔΕΣΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΗΣ

2 Ε ξαπάτηση ενός χρήστη ώστε να δώσει προσωπικές πληροφορίες σε μια «πλαστή ιστοσελίδα» στο Διαδίκτυο (π.χ διεύθυνση, ταυτότητας, διαβατηρίου, τραπεζικών λογαριασμών). Αυτό επιτρέπει σε έναν απατεώνα (cracker): να κλέψει ή να πλαστογραφήσει τα στοιχεία του θύματος να κερδίσει παράνομη πρόσβαση στα δεδομένα του όπως προσωπικούς λογαριασμούς, συνδρομές, e-mail, κωδικούς, κ.λπ. Υποκλοπή Προσωπικών Δεδομένων

3 Ο Κίνδυνος της Άγνοιας Συχνά, η χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και κυρίως του διαδικτύου σε συνδυασμό με την άγνοια τους μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα όσον αφορά την προστασία του υπολογιστή και των προσωπικών δεδομένων. Οι μικρότερης ηλικίας χρήστες του διαδικτύου είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι, καθώς ίσως είναι πιο εύπιστοι απέναντι σε αγνώστους καθώς δεν συνειδητοποιούν πώς κάποιος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κακόβουλα τα προσωπικά τους δεδομένα.

4 Συμβουλές για την προστασία μας Προσέχουμε ιδιαίτερα που δίνουμε προσωπικά μας στοιχεία και που συναινούμε να δοθούν. Αγνοούμε και διαγράφουμε αμέσως «ύποπτα» e-mail που μας προτρέπουν να δώσουμε προσωπικά μας στοιχεία, περιέχουν συνδέσμους ή συνημμένα αρχεία. Δεν αποκαλύπτουμε τους προσωπικούς μας κωδικούς σε άλλους τρίτους (στη Τράπεζά μας, σε φορείς κ.λπ.) για κανένα λόγο.

5 Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί: οι γονείς των παιδιών να ενημερώνονται για τους κινδύνους μέσω των ιστοσελίδων, μέσα από την τηλεόραση, όπου υπάρχει πλήθος πληροφοριών για το τι πρέπει να προσέχουμε όταν χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν έτσι ώστε: να προφυλάξουν τα παιδιά τους πιο αποτελεσματικά όντας οικείοι με τους κινδύνους του διαδικτύου.

6 Οι επιπτώσεις της μη συνειδητοποιημένης χρήσης του διαδικτύου βλάβες στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, υποκλοπή προσωπικών πληροφοριών, διαδικτυακό εκφοβισμό) εκμετάλλευση από αγνώστους, ανεπιθύμητη αλληλογραφία εθισμό, αντικοινωνική συμπεριφορά, φυσικές παθήσεις.

7 ΜΙΜΗΣΗ ΒΙΑΙΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ Υπολογιστής και εφηβεία Διαδίκτυο είναι ένα ισχυρό εργαλείο στα ανθρώπινα χεριά που, ελαχιστοποιεί το χρόνο και παρέχει κάθε είδους πληροφόρηση, όμως αλλοιώνει τη σκέψη και τα ήθη των παιδιών Μέσα από το διαδίκτυο: οι νέοι έχουν πρόσβαση σε παιχνίδια τα οποία ψυχαγωγούν ενώ τους προστατεύουν από εξωτερικούς κινδύνους και καθησυχάζουν τους γονείς. Αυτός όμως ο τρόπος > έχει ως αποτέλεσμα την συσσώρευση ενέργειας η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία στην μη ελεγχόμενη ηλικία της εφηβείας.

8 Τρόποι διάδοσης λαθεμένων συμπεριφορών Το διαδίκτυο αποτελεί: μέσω ψυχαγωγίας και ενημέρωσης αλλά και μέσω διοχέτευσης λανθασμένων πληροφοριών που οδηγούν στην παραπληροφόρηση. Ο καθένας μπορεί να μεταδώσει τις δικές τους πεποιθήσεις τις οποίες ενστερνίζονται οι έφηβοι με αποτέλεσμα την διαιώνιση τους διότι οι νέοι αποτελούν άτομα τα οποία δεν έχουν αναπτύξει ακόμα την κριτική τους σκέψη καθώς η προσωπικότητα τους τώρα διαμορφώνεται.

9 Η επίδραση των σκηνών βίας και σεξ στο διαδίκτυο Η ατιμώρητη βία και η ανεύθυνη σεξουαλική συμπεριφορά, έτσι όπως προβάλλονται στην τηλεόραση και ειδικά στο διαδίκτυο, αποτελούν την καλύτερη συναισθηματική ανοσία, τόσο των παιδιών, όσο και των ενηλίκων απέναντι στη φρίκη της πραγματικότητας. Χιλιάδες έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι διαρκής έκθεση σε τέτοιες σκηνές αναισθητοποιεί τα συλλογικά αντανακλαστικά, περιορίζει τους ηθικούς και κοινωνικούς κώδικες και μετατρέπει σε φυσιολογικές, πράξεις αποτρόπαιες.

10 Παιχνίδια στρατηγικής Επιπτώσεις της υπερβάλλουσας εξοικείωσης με τα παιχνίδια στρατηγικής: ανάπτυξη βίαιων συμπεριφορών αναπαραγωγή μακελειών αποστασιοποίηση από τη βιαιότητα

11 Τρόποι περιορισμού μίμησης βίαιων συμπεριφορών Οι νέοι στις νεαρές ηλικίες συνήθως δεν είναι ικανοί να προστατευτούν στους από την προπαγάνδα βίαιων συμπεριφορών στο διαδίκτυο. οι γονείς θα πρέπει περιορίσουν την έκθεση των παιδιών τους σε παιχνίδια με βίαιο υλικό οφείλουν να ελέγχουν τις ιστοσελίδες τις οποίες επισκέπτονται τα παιδιά τους διότι έτσι είναι ενήμεροι για τις επιρροές τις οποίες μπορεί να δέχονται οι ίδιοι οι γονείς πρέπει να έχουν ενημερωθεί κατάλληλα ώστε να προλαμβάνουν τα φαινόμενα βίας τα οποία κατά κανόνα εκδηλώνονται για πρώτη φορά στο σπίτι.

12


Κατέβασμα ppt "4ο ΓΕ.Λ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 2012-13 Υποκλοπή Προσωπικών Δεδομένων ΜΙΜΗΣΗ ΒΙΑΙΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΟΛΔΕΡ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΔΕΣΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google